به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، محمدناصر نیکبخت بعدازظهر امروز در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان با اشاره به مشارکت خوب مردم کشور در انتخابات اظهار داشت: مشارکت مردم در انتخابات این دوره از مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در کشور 62 درصد و شایسته بود، ضمن اینکه کوچکترین مشکلی در امر برگزاری انتخابات که حاکی از ناامنی که مردم در آن دخیل باشند در استان نداشتیم.
وی با بیان اینکه مشارکت مردم تهران نیز در انتخابات کمنظیر بود، گفت: ارزش نهایی این انتخابات حمایت، وابستگی و دلبستگی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
استاندار همدان عنوان کرد: بر اساس قانون، منشور اقتصاد مقاومتی و نظر دولت تدبیر و امید فعالیتهای اقتصادی باید توسط بخش خصوصی انجام گیرد و تنها حمایت و بسترسازی توسط دولت انجام میگیرد، دولت نمیتواند هیچ پروژه اقتصادی را انجام دهد، ضمن اینکه تجربه گذشته نیز نشاندهنده این بوده که دولت اقتصاددان و سرمایهگذار خوبی نبوده و تنها سیاستگذار خوبی است.
نیکبخت با اشاره به اتمام برجام افزود: دنیا حقانیت ایران را پذیرفت و بعد از برجام سیل سرمایهگذاران بینالمللی به سمت ایران روانه شده، ضمن اینکه ایران در دنیا به عنوان یکی از ارکان اصلی در فعالیتها است.
وی افزود: مجلس پیش رو که پیشبینی میشود چالشی نباشد و همراهی، همکاری و همدلی خوبی را برای توسعه کشور در نظر دارد مهیا میشود.
استاندار همدان با بیان اینکه استان همدان نیازمند حمایت بخش خصوصی است، اظهار داشت: از اتاق بازرگانی این انتظار را دارم که بتواند سرمایهگذار جذب استان کندو در این زمینه قول میدهم که همراه قاطع سرمایهگذار در همدان باشیم چرا که اشتغال، توسعه و رونق استان در گرو جلب مشارکت بخش خصوصی است.
نیکبخت عنوان کرد: سال 94 به لحاظ خزانه کشور بدترین سال بعد از انقلاب اسلامی بود ولی اکنون این نوید را به مردم میدهیم که سال 95 بهترین سال رونق و رشد در کشور باشد.
وی در مورد بخش کشاورزی نیز اظهار داشت: این بخش نیازمند حمایت مسئولان است چرا که کشاورزان با تلاش و پشتکار سعی میکنند تا در تأمین مواد غذایی مردم در امنیت و بدون دغدغه باشند و نمونه آن شرکت سحر که حضور پر رنگی در کشور و صادرات خارج از کشور دارد محصولات خود را از محصولات کشاورزی استان تهیه میکند.
نیکبخت با اشاره به مشکل کشاورزان در استمهال تسهیلات مطرح کرد: بانکهای پرداختکننده تسهیلات با بخش خصوصی همکاری لازم را دارند و در خلاف آن نیز بخش خصوصی توان لابی و چانهزنی با بانکها را دارند اما این کشاورزان استان هستند که در مواجهه با بانکها نیاز به همکاری، هدایت و راهنمایی مسئولان دارند، چراکه آنها اقشار زحمتکشی هستند که تلاش میکنند مردم در امنیت غذایی باشند.
وی افزود: اگر قرار باشد تسهیلات پرداختی به کشاورز را که با نرخ 16 درصد بوده و اکنون به بهانه استمهال آن را به 21 درصد برسانیم باید بدانیم پرداخت این سود از سوی کشاورز به تعویق میافتد و نمیتواند آن را پرداخت کند و در نتیجه کشاورز زمینگیر میشود.
استاندار همدان گفت:هیچ بانکی اجازه ندارد خارج از دستورالعمل کلی و بانک مرکزی سلیقهای عمل کند ولی در مورد میزان سود و نحوه استمهال باید این موضوع در شورای پول و توسط مسئولان بانک مرکزی مورد بررسی قرار گیرد و در این زمینه باید نامهای را با همکاری بانکها و صاحبنظران بخش کشاورزی تهیه شود و باید با نرخ قرارداد ابدی باشد و رونوشت آن نیز به نمایندگان مجلس ارائه شود تا در قانون بودجه و برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شود.
نیکبخت با اشاره به اهمیت «آب» در استان همدان گفت: کشاورزی استان به آب وابسته است و اکنون حدود 94 درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود که اگر 10 درصد این مصرف به وسیله آبیاری تحتفشار و بهینهسازی مصرف آب تقلیل یابد، به اندازه 6 برابر سد اکباتان میتوانیم آب داشته باشیم.
وی با تأکید به پرداختن به صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی گفت: جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی استان نباید در این حوزه غفلت کند، چرا که تقویت این صنایع از کشت برای ما مهمتر است.
نیکبخت افزود: در بخش کشاورزی استان 5.5 میلیون تن محصول تولید میشود که از این مقدار 3 میلیون تن مصرف میشود و 2.5 میلیون بلااستفاده باقی میماند، به عنوان مثال در استان به میزان یکمیلیون تن تولید سیبزمینی داریم ولی به اندازه یک تن صنایع تبدیلی این محصول را نداریم.
وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی ناجی اقتصاد استان همدان است، عنوان کرد: باید سرمایهگذاران را به سمت صنایع تبدیلی برد و در این زمینه خلأ بزرگی احساس میشود، ضمن اینکه امسال 370 میلیارد تومان پول گندم به کشاورزان پرداخت شد و از سوی دیگر هزینههای چغندر و محصولات دیگر که باید تشکلهای خصوصی را برای راهاندازی صنایع تبدیلی فعال کنیم.
استاندار همدان با بیان اینکه بخش کشاورزی به هر میزان تسهیلات که از صندوق توسعه ملی درخواست کند آن را برآورده میکنیم، بیان کرد: دیگر نمیتوانیم اراضی کشاورزی را افزایش دهیم و باید به دنبال افزایش راندمان وضعیت موجود باشیم، ضمن اینکه نباید در مسیر مشکلات کشاورزان شعار دهیم و به واقع به دنبال حل مشکلات آنها باشیم.
نیکبخت با بیان اینکه یکی از کارهای اساسی در جهاد کشاورزی تغییر الگوی کشت است، عنوان کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت سیب زمینی و محصولات پرآببر در اراضی استان کاهش یافته که جای بسی خرسندی دارد.
وی با اشاره به تشکیل اتاق فکر بخش کشاورزی در استان اظهار داشت: ایجاد چنین اتاق فکری موجب رشد و شکوفایی بیشتر صنعت کشاورزی در استان میشود.
انتهای پیام/