به گزارش صبح رزن به نقل از مهر، هنر وسیله ای برای به کمال رسیدن آدمی و یک موهبت الهی است و امر فرهنگ سازی و کار فرهنگی با لطائف و ظرائف ادبی هنری امکان پذیر است نه با زور و تحمیل و تزویر همانگونه که امام علی (ع) می فرمایند: بهره نجستن از لطایف و ظرایف ادبی یکی از آسیب های تربیت دینی است.
انجمن های ادبی، حافظان و ذخایر زبان و ادبیات اصیل پارسی و همچنین بهترین ابزار برای مبارزه با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی هستند بنابراین هنرمند متعهد و مردمی نباید در بیان حق کوتاهی کرده بلکه باید آنچه از حق می داند با شجاعت و فارغ از مصلحت اندیشی بیان نموده و تحت تاثیر عوامل منفی و بازدارنده درونی و بیرون قرار نگیرد.
پنجمین عصر شعر زمستانه انجمن ادبی شهید آوینی شهرک ولیعصر(عج) همدان تحت عنوان "جیر جیر برف تو را خبر می دهد" غروب شنبه با وجود سنگ اندازی ها و بی مهری بعضی از مسئولین و با همت و تلاش چندین و چندماهه کارگروه اجرایی انجمن و همکاری معاونت سیاسی اجتماعی فرمانداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان همدان، سازمان بسیج هنرمندان استان، بنیاد مهر و گروه آوازی چکاوک برگزار شد.
عصر شعر زمستانی انجمن ادبی شهید آوینی در حالی پنج ساله شد که با عدم حمایت کافی مسئولان و امکانات کم با استقبال کم نظیر شاعرانی از استان های کردستان، قم، لرستان و شاعرانی از شهرستان های اسداباد، ملایر، رزن، بهار، کبودراهنگ مواجه شد.
در همین راستا مسئول انجمن ادبی شهید آوینی در گفتگو با مهر اظهار داشت: در این عصر شعر از 673 اثر رسیده به دبیرخانه، 38 اثر از شاعران برجسته ازجمله مصطفی رشیدی(همدان)، مهدی طراوتی(بهار)، مهدی کریمی منسوب(همدان) ، کامران امجدیان(همدان) ،مهدی جوزی (قم)، شکوفه رضایی(رزن)، مصطفی الوندی(اسداباد) ، مهدی روزبهانی (ملایر)، محمد فصیخی (لرستان) سید ایمان سیدآقایی(همدان)، اسماعیل صبوری(همدان)، غزاله محمدپناه(کردستان)، سیده زهراجلیلی(همدان)، مریم برزگر(همدان) و همچنین شاعران پیشکسوت استان همدان سیدعباس یادگاری، سیاوش دیهیمی ، بهرام ترکمان انتخاب و در کتابچه عصر شعر تحت عنوان "جیر جیر برف تو را خبر می دهد" به چاپ رسید.
مسعود حیدری افزود: از این 38 اثر به دلیل محدودیت های وقتی مراسم، تعداد 28 نفر از شاعران برجسته و نام آشنا به شعرخوانی پرداختند.
وی دلیل عدم حضور شاعران کشوری که قبلاً از طریق جراید اعلام شده بود را عدم حمایت کافی و نبود بودجه و امکانات لازم دانست و تاکید کرد: انجمن ادبی شهید آوینی شهرک ولیعصر(عج) تا کنون با تلاش دوستان و شاعران انجمن، موفق به اجرا و برگزاری برنامه های بزرگ فرهنگی ادبی، هنری در سطح استان شده است که می توان بطور اختصار از مراسم بزرگداشت مولانا در 8 مهر ماه که با حضور استاد زبان و ادبیات و ایرانشناسی باستان دکتر میرجلال الدین کزازی برگزار شد، روز شعر و ادب پارسی و همچنین تأسیس خانه شاعران (دفتر شعر و ادب) که متاسفانه به انحراف کشیده شد ، تأسیس کانون ترانه یاد کرد.
این فعال ادبی همدان با بیان اینکه این عصر شعر تنها برنامه ای است که در غرب کشور با این سبک و سیاق برگزار می شود اما متاسفانه متولیان امر فرهنگ و هنر نسبت به این قضیه کاملاً بی تفاوت و گاهاَ مخالف هم هستند، از صداوسیمای مرکز همدان بخاطر فضای کاملا بسته و نپرداختن به برنامه های ادبی انتقاد و اظهار امیدواری کرد مسئولین و متولیان امر فرهنگ و هنر بیشتر به این مقوله توجه کنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان همدان نیز در حاشیه این مراسم در گفتگو با مهر بعد از خوانش قطعه شعری به نام شهید آوینی گفت: این عصر شعر را که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان همدان با همکاری انجمن ادبی شهید آوینی و سازمان بسیج هنرمندان استان همدان و بنیاد مهر همدان و گروه آوازی چکاوک برگزار میکند، به یاد شهید آوینی است همان شهیدی که هم دانش آموخته معماری بود و هم شهید اهل قلم و هم هنرمند برجسته سینما و روایتگری فاخر از دفاع مقدس.
علی مرادی نور گفت: امروز در پنجمین عصر شعر زمستانه بیش از بیست نفر از شهرستانهای مختلف غرب کشور و استان همدان خوانش شعر دارند که اثر این شعرا و بیست نفر دیگر از شعرای انجمن ادبی شهید آوینی و سایر انجمنهای استان همدان در مجموعه اشعار پنجمین عصر شعر زمستانه به چاپ رسیده است که در حین برگزاری مراسم بین شرکت کنندگان توزیع شد.
علی مرادی نور تاکید کرد : سال 1392 سال شکوفایی انجمنهای ادبی شهرستان همدان است چرا که علاوه بر انجمنهای ادبی بوعلی، میلاد، باباطاهر، شهید آوینی، اندیشه، حافظ خوانی، آیینی و داستان مهر که هر هفته جلسه خود را با حضور صدها نفر از علاقمندان در محل مجتمع شهید آوینی همدان برگزار می کنند. انجمن های جدید التأسیس-ترانه سرایان همدان-نسیم الوند-پروین اعتصامی و چشمه فرشته فعالیت خود را آغاز کرده اند و انجمن شاهنامه خوانی نیز بزودی تاسیس و مراسم افتتاحیه خواهد داشت.
در پایان مراسم که با اجرای موسیقی زنده گروه آواز چکاوک به سرپرستی سیاوش شیرانیان و تکنوازی سنتور وی در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی و هنری بوعلی سینا همراه بود، از شاعران و هنرمندان حاضر تجلیل شد.