تاریخ : 4. تير 1393 - 14:08   |   کد مطلب: 8361
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان توزیع مواد مخدر توسط دانش آموزان در فضای آموزشی را تکذیب کرد.

به گزارش صبح رزن به نقل از (ایسنا)_منطقه همدان، "عبدالحسین مرادی" روز سه شنبه سوم تیرماه سالجاری به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران، افزود: توزیع مواد مخدر در مدارس استان انجام نمی شود اما ممکن است در خارج از مدرسه دانش آموزان و در دانشگاه ها دانشجویان اقدام به این کار کنند.

وی اظهار کرد: دانش آموزان در معرض خطر مورد توجه کمیته فرهنگی آموزش و پرورش قرار دارند و معلمان می توانند دانش آموزان معتاد را شناسایی کرده و مباحث مشاوره ای و حمایتی برای آنان صورت گیرد.

مبارزه با مواد مخدر دفاع از شخصیت و کرامت انسانهاست

مرادی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر دفاع از شخصیت و کرامت انسانهاست، گفت: پس از فقر و بیکاری، موضوعات مربوط به تخریب محیط زیست و تهدیدات هسته ای، مواد مخدر در رتبه چهارم بحران قرن حاضر جای دارد به طوریکه کانون خانواده ها و نیروی انسانی جوامع را نشانه گرفته است و نیروهای کارآمد را نابود می کند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه افراد معتاد از خانواده طرد شده و شخصیت شان لگدمال می شود امر مبارزه با مواد مخدر در واقع دفاع از شخصت، حرمت و کرامت انسانهاست بنابراین شورای مبارزه با مواد مخدر بر آن شده با رویکرد اجتماعی کردن امر مبارزه با اولویت فعالیتهای فرهنگی و پیشگیری در این عرصه ورود یابد چراکه کم هزینه تر است.

مرادی با اشاره به اینکه باید در راستای مبارزه با این پدیده شوم باید در ابتدا افراد را توانمند کرده و اطلاع رسانی کنیم و آموزش دهیم، اظهار کرد: خانواده ها، مدارس و جامعه باید پای کار بیایند و با مشارکت دادن مردم به شناسایی آسیب ها و تهدیدات و چگونگی استفاده از فرصتها و ظرفیت ها که در دستور کار ستاد قرار دارد، بپردازیم.

میزان شیوع اعتیاد در همدان 2.4 درصد است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با اشاره به اینکه شیوع اعتیاد در کشور 2.6 درصد و در استان همدان 2.4 درصد است، تصریح کرد: 92 درصد معتادان را مردان و هشت درصد را زنان و 71 درصد زندانیان را معتادان تشکیل می دهند، 55 درصد طلاقها و 25 درصد از قتلهایی که در سطح جامعه رخ می دهد محصول پدیده شوم موادمخدر بوده و 30 درصد کودک آزاریها از پیامدهای سوء مصرف مواد مخدر است.

وی ادامه داد: گستره سنی نرخ شیوع بین 16 تا 69 سال است به طوریکه طبق آمار 58 درصد معتادان زیر 34 سال سن دارند.

وی با بیان اینکه آمار بیان شده با اندکی تغییر در استان همدان نیز صادق است، خاطرنشان کرد: قوانین و دستورالعملهای خوب، کارآمد و پویایی در حوزه مبارزه با مواد مخدر وجود دارد به طوریکه به دنبال استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود، فرمایشات مقام معظم رهبری و امام خمینی(ره) در این راستا هستیم.

مرادی با اشاره به اینکه حدود 45 تشکل مردم نهاد در حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان همدان وجود دارد، افزود: از این تعداد 12 تشکل مربوط به امر پیشگیری و 33 تشکل مربوط به کاهش آسیب و درمان است به طوریکه به دنبال استفاده از ظرفیتهای مردمی با راه اندازی مجمع خیرین امر مبارزه با مواد مخدر هستیم.

وی که استان همدان را پیشرو و پیشگام در بحث کشفیات مواد مخدر می داند، اظهار کرد: میزان کشفیات مواد مخدر در ابعاد مختلف سال 92 در مقایسه با مدت مشابه سال 91 با 47 درصد رشد روبرو بوده به طوریکه این میزان در سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش 327 درصدی داشته است.

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری همدان اضافه کرد: این افزایش کشفیات دال بر افزایش مصرف در استان نیست بلکه همدان ترانزیت موادمخدر بوده و ماموران نیروی انتظامی با ارتباط گیری و کارهای اطلاعاتی خوب کشفیات را در داخل استان داشته اند.

65 درصد معتادان دوباره به مرکز ماده 16 بازمی گردند

وی در ادامه به مرکز ماده 16 اشاره کرد و افزود: طبق قانون باید معتادان متهاجر و مجرم به صورت اجباری به مرکز ماده 16 منتقل شوند و هر چند 65 درصد از آنان بازگشت دوباره به این مراکز را دارند.

وی درباره بودجه امر مبارزه و پیشگیری با مواد مخدر گفت: در سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد 80 درصد اعتبارات توسط وزارتخانه های مربوطه تامین می شود، 10 درصد از بودجه های فرهنگی استان و 10 درصد از بودجه استان در قالب تفاهم نامه با دستگاه های ذیربط تخصیص می یابد.

مرادی تصریح کرد: در سند جامع پیشگیری باید 40 درصد از مخاطبین زیر پوشش آموزش قرار گیرند که خوشبختانه نسبت به برنامه جلو هستیم و قطع به یقین تا پایان سالجاری این هدف محقق می شود.

وی برنامه های فرهنگی در حوزه پیشگیری را اعم از تقویت باورهای دینی و مذهبی، تشکیل کارگاه های آموزشی، ورود گروه های مرجع و مشهور و برگزاری کلاسهای تربیت مربی دانست و افزود: در دستگیری خرده فروشان سطح استان نیز حرکت رو به جلویی داشته ایم و از نظر قضایی و حقوقی برخورد جدی صورت گرفته است به طوریکه در حال حاضر همدان یکی از استانهای ناامن برای قاچاقچیان مواد مخدر به شمار می آید.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان در ادامه درباره نحوه حمایت از خانواده های افراد معتاد و کودکان در معرض خطر این خانواده ها، گفت: این امر در دستور کار بهزیستی و کمیته امداد قرار دارد و آنان باید اقدام به شناسایی و حمایت از این خانواده ها کنند.

به گفته مرادی، حدود 60 برنامه در هفته مبارزه با مواد مخدر در استان همدان برگزار خواهد شد که شاخص ترین آنها امحاء حود 300 کیلوگرم مواد مخدر در چهارم تیرماه است.