به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، عبدالله گنجی پیش از ظهر امروز در جمع دانشجویان بسیجی دانشگاههای همدان ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبداللهالحسین(ع) اظهار کرد: هر عصری برای خود حسین و یزیدی دارد و در این راستا باید بدانیم که در هر عصر در مسیر کدام گروه حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه دانشجو قشری آگاه و بصیر است، افزود: دانشجو شخصیتی بزرگ و فرهیخته در عرصه اجتماع است و این مهم سالهای طولانی وجهه دارد.
مدیرمسئول روزنامه جوان با اشاره به حادثه سال 1332 که سه تن از دانشجویان به شهادت رسیدند، یادآور شد: از آن سال به بعد دانشگاهها رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته و کمکم همه پذیرفتند دانشجو قشری جوان است که انرژی آنها تنها با درس خواندن تخلیه نشده و باید در قالب تشکلهایی فعالیت کنند.
وی با اشاره به آسیبهای قشر دانشجو گفت: جریانات دانشجویی به لحاظ عملیاتی، عادی و قشری عمل کردهاند اما به لحاظ فکری مرجع داشتهاند که از این بخش آسیب دیدهاند.
گنجی با اشاره به عملیاتهای جریانهای دانشجویی خاطرنشان کرد: در مواقعی خود دانشجویان مانند 13 آبان سال 58 مستقل عمل کرده و جریان سیاسی دیگری رقم زدهاند که نه تنها عملکرد مطلوبی در آن دوران بود بلکه نقطه عطف جریان دانشجویی بعد از انقلاب بوده است.
وی به آنچه که 13 آبان سال 58 را بزرگ و ماندگار کرده اشاره کرد و افزود: هرگاه حرکت جریانهای دانشجویی از سوی امام (ره) در آن دوران و رهبری در دوران کنونی تأیید شد، نشان از مسیر درست آنهاست که 13 آبان نیز به این علت که از سوی امام (ره) تأیید شده و انقلاب دوم نام گرفت، صحیح بود.
مدیرمسئول روزنامه جوان تزریقپذیری دانشجو از محیط خارج از دانشگاه را آفتزا عنوان کرد و گفت: دانشجویان و تشکلهای دانشجویی خود باید با مفهومسازی و تفکرات دانشجویی به صورت مستقل عمل کنند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه در دانشگاه چیزی به عنوان اعتدال نداشته و نداریم، افزود: در دولت یازدهم، رئیس جمهور از اعتدال در دانشگاه سخن میگوید که اگر حواسش را جمع نکند، بازی خواهد خورد.
وی به دو گروه قشر دانشجو اشاره کرد و گفت: گروهی از دانشجویان تنها به تحصیل پرداخته و سپس میروند اما گروه دیگر در قطب مقابل هم همواره هستند و در این راستا حد وسطی در دانشگاه نداریم.
مدیرمسئول روزنامه جوان خاطرنشان کرد: پس از انقلاب چه جریان دگراندیش و چه حزباللهی به لحاظ اندیشه دچار باریک فکری شدند که قبل از انقلاب چنین نبود.
وی تأکید کرد: اگر جریانی بخواهد در دانشگاه به دنبال اعتدال باشد، اتفاقی نخواهد افتاد، در عوض باید از راه اندیشه وارد شد.
گنجی با بیان اینکه دانشگاه تریبون اصلاحات است، افزود: اصلاحات، دانشگاه را پایگاه خود میدانند و اگر دانشجویان به دنبال مواضع انقلاب و اسلام در دانشگاه هستند، باید به مقوله فکری اهمیت زیادی بدهند.
وی اظهار کرد: جریان دانشجویی باید بتواند در جریانات فکری خود در دانشگاه مفهومسازی کرده و از دید و نگاه تازهای وارد اجتماع شود.
مدیرمسئول روزنامه جوان تصریح کرد: امروز برای آن که کاری مفید انجام شود دانشجویان باید پشتوانههای نظری، فکری و فلسفی نظام را تقویت کنند.
وی با تأکید بر اینکه دانشجویان در مسیر اندیشهورزی باید از الگوهای مرجع استفاده کنند، یادآور شد: در مسیر اندیشهورزی نمیتوان انتزاعی وارد شد هرچند در دوران کنونی از الگوهای مناسبی چون شهید مطهری، شهید آوینی و... بیبهرهایم.