به گزارش صبح رزن،گرمای تابستان و ساعات زیاد روزه داری در این فصل باعث شده است که انجام ورزش در این ماه دارای ویژگی ها و شرایط خاصی باشد که عدم رعیات آنها یا موجب تعطیلی ورزش خواهد شد و یا امکان ایجاد مشکلاتی را در ورزشکاران خواهد داشت.
معلم و مربی ورزشی با سابقه در قروه درجزین در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه ورزش نه تنها با روزه دار منافاتی ندارد، بلکه اگر بصورت صحیح و اصولی انجام شود باعث آرامش و کاهش استرس ورزشکاران و افراد عادی می شود.
صفر طاهری که سابقه چندین قهرمانی با تیم های هندبال شهرستانی ممدارس را در سطح کشوری و استانی دارد ادامه داد:استقامت فکری و صبر ورزشکاران نیز با روزه داری تقویت می شود.
ورزش در ماه رمضان از تجمع چربی جلوگیری میکند
وی ادامه داد:ورزش در ماه مبارک رمضان از تجمع چربی در بدن جلوگیری کرده و عمل سوخت و ساز را تسهیل می نماید؛ بطوریکه ورزشکارانی که روزه میگیرند کمتر دچار مشکلات گوارشی و قند خون می شوند.
این مربی حرفه ای ورزشی اضافه نمود:لذا ورزشکاران می توانندبا یک برنامه غذایی غنی، انرژی مورد نیاز را برای انجام فعالیت های ورزشی و حفظ ساختار بدنی بدست آورند.
بشرط رعایت نکات اصولی روزه داری برای ورزشکاران بسیار خوب است
وی تاکید کرد:روزه داری بشرط رعایت نکات تغذیه ای و جلوگیری از پایین آمدن فشار و قند خون، نه تنها منافاتی با ورزش کردن ندارد، بلکه انجام هرچه بهتر فعالیت های ورزشکاران و غیره نیز کمک می کند.
طاهری با بیان اینکه مصرف تمام گروه های اصلی غذایی (لبنیات، غلات، سبزیجات و میوه جات، گوشت، تخم مرغ و حبوبات بدوم پوست) در ماه مبارک رمضان برای ورزشکاران روزه دار تاکید می گردد اضافه کرد: ورزشکاران می توانند با یک رژیم غذایی سالم، نیازهای بدنشان را تامین کرده و از فوائد روزه داری برای سلامتی خود برخوردار گردند.
وی رعایت برخی نکات تغذیه ای در ورزش را در زمان روزه داری را لازم بر شمرد و این موارد را این چنین عنوان کرد:
وعده سحر به هیچ عنوان حذف نشود؛ چرا که بیشتر انرژی مورد نیاز روز بدن با خوردن سحری تامین می شود.
حدود 90 دقیقه قبل از اذان صبح بیدار شده و در سحر از مواد غذایی پروتئین دار(تخم مرغ، حبوبات، لبنیات و گوشت) استفاده کنید و به جای نوشیدن آب زیاد، میوه های آبدار بخورید. مایعات توصیه شده برای سحری باید بتدریج نوشیده شوند.
یک لیوان آب میوه تازه و یک لیوانشربت عسل یا شیره انگوراثر مفیدی خواهد داشت. همچنین استفاده از لیموترش تازه بسیار مفید است.
پرخوری در هنگام سحر نه تنها از احساسگرسنگی در ساعات انتهایی روز جلوگیری نمی کند، بلکه در ساعات ابتدایی بعد از سحر فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارش فرد وارد می کند که سبب بروز علائمی نظیر سوء هاضمه، درد و نفخ معده می شود.
بلافاصله بعد از خوردن سحری نخوابید، چون وضعیت دراز کش سبب برگشت مواد به مری و ترش کردن می گردد و گزشتهاز آن در طول روز احساس خوبی نخواهید داشت.
این کار در دراز مدت باعث سوزش سردل و بیماری رفلکس معده و مری می شود. در این بیماری غذا از معده و مری برکیگردد و اصطلاحا به آن ترش کردن می گویند.
نیاز اصلی در افطار قند خون است
نیاز فوری بدن در افطار بدست آوردن یک منبع انرژی بشکل گلوکز(قند خون) برای هر سلول زنده بخصوص سلول های مغز و اعصاب است.
خرما و آب میوه طبیعی منابع خوب قند هستند، لذا هنگام افطار مصرف آن ها بعلاوه آب گرم، سوپ سبزیجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند و مایعات بدن توصیه می گردد.
توصیه می شود افطار را با یک لیوان آب گرم و یا چای کم رنگ و آنهایی که حساسیت خاصی ندارند با یک لیوان شیر گرم شروع کنند.
طاهری با بیان اینکه ورزشهایی که در ماه رمضان انجام میشود باید با دقت زیادی صورت گیرد .
وی در این توضیح این موارد گفت:
از ورزش های سنگین و شدید بپرهیزید.
ورزش های سبک مانند پیاده روی، شنا دویدن آرام (جاگنیگ) و ورزش های توپی مانند والیبالو پینگ پنگ را انجام دهید.
هترین زمان انجام فعالیت ورزشی مانند پیاده روی اول صبح و یا آخر شب (سه ساعت بعد افطاری) و ورزش های دیگر اواخر روز (بطوریکه حداقل 30 دقیقه مانده به افطار به اتمام برسد) است.
شدت فعالیت های ورزشی با زبان روزه باید طوری باشد که فرد در هنگام فعالیت بتواند براحتی صحبت کندو دچار ناراحتی یا نفس نفس زدن نباشد.
در ماه مبارک رمضان هدف از فعالیت های ورزشی باید حفظ آمادگی و بدست آوردن نشاط و شادابی و ارامش روحی و روانی باشد نه هدف های قهرمانی.
لذا اصل اضافه بار در ورزش حذف گردد.
به نظر می رسد ورزش در ماه مبارک رمضان اگر بر اساس اصول دقیق و علمی صورت گیرد میتواند موجب شادابی جسمی و روحی نیز باشد.
انتهای پیام/