اینکه چه تعداد شخصیت های مستقل مردمی و یا احزاب سیاسی به آن رونق می دهند، در ماه های بعد روشن خواهد شد اما آنچه این روزها به چشم می خورد بحث داغ استعفای مدیران مختلف است که طبق قانون باید برای کاندیداتوری مجلس از سمت های خود استعفا دهند.
سخنگوی وزارت کشور در آخرین اظهارنظر خود اعلام کرد که ۱۶ خرداد آخرین مهلت استعفای مقامات برای داوطلبی در انتخابات مجلس است و پذیرش قطعی استعفا ملاک ستاد انتخابات است و نه صرفا ارائه آن.
سید سلمان سامانی گفته در هنگام ثبت نام گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفا و نیز پذیرش جایگزین وی باید ارائه شود.
معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان نیز با اعلام پایان یافتن این مهلت و بدون اشاره به تعداد مدیران استان که عزم خود را برای شرکت در انتخابات جزم کرده اند، تاکید داشت که ستاد طبق روزشمار تعیین شده توسط مرکز، وظایف خود را انجام خواهد.
مصطفی آزادبخت؛ ادامه داد: استعفایی که داده می شود بین فرد هست و مدیرش در سازمان مربوطه، مدیرانی که مشمول این قانون میشوند باید گواهی پذیرش استعفای خود را به همراه سایر مدارک لازم هنگام ثبت نام برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی که زمان آن متعاقباً اعلام میشود، ارائه دهند.
رئیس ستاد انتخابات استان افزود: ستاد طبق روز شمار تعیین شده توسط ستاد مرکزی وظایف خود را در امر برگزاری انتخابات انجام میدهد.
آزادبخت یادآور شد: انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دوم اسفند ۱۳۹۸ برگزار می شود.
از سوی دیگر با تصویب اصلاحیه قانون انتخابات، بسیاری از نمایندگان، دیگر نخواهند نتوانست برای بار چهارم وارد مجلس شوند که این خود فضایی جدید را در کشور ایجاد خواهد کرد تا از تکرار چهره های ثابت در برخی شهرها جلوگیری شود هرچند این قانون در انتظار اظهارنظر شورای نگهبان است.
در استان همدان نیز با وجود آنکه این قانون شامل یکی از نمایندگان چهار دوره ای نمی شود چرا که یکبار وزارت بین ادوار نمایندگی اش فاصله انداخته، اما امکان حضور مجدد تعدادی از نمایندگان تکراری کمتر خواهد بود.
آنچه از خبرهای رسمی و غیر رسمی شنیده می شود آن است افرادی که تا کنون سخن از ورودشان به صحنه انتخابات ۹۸ رفته، عبارتند از:
همدان: حمیدرضا حاجی بابایی، ابراهیم الهی تبار، امیر خجسته، رضا میرزایی، ابراهیم مولوی
که شنیده ها حکایت از مردد بودن مولوی برای نامزدی از اسدآباد دارد و اینکه محمد حسین صوفی برادر شهردار همدان که زمزمه های حضورش در عرصه انتخابات شنیده می شد که این موضوع هفته گذشته توسط شهردار رد شد.
در کبوردرآهنگ: حبیب ا... موسوی بهار ، علی یعقوبی، رضا طلایی نیک و محمد علی پور مختار
در رزن: حسن لطفی، عطاا... سلطانی، اصفهانی و سید ناصر محمودی، طاهری خلوص
و نیز در تویسرکان: محمد مهدی مفتح،علی اصغرعلیقارداشی، عبدی و حبیب مومیوند(فرماندار سابق تویسرکان)، سید امرا...میرزاجانی و علی اشرف پیری( دو عضو شورای اسلامی شهر تویسرکان)، سعید کرمی.
همچنین از ملایر خبر می رسد که محمد کاظمی، احد آزادیخواه،علی نعمت چهاردولی، احمد آریایی نژاد ، حمید هنرجو و شهبازخانی چهره های احتمالی در این عرصه هستند.
در نهاوند: علی سلگی، بحیرایی و حسن بهرام نیا، بهروز نعمتی، سرمدی
اسدآباد: نوروزی، اکبر رنجبرزاده ، خزاعی و بهرامی احتمالا وارد رقابت خواهند شد.
گرچه به گفته دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور ممکن است برخی از وزرا و مقامات دولتی برای حضور در انتخابات مجلس از سمت خود کنارهگیری کرده باشند اما این استعفا رسانهای نشده و کنارهگیریها در روز ثبتنام مشخص میشود اما برخی دیگر از مدیران به بهانه این استعفا از هم اکنون چراغ ستاد انتخاباتی خود را با انتشار خبر ورودشان روشن کرده اند.
در همدان علاوه بر زمزمه های متعدد در حضور چند نفر از اعضای شورای حاضر و گذشته، شاهد خبر استعفای معاون سیاسی امنیتی سابق همدان و فعلی کرمانشاه هستیم.
ابراهیم الهی تبار که تمایلات اصلاح طلبانه وی آشکار است، با ورود خود به عرصه انتخابات برخی معادلات اصولگرایان را در شهر و استان بهم خواهد زد.
وی علاوه بر آنکه یک مقام سیاسی امنیتی است می تواند مورد اجماع تمام جریان های اصلاح طلب استان قرار گیرد و سایر شهرستان ها به امید موفقیت بر گرد وی حلقه ببندند.
این اتفاق ممکن است به نمایندگان مادام العمر در همدان نهیب زده و احتمال پیروزی آنها را از هم اکنون ضعیف کند.
از سوی دیگر اصولگرایان به دلیل وجود مشکلات اقتصادی و فشارهایی که جامعه متحمل شده است، می توانند بر ابقای چهره های منتسب به خود تاکید کنند و با لحنی شدیدتر نامزدهای دولتی را مورد نقد قرار دهند.
با تمام این تفاسیر هنوز برای وزن کشی زود بوده و ۱۰ ماه باقیمانده حامل اخبار بسیار داغ از چند و چون حضور این چهره هاست که ما به تدریج برای خوانندگان خود منتشر خواهیم کرد.