نهمین «کنفرانس دو سالانه مطالعات ایران شناسی» که به پاتوق جاسوسان آکادمیک- خصوصا اسرائیلی ها- در حوزه علوم انسانی شهرت دارد، در حالی از روز 12 تا 14 مردادماه سال جاری در اسلامبول برگزار می شود که بنابر اخبار رسانه ها اساتیدی از دانشگاه های «الزهرا»، «تهران»، «تربیت مدرس»، «مرکز دائره المعارف بزرگ اسلام»، «سازمان میراث فرهنگی »، «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی»، «انجمن زبان شناسی ایران»، «انجمن حکمت و فلسفه»، «بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی»، «فردوسی مشهد» و چندین نهاد علمی دیگر در برگزاری آن با ارسال مقاله و یا حضور در جلسه مشارکت فعال دارند! قرار است در این کنفرانس «راهکارهای بهبود رابطه ایران و اسرائیل» به مدعوین ایرانی القاء گردد.
در این دوسالانه که دوره های گذشته آن در شهرهایی مانند لندن و لس آنجلس برگزار شده است، افرادی مانند «کیان تاجبخش»، «داریوش آشوری» (از عناصر مرتبط با رژیم صهیونیستی) حضور می یافتند و «انجمن ایران شناسی فرانسه» (از شاخه های فرهنگی سفارت فرانسه در ایران) نیز پوششی برای فعالیت جاسوسان صهیونیست تحت عنوان «ایران شناس» برای نهادهای حامی این کنفرانس بوده است، اما در هیچ دوره ای حجم مشارکت نهادهای دانشگاهی داخل کشور با دوسالانه مطالعات ایران شناسی چنین چشمگیر نبوده است. ریاست این دوره کنفرانس با «تورج اتابکی» از فعالان سلطنت طلب در «بنیاد اشرف پهلوی» «واشنگتن دی.سی» است که با «محمد توکلی طرقی» (سردبیر فصلنامه سلطنت طلب «ایران نامه» و از مبلغان سرسخت فرقه ضاله بهائیت) همکاری نزدیک دارد. این دو عامل صهیونیست از رهگذر همکاری با محافل مطبوعاتی داخلی مانند «ماهنامه مهرنامه» و برخی نهادهای علمی به دنبال ایجاد شبکه ای از «مبلغان علوم انسانی سکولار» در ایران هستند.
در نهمین دوره از دو سالانه مطالعات ایران شناسی (به میزبانی کشور ترکیه) یک پنل ویژه با موضوع «بررسی رابطه ایران و اسرائیل» پیش بینی شده که «فرهاد کاظمی» از «دانشگاه نیویورک» مدیر آن است و «اورلی رحیمیان» که استاد دانشگاه اسرائیلی «گیو» می باشد برای مدعوان ایرانی و دیگر حاضران درباره چگونگی ایجاد رابطه میان ایران و اسرائیل سخنرانی خواهد کرد! حضور عناصر صهیونیست و پژوهشگران اسرائیلی در دوسالانه مطالعات ایران شناسی البته پدیده نوینی نیست؛ چنانکه «روزنامه کیهان» سال 1386 در خبر ویژه ای از فعالیت یک جاسوس دانشگاهی صهیونیست در ایران تحت عنوان «ایران شناس» و در پوشش محقق «انجمن ایران شناسی فرانسه» پرده برداشت و فاش کرد که این فرد (مارکوس میشائیلز) پس از شکار چند فعال دانشگاهی و دعوت آنان به دوسالانه ایران شناسی مقدمات تخلیه اطلاعاتی آنان را فراهم آورده است.
گفتنی است روزنامه «کیهان» در 21 دی 1390 با انتشار مقاله ای مستند از برگزاری کنفرانس هایی تحت پوشش «سمینارهای آکادمیک» خبر داد که از اهداف اصلی آن القاء «راهکارهای بهبود رابطه ایران و اسرائیل» به مدعوین و «تخلیه اطلاعاتی دانشمندان ایرانی» است. «کیهان» برای نمونه به ماجرای «مجموعه کنفرانس های اسرائیلی مالتا» اشاره کرده بود که در آن برخی اساتید فیزیک و شیمی «دانشگاه صنعتی شریف» شرکت کردند.
انتظار می رود که مدیران «وزارت علوم» و مسئولان امنیتی کشور نسبت به مشارکت دانشگاه ها و نهادهای علمی کشورمان نسبت به اینگونه کنفرانس های صهیونیستی (بالاخص دوسالانه مطالعات ایران شناسی در ترکیه) حساسیت ویژه داشته باشند و اجازه تکرار وقایعی مانند «کنفرانس مالتا» را ندهند؛ خصوصا که در روزهای گذشته سندی توسط سایت «ویکی لیکس» انتشار یافت که در آن ترکیه به عنوان «حیاط خلوت جاسوسی آمریکا» معرفی شده است و پیش از این «موسسه تحقیقات امنیتی رند» (وابسته به پنتاگون) نیز دستاوردهای فعالیت جاسوسان علمی سرویس های امنیتی غرب در دانشگاه های ترکیه و ترکی زبان را ستوده بود.
گفتنی است برخورد قاطع وزارت علوم کشورمان با این کنفرانس و روشنگری مستند درباره آن ضمن پیشگیری از آسیب های جدی اینگونه ترفندهای شبه سوری! می تواند برای بسیاری از محافل علمی و مجامع دانشگاهی در سایر کشورها، مخصوصا کشورهای مسلمان نظیر ترکیه آگاهی بخش باشد.
به یقین با انجام این آگاهی بخشی و اطلاع رسانی مردم مسلمان و غیور ترکیه که بعید است از ماهیت صهیونیستی و اهداف پشت پرده کنفرانس یاد شده، اطلاع داشته باشند، مانع از برگزاری آن شده و طراحان این پروژه را ناکام خواهند کرد.