به گزارش صبح رزن،حسین خالقیمجد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان، با اشاره به فعالیت شرکتهای ارائه دهنده خدمات مشاوره خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی اظهار کرد: موضوع این شرکتها با فعالیت آموزشگاههای بهداشتی اصناف متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: به منظور ارتقای سطح عملکرد بهداشتی مراکز و اماکن عمومی، استفاده بهینه از ظرفیتهای کارشناسی موجود در جامعه و اجرای مواد 24 ،25 و 41 آئین نامه اجرایی، ماده 13 اصلاح قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، دستورالعمل ایجاد شرکتها و موسسات مشاورهای خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی در مراکز توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت ابلاغ شده است.
مسؤول بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به اینکه معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی و دانشکده کشور موظفند در زمینه صدور پروانه و نظارت بر فعالیت این شرکتها طبق دستورالعمل ابلاغی عمل کنند، بیان کرد: در شهرستان همدان پنج شرکت مجوز فعالیت را از معاونت بهداشتی همدان دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه بازدیدهای شرکتهای ارائه دهنده خدمات مشاوره خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی وجه تمایزی با بازرسیهای مستمر مرکز بهداشت دارد، گفت: بازرسیهای بازرسان بهداشت حاکمیتی است به این معنی که واحد صنفی برای گرفتن پروانه کسب یا تمدید آن بر اساس قانون نظام صنفی باید قبل از صدور یا تمدید پروانه از مرکز بهداشت به عنوان یکی از مراکز استعلام و تاییدیه بگیرد.
خالقیمجد خاطرنشان کرد: این استعلامها باید بر اساس قوانین حاکمیتی از مرکز بهداشت صورت گیرد و پاسخ آن نیز صرفاً بر اساس نظر بازرسی مرکز بهداشت است، هیچ کدام از شرکتهای خدمات مشاورهای خودکنترلی و خوداظهاری نمیتوانند این خدمت را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است شهروندی از بهداشت واحد صنفی نارضایتی و شکایتی داشته باشد و در این زمینه باید به مرکز بهداشت مراجعه کند، گفت: شرکتهای خدمات مشاوره ای خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی صلاحیت رسیدگی به این شکایتها را نیز ندارند.
*بهداشت محیط به سمت خصوصیسازی پیش نمی رود
مسؤول بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت شهرستان همدان بیان کرد: مرکز بهداشت به عنوان دستگاه اجرایی در پیکره دولت حق ارزیابی مستمر واحدها را دارد تا اگر تخلفی رخ داد در چارچوب مقررات برخورد صورت گیرد.
وی تصریح کرد: خودکنترلی و خود اظهاری بهداشتی شرکتهای خدمات مشاورهای یعنی اینکه مدیر واحد صنفی خود وضعیت واحد صنفی را از نظر تطابق با ضوابط و مقررات بهداشتی ارزیابی کرده و در صورت مشاهده نقص و نواقص بهداشتی خود اقدام به رفع و اصلاح نواقص بهداشتی کند.
خالقیمجد با بیان اینکه شرکتهای خدمات مشاورهای خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی اگر آخرین وضعیت مغازه خود را با قوانین و معیارهای موجود به وزارت بهداشت اعلام کند خوداظهاری است، افزود: این کار فنی و تخصصی است و تنها مدیران واحدهای صنفی میتوانند آن را انجام دهند که دولت این کار را به شرکتهایی دارای صلاحیت انجام کار تخصیص داده است.
وی با اشاره به اینکه جدا از نظارتهایی که در سطح کشور توسط مراکز بهداشتی از مراکز صنفی انجام میشود، مدیران واحدهای صنفی از طریق این شرکتها نیز خود را ارزیابی میکنند، گفت: اگر اشکالات و ضعفهایی باشد مدیران درصدد رفع آن برمیآیند و خودکنترلی را انجام میدهند.
مسؤول بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه نمیتوان گفت که بهداشت محیط به سمت خصوصیسازی پیش می رود، گفت: این روش اهرمی است که به خود واحدهای صنفی داده شده تا حساسسازی صورت گیرد و قبل از اینکه بازرسان بهداشتی وارد عمل شوند خود را ارزیابی کرده و درصدد ارتقای واحدهای بهداشتی خود گام بردارند.
وی با اشاره به اینکه به هیچ وجه هیچ محدودیت یا کاهشی از لحاظ بازرسی برای مرکز بهداشت قائل نشدهاند، افزود: در واقع با این روش به مراکز بهداشت کمک میشود و این روشی است که در کشورهای توسعهیافته انجام میشود.
خالقی بیان کرد: چندین سال است هر واحد صنفی یا کارفرما یک اظهارنامه مالیاتی به عنوان فرم خوداظهاری پر کرده و تحویل ممیز مالیاتی میدهد و آنها پس از بررسی اظهارنامه مالیاتی را به عنوان معیار قرار میدهند که اگر در بررسی به نتیجه برسند که مغایرت دارد، طبق مقررات رفتار میشود.
وی با بیان اینکه نتیجه خوداظهاری از طریق شرکتها در سامانه بازرسی وزارت بهداشت ثبت میشود، افزود: مرکز بهداشت حق دارد همه یا درصدی از خوداظهاری شرکت را کنترل کند و اگر مغایر با چک لیستها باشد طبق مقررات با آنها رفتار شود.
انتهای پیام