به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، شهرام صادقی ظهر امروز در جمع اصاحاب رسانه با تشریح عملکرد این نهاد، اظهار داشت: بسیج سازندگی فعالیتهای خود را در سه عرصه عمرانی و محرومیت زدائی، اردوهای جهادی و سازماندهی جوانان وحمایت از کارگاههای تولیدی کوچک و خانگی دنبال میکند.
وی با اشاره به اجرای 71 پروژه عمرانی توسط بسیج سازندگی درسال گذشته افزود: مرمت و ساخت مسجد، ساخت خانه عالم، خانه بهداشت، مرمت و بازسازی خانه نیازمندان، ساخت و ساماندهی 26 مزار شهید در نهاوند، ساخت یادمان شهدای گمنام نهاوند، ساخت کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان و غیره از جمله اقدامات این نهاد در این عرصه است.
فرمانده بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) بیان کرد: امسال تصمیم داریم با تامین اعتبار از محل اعتبارات قرارگاه خاتم در بخش محرومیتزدائی 20 پروژه عمرانی شامل ساخت زمینها و سالنهای ورزشی، آب رسانی به روستاها، ساخت خانه عالم، بهداشت و مدرسه را آغاز کنیم.
شرکت 2 هزار و 894 نفر از دانشجویان همدان در اردوهای جهادی و محرومیت زدائی
وی درباره فعالیت گروههای جهادی نیز ابراز کرد: فعالیت گروههای جهادی در حوزه بسیج دانشآموزی، طلاب، مهندسی، پزشکی، پایگاههای مقاومت و دانشجوئی سازماندهی شده است که در اردوهای یک تا 10 روزه انجام میشود.
صادقی گفت: در سال گذشته نزدیک به 2 هزار و 894 نفر از دانشجویان برای اعزام به 70 روستا سازماندهی شده که با حضور در مناطق محروم استان خدماتی را در حوزههای رفاهی، آموزشی، فرهنگی، مذهبی وبهداشتی به مردم آنجا ارائه دادند.
وی بیان کرد: در عرصه دانشآموزی نیز23 هزار و 232 نفر از دانش آموزان در قالب اردوهای 10 روزه به مناطق محروم استان اعزام شده که با فعالیت در مدارس اقدام به زیباسازی و بازسازی مدارس کردند.
فرمانده بسیج سازندگی همدان با اشاره به شکل گیری اردوهای جهادی در بسیج محلات گفت: این گروهها نیز که از سه سال گذشته تشکیل شدهاند در قالب 5 هزار و 208 نفر در ادوهای 7 روزه و 21 هزار نفر نیز در قالب اردوهای یک روزه به مناطق محروم استان اعزام شده و خدماتی را ارائه دادند.
وی با تشریح برنامهها و خدمات بسیج متخصصین و کشاورزی نیز اظهار داشت: این گروهها در اردوهای سه روزه در بخش کاشت، داشت و برداشت محصول، کمک به بهداشت دام و طیور، کمک به افزایش تولید، تهیه نقشه از اراضی، بازدید از کارخانه و ارائه مشاوره به واحدهای تولیدی به کشاورزان و تولیدکنندگان فعالیت میکنند.
صادقی با بیان اینکه در این سه قشر ذکر شده 2 هزار و 500 نفر فعالیت داشتند، تصریح کرد: علاوه بربرگزاری همایشهای تخصصی استانی و منطقهای، ارائه مشاورههای رایگان به کشاورزان و صنعتگران، 850 نفر نیز به صورت رایگان تحت آموزش قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه 127 تیم پزشکی عمومی و دو تیم پزشکی تخصصی و فوق تخصص به شهرهای اسدآباد و قهاوند، اعزام شدند، گفت: در حوزه اردوهای جهادی و کمک به اقشار مختلف روستائی نیز، 250 روستا در قالب 120 شعبه شبکهسازی شدهاند.
پرداخت 15 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای کوچک تولیدی و خانگی
فرمانده بسیج سازندگی همدان درباره اقدامات این نهاد در عرصه اقتصادی نیز تصریح کرد: کمک به راه اندازی صنایع کوچک خانگی و تبدیلی از جمله برنامههای ما است که در این راستا سال گذشته 5 هزار نفر از آموزشهای مختلف ما بهرهمند شده و 15 میلیارد تومان نیز به عنوان تسهیلات بانکی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
وی افزود: ضمن ارائه تسهیلات به 23 واحد پرورش آبزیان ، 82 واحد تولید قارچ و 29 واحد پرورش ماکیان، 32 واحد تولیدی و خانگی شامل 25 واحد تولیدی زعفران، 166 واحد پرورش زنبور عسل، 12 گلخانه و 237 واحد صنایع دستی نیز تسهیلات دریافت کردند.
