به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، شهروز کهیایی گفت: این بنا در شهر دمق و در فاصله ۲۲ کیلومتری از رزن واقع شده و مساحت بنای این حمام ۴۰۰ مترمربع و مصالح به کار رفته در آن آجر، خشت، گل و ساروج است که در رختکن این حمام قسمت های مختلفی از جمله عروس نشین، شاه نشین، دختر نشین تعبیه شده است.
وی اضافه کرد: این حمام بدون ستون بوده که بعد از اجرای پی و دیوار به صورت طاق ضربی درآمده و به گفته اهالی و بزرگان این بنا حدود ۲۵۰ سال قدمت دارد و در سال ۱۳۸۹ مرمت حمام تاریخی، توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قسمت بیرونی بنا و پس از آن مرمت قسمت داخلی و بندکشی دیوارها صورت گرفته است.
کهیایی در پایان بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون چهار اثر تاریخی حمام تاریخی درجزین، حمام تاریخی نظام آباد، مسجد امام رضا(بابانظر) و حمام تاریخی دمق در شهرستان های رزن و درگزین ثبت ملی شده و تا کنون ۱۲۹ اثر تاریخی در شهرستان رزن و درگزین شناسایی شده که از این تعداد ۷۴ مورد در فهرست آثار ملی ایران شده است.
حمام دمق در تاریخ ۹۷/۱۲/۲۰ به شماره ۳۲۴۴۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تویسرکان نیز از واگذاری حمام تاریخی روستای آرتیمان خبر داد.
اسحاق ترکاشوند گفت: دهیاری روستای آرتیمان بر اساس مجوز های اخذ شده نسبت به فروش و واگذاری یک باب حمام عمومی تاریخی با شرایط حفظ و احیای بنا، بدون مداخله در سازه و با رعایت ملاحضات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از طریق مزایده عمومی اقدام کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به مکان مناسب این روستا و قرار گیری این حمام در این روستا، دسترسی مناسب به راه های ارتباطی، طبیعت بکر و زیبای منطقه و ... ارزش سرمایه گذاری در این حمام تاریخی را دو چندان کرده و با توجه به فرم پلان و نوع طاق و قوس های حمام به نظر می رسد این بنا از جمله بناهای به جا مانده از دوره قاجار باشد که تا سالهای اخیر با کاربری اصلی مورد استفاده مردم روستای آرتیمان قرار می گرفته است.
انتهای پیام