به گزارش صبح رزن؛ به نقل از عطارنیوز، دکتر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم در گفتگو با خبرنگار عطارنیوز در خصوص اوضاع سینمای ایران در فضای پس از تحریم گفت: تحریم به طور مستقیم مشکلی برای سینمای بوجو نیاورده است و برنامه های فرهنگی و هنری قبل و بعد از تحریم ها تفاوتی نداشته است.
وی افزود: تنها اثر تحریم در حوزه اقتصادی فرهنگ و هنر بود و اعتبارات لازم به دستگاه ها و نهادهای دولتی برای تولیدات مناسب اختصاص نیافت.
حسینی ادامه داد: با گذشت چندماه از اجرایی شدن برجام و انجام تعهدات از سوی ایران هنوز نتایج ملموسی در وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ایجاد نشده است تا بخواهیم شاهد آثار آن در دیگر حوزه ها از جمله فرهنگی و هنری باشیم.تیره شدن روابط با عربستان سعودی موانعی را بر سر راه محصولات فرهنگی ایران در کشورهای عربی که هم پیمان سعودی ها هستند ایجاد کرده است.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص مشکلات و نواقص فرهنگی دولت یازدهم گفت: کوتاه ترین و جامع ترین تعبیر را مقام معظم رهبری در ماه مبارک رمضان بیان کردند و آن ولنگاری و بی اهتمامی فرهنگی است. بی اهتمامی شامل اقداماتی است که برخی برنامه های مناسب در این دوره تعطیل و یا کم فروغ شده است.
وی افزود: حمایت از اهالی فرهنگ و هنر و آثار و محصولات با جدیت و فراگیری صورت نمی گیرد که این کم تحرکی برگرفته از فضای حاکم بر دولت است که از متوسط سنی بالای وزرا و روحیه اشرافی گری و فقدان مدیریت جهادی و تفکر بسیجی نشأت گرفته است.
حسینی ادامه داد: در حوزه عمرانی نیز احداث مجتمع های فرهنگی، کتابخانه ها، سالن های چندمنظوره و تالار متوقف شده است.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اجرای کنسرت گفت: در بین برنامه های فرهنگی و هنری متنوع اجرای برنامه های موسیقی جایگاه خود را دارد و از گذشته به این مقوله توجه شده است و هر ساله در دهه فجر جشنواره موسیقی فجر در کنار دیگر جشنواره ها برگزار شده است.
وی افزود: اهمیت موسیقی به حدی است که مدت ها درس خارج فقه مقام معظمر هبری به این مقوله اختصاص داشت ولی به نظر می رسد در این دوره به دیگر فعالیت های هنری توجه لازم صورت نمی گیرد و همه هم و غم مدیران به گسترش کنسرت ها اختصاص یافته استو در مواردی بدون در نظر گرفتن شرایط بومی و فرهنگی بر شهرها در اتاق های در بسته در تهران تصمیماتی برای اجرا در اقسی نقاط صورت می گیرد که موجب نارضایتی مردم می شود.
حسینی در خصوص فیش های حقوقی نجومی که در دولت جدید شایع شده است، گفت: بعضی ریشه حقوق های نجومی را در دولت قبل می دانند و اگر این طور بود تاکنون باید فیش های حقوقی دولتمردان قبلی را در بوق و کرنا می کردند. نهایت مستنداتی که ارائه شد مربوط به نشان های دولتی بود که در همه دولت ها از جمله دولت فعلی که هنوز به پایان هم نرسیده، یک رویه و از اختیارات رؤسای جمهور دولت ها است.
وی افزود: در ابتدا تلاش کردند مانع روشنگری شوند و آن را محدود تلقی کنند ولی حالا که به یک مسأله ملی تبدیل شده است برای دولت تبعات منفی زیادی به همراه دارد. این موضوع ناشی از تفکر حاکم بر دولت است هنگامی که در آغازین روزهای مسئولیت حقوق رئیس جمهور و اعضاء دولت حداقل شش برابر دولت قبلی می شود این یک چراغ سبز به شرکت ها، بانک ها، بیمه ها و دیگر مجموعه های وابسته به دولت است که برداشت بیشتر و در رفاه بودن حق مدیران است.
حسینی در خصوص ورود احمدی نژاد به عرصه انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: اطرافیان دکتر احمدی نژاد صحبت هایی داشته اند ولی شخص آقای احمدی نژاد تاکنون موضع رسمی اتخاذ نکرده است و باید متظر بود که ارایش نیروها چگونه خواهد بود و چه کسانی وارد عرصه رقابت می شوند.
وی افزود: روحانی با یک رأی شکننده و لب مرزی و به تعبیری ناپلئونی و زیر51درصد رئیس جمهور شد و این موقعیت را مدیون تفرقه جبهه رقیب خود و وعده های رنگین گردش سانتریفیوژها و چرخه اقتصادی کشور است.
حسینی ادامه داد: روحانی با اعتماد به نفس قاطع از حل مشکل بی کاری در100روز اول دولت و افزایش ثروت مردم سخن می گفت در حالی که کاملا برعکس آن اتفاق افتاده است.
دکتر حسینی گفت: رکود بی سابقه ای بر کشور حاکم شده است و از رونق گذشته خبری نیست و با حمایت و کمک های خارجی هم بعید است توان و عرضه خروج از این رکود را داشته باشد.
انتهای پیام/