صادقی بیان کرد: برای ایجاد صنایع تبدیلی، هرشهرستان متناسب با ظرفیت و مزیتهایش قطب بندی و خوشه بندی شده است که در همین راستا کبودراهنگ برای تولید پوشاک، اسدآباد برای میوه خشک،صنعت مبل برای تویسرکان، نهاوند برای تولید و فرآوری عسل، ملایر برای تولید انگور، فامنین برای تولید لبنیات، بهاربرای تولید سفال، شوریجات و ترشیجات، رزن برای ترشیجات، قاب سازی و چرم، همدان برای تولید گیاهان داروئی و قهاوند برای تولید پوشاک در نظر گرفته شده است.
کاشت 6 هزار اصله درخت در 25 هکتار از اراضی خوزستان توسط سپاه همدان
وی با تشریح فعالیت اردوهای جهادی در ایام عید نیز بیان کرد: در ایام نوروز 25 هکتار از اراضی استان خوزستان در راستای بیابان زدائی توسط سپاه همدان و با همکاری افراد بومی نهال کاری شد.
فرمانده بسیج سازندگی همدان تصریح کرد: در این منطقه به مدت 10 روز 6 هزار اصله درخت متناسب با شرایط آب و هوای این استان کاشته شده که پس از 3 سال آبیاری علمی، در سالهای بعد دیگر نیازی به آبیاری ندارند.
وی همچنین از اجرای طرح کرامت توسط بسیج سازندگی خبر و داد و اظهارداشت: در این طرح که با همکاری دیگر نهادهای استان برگزار میشود معتادانی که اعتیاد خود را ترک کردهاند برای اشتغالزایی، دورههای آموزشی را پشت سر گذاشته و پس از آن برای ایجاد کارگاههای کوچک تولیدی تسهیلاتی را دریافت میکنند.
صادقی افزود: این طرح در 5 شهرستان فامنین، همدان، ملایر، تویسرکان و نهاوند و همچنین به صورت ویژه در شهرستان ملایر و در 11 محله آلوده برگزار میشود.
وی بیان کرد: علاوه برای ارائه تسهیلات به 2 نفر، تا کنون 85 نفر از کسانیکه اعتیاد خود را ترک کردهاند نیز برای این طرح انتخاب و جهت انجام کار به واحدهای تولیدی معرفی شدهاند.
فرمانده بسیج سازندگی با تاکید براینکه بخش اقتصادی و اشتغالزائی این طرح برعهده ما است، تصریح کرد: در این طرح شناسائی، درمان، آموزش فرد معتاد و خانواده او، مبارزه با قاچاقچیان، صیانت و مراقبت از افرادی که اعتیاد خود را ترک کردهاند، از جمله برنامه و اهداف ما در این طرح است.
وی درباره ارائه خدمات به عشایر استان نیز عنوان کرد: با همکاری مسئولان استان 20 سری وسایل مورد نیاز برای مدارس عشایراستان که در منطقه خورزستان و لرستان حضور داشتند تهیه و به آنها تحویل داده شده است.
آمادگی بسیج سازندگی برای آموزش 5 هزار نفر از متقاضیان اشتغالزائی
صادقی با تشریح توانمندیهای این نهاد ابراز کرد: ما آمادگی آموزش 5 هزار نفر برای ایجاد اشتغال در حوزه کارگاههای تولیدی کوچک و خانگی را داریم.
وی با گرامیداشت سالروز تشکیل بسیج سازندگی به فرمان فرماندهی معظم کل قوا نیز بیان کرد: به همین مناسب در هفته آینده برنامههایی مانند تقدیر از گروههای جهادی برتر، برپائی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا، افتتاح طرحهای کوچک تولیدی و صنایع دستی، اعزام گروههای جهادی، ویزیت رایگان در محل نماز جمعه، اعزام تیم پزشکی به مناطق محروم و برپائی نمایشگاهی از فعالیتهای بسیج سازندگی برگزار میشود.
وی با تاکید بر وجود ظرفیتهای بسیار، منابع و نیروی انسانی کافی و متخصص در کشور برای حل مشکلات اقتصادی،تصریح کرد: بسیج سازندگی در سال گذشته در حوزه اردوهای جهادی و محرومیت زدایی، یک میلیارد و 500 میلیون تومان، در حوزه اقتصادی 15 میلیارد تومان و در حوزه پروژههای عمرانی نزدیک به 2 میلیارد تومان اعتبار هزینه کرده است.
انتهای پیام/