به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، محمد رضی پیش از ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان، با بیان اینکه یکهزار و 190 چاه غیرمجاز شناسایی شده در همدان داریم، اظهار کرد: از این تعداد 700 حلقه چاه فاقد پروانه است.
وی به در دست اقدام بودن 480 چاه غیر مجاز برای پرکردن در همدان اشاره کرد و گفت: 329 چاه غیر مجاز پر شده است و مرتب در حال شناسایی چاههای غیرمجاز هستیم.
مدیر امور آب شهرستان همدان بیان کرد: امسال در برنامه ششم توسعه شهرستان همدان، نصب کنتور در اولویت قرار گرفته و به محض تخصیص اعتبار باید این کار انجام شود که اکنون نصب کنتور به عهده کشاورزان است.
وی در خصوص تخلیه فاضلاب در محدوده و بستر رودخانهها نیز، یادآور شد: در صورت مشاهده تخلیه تانکرهای شخصی محتوی فاضلاب با آنها برخورد خواهد شد.
کارشناس مسوول پروژه کنتور هوشمند شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به طرح احیا و تعادلبخشی، تصریح کرد: اجرای این پروژه به شدت وابسته به اعتبارات است که متأسفانه در این بخش اختصاص صد درصدی و خوبی نداریم.
مجید رکنیان با اشاره به تعداد چاههای غیر مجاز مسدود شده است، ادامه داد: 700 حلقه چاه در سال 94، تعداد 857 حلقه چاه در سال 95 و امسال تا کنون 49 حلقه چاه غیر مجاز در دشتهای استان مسدود شده است.
وی با بیان اینکه 3 هزار و 218 کنتور هوشمند در دشتهای استان نصب شده است، تأکید کرد: از سال 88 تاکنون نصب کنتور هوشمند روند روبه رشدی داشته است؛ به دلیل کمبود اعتبارات در روند نصب نقص داریم.
کارشناس مسوول پروژه کنتور هوشمند شرکت آبمنطقهای همدان یادآور شد: پروژه مدیریت مشارکتی مطالعه از سنوات قبل انجام شده و دشت اسدآباد به عنوان پایلوت کشوری در این خصوص انتخاب شد.
وی با اشاره به تشکیل جلسات با جهاد کشاورزی و تعاون روستایی، خاطرنشان کرد: این امر با تهیه بیلان دشت اسدآباد بوده و مطالعات برای اجرای این پروژه در سایر دشتهای استان نیز در دست بررسی است.
رکنیان به پروژه برقراری منطقه ملی و یکپارچه حفاظت منابع آب و تقویت زیرساختها و نیازها (ساماب) اشاره کرد و گفت: این پروژه به منظور ارائه خدمات با کیفیتتر بوده و استان همدان به عنوان استان پایلوت در اجرای این پروژه شناخته شده است.
وی اجرای پروژه ساماندهی شرکتهای حفاری را برشمرد و بیان کرد: تشکیل انجمن شرکتهای حفاری، نصب GPS بر روی 81 دستگاه حفاری از دیگر اقدامات بوده است.
کارشناس مسوول پروژه کنتور هوشمند شرکت آب منطقهای همدان افزود: پروژه مطالعه کمی و کیفی در ملایر، کبودراهنگ و اسدآباد انجام شده و در نهاوند، رزن، قهاوند و سایر شهرستانها نیز در حال اقدام است.
وی با اشاره به انجام اسکن پروندههای حفاظت بهرهبرداران، تصریح کرد: این اقدام در شهرستانهای بهار، اسدآباد، همدان و فامنین انجام شده است.
رکنیان به دستور وزیر از اواخر سال 94 در خصوص معرفی نسل جدید کنتورهای هوشمند اشاره کرد و یادآور شد: اکنون کنتورهای هوشمند فهام به تنهایی نصب میشود در حالی کلید و تابلو کاملکننده آن بوده و کنتور حجمی در کنار آن باید نصب شود.
وی با تأکید بر اینکه در نصب کنتورهای هوشمند فهام وابسته به اعتبارات است، خاطرنشان کرد: هر سال با کمبود اعتبار در این خصوص مواجه هستیم.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان نیز بیان کرد: ساعت دادن به کنتور فهام کشاورز عاقلانه نیست چراکه برخی کشاورزان آب استحصال نمیکنند و دستگاههای برق دیگری نیز استفاده میکنند.
جواد رشیدی با اشاره به مشکل احمد آباد در خصوص بالا آمدن آب، یادآور شد: در احمدآباد باید تشکل آببران با متولی کنترل آب ایجاد شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان نیز با اشاره به تخلیه تانکرهای فاضلاب به رودخانهها، اظهار کرد: گزارشهای بسیاری در این خصوص داریم و طی روز گذشته پنج تماس با گزارشهایی در این خصوص به اداره رسیده است.
بهاره نوریصفا خواستار امکان ارجاع گزارشها به نیروی انتظامی و پلیس 110 برای برخورد با این گونه موارد شد و گفت: در صورت ایجاد هماهنگیهای لازم برخورد با متخلفان تسهیل می شود.
انتهای پیام