به گزارش صبح رزن،عطالله سلطانیصبور در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری خانه ملت٬ با انتقاد از بیتوجهی به آثار و بناهای بازمانده ازبزرگان و مفاخر ملی کشورمان٬ گفت: مشاهده چنین بیمهری به آثاری که از تاریخ ملی نشات گرفتهاند جای تاسف دارد.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی٬ با بیان اینکه آثار تاریخی به دور از ارزش مادی دارای سابقه کهنی از فرهنگ و تمدن کشور است٬ افزود: نباید با آثار و بناهای بازمانده از مشاهیر و مفاخر ملی به مثابه پروژه عمرانی با نگاه کاسبکارانه نگریست.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با بیان اینکه تاریخ بازمانده از هر کشور ریشههای فرهنگی ملت آن بوده و غرور و افتخار آن را تبیین میکند٬ ادامه داد: تاریخ و هویت ملی با هیچ چیزی قابل قیاس نبوده و امکان معامله آن نیست.
وی ادامه داد: باید اهتمام جدی برای انتقال فرهنگ در راستای نگهداری از آثار و بناهای تاریخی و آثار بازمانده مشاهیر صورت بگیرد.
حفاظت ازآثار تاریخی یعنی انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر
سلطانیصبور با تاکید بر اینکه باید انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر با حفاظت از تاریخ کهن کشور جدی گرفته شود٬ گفت:آثار تاریخی کشور فرهنگ ملی را ازنسلی به نسل دیگر منتقل میکند.
وی با یادآوری از دست دادن فرش اردبیل در اثر سهلانگاری و غفلت شاهان قاجار و نگهداری آن در موزهای در کشور انگلستان٬ گفت: ازدست دادن گوشههایی از تاریخ در اثر غفلت مسئولان جای تامل دارد.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ افزود: به طور قطع باید توجه مضاعفی در خصوص نگهداری آثار و بناهای تاریخی صورت بگیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نهم٬ با یادآوری نامگذاری سال جاری با نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی٬ گفت: با توجه به اینکه امسال با نام فرهنگ مزین شده به طور حتم باید توجه مضاعفی در این باره برای اجرای فرامین مقام معظم رهبری صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه ارزش فرهنگ از سایر مقولات حتی اقتصاد نیز مهمتر است٬ تصریح کرد: تا زمانی که توجهی به آثار تاریخی کشور صورت نگیرد نمیتوان به ماندگاری فرهنگ امیدوار بود.
تلاش فراکسیون گردشگری برای تدوین قانون جامع حفاظت از بناها و آثار تاریخی
سلطانیصبور با تاکید بر اینکه باید قانون جامع تری برای حفاظت از آثار و بناها تدوین و تنظیم شود٬ افزود: تمامی مسئولان باید احساس مسئولیت کرده و وظایف هر کدام در راستای حفاظت از تاریخ و فرهنگ کشور باید مشخص باشد.
وی با بیان اینکه برخی ازسازمانها به طور مستقیم مانند سازمان میراث فرهنگی مسئول حفاظت از تاریخ و فرهنگ کشورهستند٬ گفت: برخی دیگر از سازمانها و ادارات با واسطه مسئول حفظ آثار و بناهای تاریخی هستند.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ ادامه داد: باید وظایف تمامی ادارات و سازمانها در قبال حفاظت از بناها و آثار تاریخی مشخص شود.
عضو فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی٬همچنین از پیگیری فراکسیون متبوعش برای جلوگیری از تخریب آثار باستانی و مشاهیر تاریخی خبر داد و گفت: این فراکسوین در تلاش برایرفع نواقض و تدوین قانون جامعی در این زمینه است.