به گزارش صبح رزن،شورای حفاظت از منابع آب شهرستان رزن در حالی برگزار شد که بررسی معضلات انسداد چاههای غیر مجاز از مهمترین اهداف این جلسه به شمار میرفت.
در این میان فک پلمب قریب به اتفاق چاههای مسدود در شهرستان از نکاتی بود که مهدی مصطفیپور دادستان رزن با بیان اینکه با متخلفان به گونهای برخورد خواهد شد که خود آنها اقدام به انسداد دوباره کنند، به این اتفاق عکسالعمل نشان داد.
فرماندار رزن در این جلسه با اظهار اینکه دچار افراط و تفریط شدهایم، گفت: سرانه مصرفی آب در کشور چندین برابر نرم جهانی است؛ اگر این گونه پیش برویم ذخایری برای آیندگان باقی نخواهد ماند.
فتحعلی حسینی افزود: باید راهبردها به گونهای باشد که با صرفه جویی در مصرف آب به ثبات در سطح ایستایی آبهای زیرزمینی دست پیدا کنیم.
وی با عنوان اینکه رزن در صرفه جویی منابع زیرزمینی پیشرو بوده است افزود: در دو سال اخیر رزن از طریق انسداد چاههای غیر مجاز با صرفه جویی 75 میلیون متر مکعب سهم بسزایی در میزان صرفهجویی آب در استان داشته است.
فرماندار رزن گفت: این در حالی است که استان همدان در دو سال اخیر 150 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی کرده است.
وی با اشاره به میزان چاه مسدودی در 6 ماهه سال جاری گفت: شهرستان رزن با انسداد 73 حلقه که معادل 5 کیلومتر عمق است؛ توانسته 10 هزار و 278 متر مکعب آب صرفه جویی کند.
حسینی طرح نصب کنتورهای هوشمند را مستلزم اصلاحاتی دانست و گفت: در اجرای نصب کنتورهای هوشمند اشکالاتی وجود دارد که باید رفع شود.
وی تصریح کرد: در اطراف کنتورهای هوشمند نباید هیچ چاه غیر مجازی وجود داشته باشد لذا باید تمام چاههای غیر مجاز مسدود شوند تا شاهد نتیجه مطلوب در این امر باشیم.
فرماندار رزن در اشاره به برنامه بهبود بهرهبرداری و حفاظت از منابع آب رزن گفت: به علت افت شدید سطح آبهای زیرزمینی در دشت رزن ـ قهاوند در سالهای اخیر که منجر به کاهش سالانه 90 سانتیمتر از سطح منابع آب زیرزمینی منطقه شده است این امر به یکی از معضلات جدی پیش روی رزن تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه حفاظت از منابع آبهای زیرزمینی با سه هدف دنبال میشود؛ اصلاح الگوی کشت (کشت محصولات کم آببر)، استفاده از روش های نوین آبیاری و جلوگیری از سوء برداشتهای چاههای مجاز را از جمله اهداف دولت تدبیر و امید در رزن برشمرد.
حسینی در ادامه صرفه جویی مصرف آب در حوزه کشاورزی را از مهمترین راهبردهای صرفه جویی عنوان کرد و گفت: استفاده از کشت محصولات کم آببر میتواند سهم بسزایی در صرفه جویی آب داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 93 تا کنون برنامهریزی صورت گرفته در این شهرستان در راستای مبارزه جدی با برداشت بیرویه ذخایر آبی بوده است.
فرماندار رزن گفت: در راستای حفاظت از منابع آبی طی 2 سال اخیر بیش از 282 حلقه از چاههای غیر مجاز با اخذ حکم قضایی مسدود شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: در راستای جلوگیری از برداشت بیرویه آب در چاههای مجاز و دارای پروانه بهرهبرداری، تاکنون 221 کنتور هوشمند در چاهها نصب شده که انتظار میرود در سال جاری 200 چاه دیگر مجهز به کنتور هوشمند شود.
مدیر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب استان همدان با عنوان اینکه در پنج سال آینده سطح آبهای زیرزمینی پایدار خواهد شد افزود: طبق برنامههای از پیش تدوین شده در سند توسعه استان، دشت رزن ـ قهاوند که به عنوان پایلوت این مهم در نظر گرفته شده است.
داوود شاهسوند با بیان اینکه در پنج سال آینده به سطح ایستایی پایدار دست پیدا خواهد کرد، خواستار هماهنگی حوزههای آبریز شد و تصریح کرد: اگر هر استان به صوت جداگانه برای حوزه خود برنامهریزی انجام دهد به سرانجام مطلوب نخواهیم رسید لذا در راستای عملکرد مفید باید تمام حوزههای یک برنامه واحد را دنبال کنند.
وی افزود: شهرستانهای جزو دشت رزن ـ قهاوند باید به صورت هماهنگ برنامههای خود را تدوین کنند.
رئیس منابع آب شهرستان رزن نیز با عنوان اینکه در انسداد چاههای غیر مجاز توزیع بخشی صورت می گیرد افزود: در راستای توزیع یکسان چاههای مسدودی در شهرستان و جلوگیری از انتقاد مردم در سه بخش شهرستان رزن در انسداد چاههای غیر مجاز توزیع بخشی رعایت خواهد شد.
محمد چهاردولی از وجود 174 حکم انسداد در رزن خبر داد و متعهد شد در طی دو ماه آینده چاههای غیر مجاز در اطراف چاههای آب شرب روستایی مسدود خواهد شد.
وی تصریح کرد: در رزن به صورت میانگین روزانه دو چاه غیرمجاز مسدود میشود.
انتهای پیام/89037/ن40/