به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، همزمان با سومین روز از هفته میراث فرهنکی و موزه، 44 شی تاریخی مربوط به کاوش ها در دو تپه باستانی نوشیجان و پری ملایر است که در موزه ملی ایران نگهداری می شد که در چند روز گذشته به همدان منتقل شده است.
این آثار شامل ظروف سفالی، مهر سنگی، گل مهر با نقش انسان، سکه های مختلف، گردنبند، زنگ مفرقی، مجسمه سفالی انسان، ابازار استخوانی با لبه اره ای، حلقه انگشتری و درفش استخوانی و مربوط به دوره های سلوکی، اشکانی، مادی و قاجار است.
علیرضا ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان در آیین رونمایی از این آثار اظهار کرد: برای دومین بار آثاری از موزه ملی ایران تحویل گرفته شده و در استان همدان رونمایی می شود، 44 شی تاریخی مربوط به هزاره اول میلاد تا دوره های اسلامی و قاجار است.
وی با اشاره به اینکه باید فعالیت های موزه ای را در استان افزایش داد، افزود: این آثار به مدت یک هفته در آرامگاه بوعلی سینا در معرض دید عموم قرار می گیرد و سپس به شهرستان ملایر منتقل می شود.
ایزدی با بیان اینکه این 44 شی تاریخی از تپه های باستانی نوشیجان و پری کشف شده است، تصریح کرد: به دنبال این هستیم تا آثار موزه ای استان را از نظر کمی و کیفی ارتقا داده تا اینکه با ایجاد موزه منطقه ای غرب کشور تمامی آثار به آنجا منتقل شود.
با جانمایی موزه منطقه ای غرب کشور مخالفیم
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان درباره وضعیت موزه منطقه ای غرب کشور نیز گفت: اختلافاتی عمده ای در پروژه موزه منطقه ای غرب کشور وجود داشت و همین مسائل سبب شد تا طرح موزه تغییر کند.
وی با اشاره به اینکه باید در حوزه میراث فرهنگی و موزه داری به صورت تخصصی عمل شود، اعلام کرد: با ساخت موزه منطقه ای غرب کشور در کنار تپه هگمتانه مخالف هستیم ولی در گذشته این طرح در آنجا جانمایی شده و تاحدودی نیز اجرایی شده است.
ایزدی با بیان اینکه تپه هگمتانه پایلوت اصلی هویت تاریخی همدان است، عنوان کرد: در طرح جدید که به تازگی به تایید سازمان میراث فرهنگی کشور نیز رسیده است مواردی از جمله بالا نبودن ارتفاع مد نظر قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین تاکید شده است تا در طرح جدید نمای ساختمان برگرفته از نمای بتنی آرامگاه بوعلی سینا اجرایی شود البته این در حالی است که ما معتقدیم آجر بهترین نما برای این موزه است.
موزه غرب کشور براساس شهر هگمتانه طراحی شده است
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان تصریح کرد: در طراحی این موزه باید نمادی از همدان در نظر گرفته می شد که به همین منظور براساس طرح فعلی طراحی به طور کامل منطبق بر شهر هگمتانه است.
وی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی نگاه ویژه ای به این موزه دارد، اعلام کرد: در حال حاضر گنجینه موزه 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای اتمام در سال 96 به 12 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
ایزدی از برگزاری همایش واکاوی 50 سال کاوش در ملایر در روز یکم خرداد ماه خبر داد و گفت: در این همایش پنج باستان شناس مطرح جهان ارائه مقاله دارند که می توان فرصت بسیار ارزشمندی برای همدان محسوب شود.