به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، اسکندر صیدایی شامگاه پنجشنبه در شورای برنامهریزی و توسعه استان همدان با بیان اینکه در تحلیل و نگاه برنامهای در سال 95 توفیقات زیادی را برای استان داشتیم، اظهار کرد: پیشرفت خوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی در استان موجب ارزیابیهای موفق شده است.
وی با اشاره به سال اقتصاد مقاومتی، تولید، اشتغال با بیان اینکه نامگذاری امسال میطلبد استان همدان همت خود را برای تحقق عنوان سال به کار گیرد، افزود: تولید داخلی و اشتغال به خصوص اشتغال جوانان ظرافتهای ویژه خود را دارد و بار مسئولیتی استان را بسیار سنگین میکند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان بیان کرد: به دلیل ظرفیتها و راهکارهایی که قانون برنامه در فضای ملی افقهایی را برای استان باز میکند؛ ردیفها، سیاستها و جهتگیریهایی در قانون بودجه 96 داریم که مجموعه مدیریتی استان نسبت به آنها مطلع شود و در راستای تعامل ملی وارد شوند.
وی با بیان اینکه حرکت بر مبنای برنامهریزی مورد تأکید رهبری، رئیس جمهور، استاندار و همه مدیران است، ادامه داد: شالوده مدیریت، برنامهریزی است.
صیدایی در ادامه به سرشماری سال گذشته اشاره کرد و با بیان اینکه طبق سرشماری سال گذشته جمعیت کشور 79 میلیون و 926 هزار و 270 نفر است، اظهار کرد: جمعیت استان همدان یک میلیون و 738 هزار و 234 نفر اعلام شده و سهم استان همدان از کل جمعیت کشور 2 و 17 صدم درصد است.
وی با بیان اینکه جمعیت شهری استان همدان یک میلیون و 907 هزار و 217 نفر و جمعیت روستایی 641 هزار و 17 نفر اعلام شده، بیان کرد: جمعیت شهری 1.8 درصد و جمعیت روستایی 3.8 درصد کشور است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان تعداد خانوارهای استان همدان را 543 هزار خانوار اعلام کرد و افزود: در برنامهریزی اهمیت به زمان، افق زمانی، توجه به منابع و امکانات و محدودیتها ضروری است.
وی با اشاره به اینکه در زمان توزیع اعتبارات در جلسه شورای برنامهریزی، باید فعالیتهای یک سال آینده استان مد نظر قرار گیرد، افزود: یکی از آسیبهای سال گذشته این بود که در نیمه دوم سال دستگاهها مسائل مربوط به استان را در برنامهها مد نظر نداشتند.
صیدایی با تأکید بر اینکه اعتبارات توزیع شده است، یادآور شد: قصد ما در توزیع اعتبارات امسال شفافیت است و متناسب با منابع برای استان همدان برنامهریزی میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه جهتگیریهای کمیتههای برنامهریزی باید به گونهای باشد که همه فعالیتها متوازن با منابع انجام شود، یادآور شد: منابع ابتدای سال در نخستین جلسه شورای برنامهریزی مشخص میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان با اشاره به اینکه امیدواریم سال 96 وضعیت منابع به گونهای باشد که وصول منابع انجام شود، تأکید کرد: دولت همه تلاش خود را به کار برد و در شرایط حساسی، مسائل را مدیریت کرد و منابع وصول شد اما در بخشی منابع مثل توازن، جواب نداد.
وی با اشاره به اینکه قانون بودجه 96 ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: برنامه ششم هنوز ابلاغ نشده و به محض ابلاغ برنامه ششم جلسه ویژهای برگزار خواهیم کرد.
صیدایی با تأکید بر اینکه ضوابط اجرایی بودجه به طور رسمی ابلاغ نشده است، افزود: 11 میلیون و 524 هزار و 565 میلیارد و 969 میلیون ریال منابع بودجهای کشور در سال 96 خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه سهم صندوق توسعه ملی از منایع و صادرات 30 درصد است، افزود: مدیران استان باید تلاش کنند از ظرفیت ایجاد شده به نفع پروژههای عمرانی استان استفاده کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان با اشاره به اینکه سهم تسهیلات مالی خارجی یا فاینانس علاوه بر رقم باقی مانده سال گذشته 50 میلیارد دلار است، ادامه داد: برای مراکز بزرگ دانشگاهی، تحقیقاتی و... مبلغ 40 هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانکهای عامل برای خرید تجهیزات و بروز رسانی آزمایشگاه و کارگاهها پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: سال قبل 85 درصد دستگاههای استان از اسناد خزانه اسلامی در زمان خود استفاده کردند.
صیدایی در مورد سقف معافیت مالیاتی با بیان اینکه در استان با قوت بیشتری ستاد درآمدی استان منابع درآمدی را پیگیری میکند، افزود: در قانون بودجه ظرفیت دیگری پیش بینی شده که وزارت نیرو کل هزینههای کنتور هوشمند چاههای کشاورزی را پرداخت میکند.
وی با اشاره به اینکه قانون هدفمند کردن یارانهها 480 هزار میلیارد ریال معادل 48 هزار میلیارد تومان را پیش بینی کرده است، افزود: تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هر نفر 10 میلیون تومان پیش بینی شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا سقف 5 هزار میلیارد ریال اموال غیر منقول خود را پس از تصویب هیأت وزیران در راستای افزایش سرمایه به کار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: باید 602 میلیارد تومان منبع مالی برای دولت ایجاد میشد که بیش از 85 درصد مربوط به مالیات است.
وی با اشاره به اینکه استان همدان سهمیه واگذاری 66 پروژه به بخش خصوصی را داشت، خاطرنشان کرد: در آخرین روزهای سال گذشته 214 پروژه در استان همدان به بخش خصوصی واگذار شد و تا پایان فروردین ماه این پروژهها به 235 مورد رسید.
صیدایی با بیان اینکه جهاد کشاورزی 130 درصد تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در سال گذشته داشت، بیان کرد: در راستیآزمایی مسئولان استان اکثر واحدهای تولیدی از سود و بهره بانکی نارضایتی داشتند.
وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کرد سود و بهره بانکی پایین برود، ادامه داد: حرکت بزرگی در سال 95 انجام شد و ستاد تسهیل استان تسهیلاتی ارائه کرد اما چون با رکود و مشکلات زیادی مواجه بودیم، کارخانهها منابع را صرف نگهداشت وضع موجود خود کردند.
انتهای پیام/