به گزارش صبح رزن،شهرام طهماسبی روز دوشنبه در اولین کارگروه تخصصی توسعه روستایی و عشایری استان همدان افزود: هدف از جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری از حاشیه نشینی و ورود افراد بی مهارت به شهرها است.
وی با اشاره به اینکه بافت حاشیه شهرها جاذب این گونه افراد است که خود مشکلات زیادی را به وجود می آورد، اظهار کرد: این افراد زاینده کار و تولید در شهرها نیستند بلکه مولد معضلات اجتماعی و اقتصادی هستند و فشار زائدی را به شهرها وارد می کنند.
وی گفت: مهمترین معضل دامنگیر مهاجرت روستاییان به شهرها افزایش حاشیه نشینی است.
طهماسبی با بیان اینکه توسعه روستاها مانع از افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها می شود افزود: با وجود فعالیت دهیاری ها در چند سال اخیر هنوز هم روستاها از خلا مدیریتی رنج می برند.
وی اظهار کرد: توسعه روستایی فرآیند همه جانبه و پایداری است که در چارچوب آن توانایی های جامعه روستایی برای رفع موانع و مشکلات روستایی به کار گرفته می شود.
وی ادامه داد: روستاها به تنهایی موجودیت خارجی ندارد و اگر بصورت انتزاعی و بدون توجه به شهر با آن برخورد شود هیچ موضوعیتی پیدا نخواهد کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همدان خاطرنشان کرد: در راستای توسعه روستاها باید کلیات و موانع را بررسی کرد چرا که برخی به غلط توسعه روستایی را در برق رسانی، جاده کشی و سایر امکانات می بینند.
طهماسبی افزایش قدرت انتخاب، توانمند شدن اقشار آسیب پذیر روستاها، مشارکت همه جانبه اقشار روستایی در تصمیم گیری های مهم، ارتقا بهره وری، توسعه فرصت ها، ارتقا همه جانبه کیفیت زندگی را از جمله نشانه های توسعه در روستاها ذکر کرد.
وی با اشاره به اهداف توسعه روستایی افزود: کسب درآمد ثابت و پایدار، امنیت و تعادل شغلی، دستیابی به یک زندگی متعادل، حفظ محیط پیرامون، رعایت استانداردهای محیط طبیعی و اعمال آن در همه واقعیت های زندگی، همراه کردن جامعه روستایی باسیاست ها دولت و غیره از زیرمجموعه های اهداف توسعه روستاها هستند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری همدان نیز گفت: هم اکنون هزار و 37 روستای دارای سکنه در این استان وجود دارد که از این تعداد در 741 روستا دهیاری فعال است.
فریدون عربی افزود: توسعه پایدار روستاها مورد تأکید دولت تدبیر و امید و استاندار همدان است که باید همه به این مهم اهتمام ویژه ای داشته باشند.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 173 میلیارد و 660 میلیون ریال اعتبار به حساب دهیاری ها واریزشده است.
وی تعداد دهیاران زن را 52 نفر اعلام کرد و افزود: 859 روستای استان نیز دارای شورای اسلامی و 83 روستا نیز بدون شورا هستند.
کارگروه تخصصی توسعه روستاها و عشایریاستان همدان با هدف توانمندسازی روستاها و رفع موانع و مشکلات آن تشکیل شده است.
6993
انتهای پیام /*