تاریخ : 19. مرداد 1393 - 10:39   |   کد مطلب: 9117
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان از کاهش تقاضا در بازار طی دو ماه اخیر خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر بازار در حالت رکود است.

به گزارش صبح رزن به نقل از (ایسنا)_منطقه همدان، "علیرضا شجاعی" روز شنبه 18 مردادماه سالجاری در کارگروه تنظیم بازار شهرستان همدان، افزود: دولت برنامه هایی را برای شکستن رکود و فعال تر کردن بیش از پیش بازار آماده کرده است.

وی با بیان اینکه میوه و تره بار بیشترین گزارش تخلف گرانی را داشته است، گفت: قیمت گروه آهن آلات در ماه اردیبهشت در مقایسه با خردادماه کاهش 2.3 درصدی، مصالح ساختمانی افزایش یک درصدی، برنج و ماکارونی افزیش هشت دهم درصدی، گوشت و فرآورده ها کاهش هفت دهم درصدی، تخم مرغ افزایش 1.3 درصدی، میوه و تره بار کاهش 7.5 درصدی و لوازم التحریر کاهش 2.5 درصدی داشته است.

شجاعی با اشاره به اینکه در این مدت قیمت گوشت مرغ افزایش 3.2 درصدی و تن ماهی کاهش 7.3 درصدی داشته است، ادامه داد: روغن، شیر و فرآورده های لبنی، مواد شوینده، محصولات پتروشیمی، کاغذA4، دفاتر و مداد، پودرهای شیمیایی نیز دارای ثبات قیمت بوده اند.

وی در ادامه به آمار مقایسه ای قیمت ها در خردادماه و تیرماه اشاره و تصریح کرد: قیمت گروه آهن آلات کاهش دو دهم درصدی، مصالح ساختمانی افزایش 4.1 درصدی، شیر افزایش 8.4 درصدی، تخم مرغ افزایش 2.2 درصدی، پیاز افزایش 17.3 درصدی، لوازم التحریر کاهش 1.3 درصدی و مواد پتروشیمی افزایش 3.6 درصدی داشته است.

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان افزود: در بازه زمانی یاد شده قیمت غلات، گوشت، روغن و پودرهای شوینده نیز ثابت بوده و میوه و تره بار افزایش قیمت داشته است.

وی با اشاره به اینکه ثبات نسبی قیمت در بازار ناشی از بحث تقاضا و شرایط حاکم بر بازار است، به بیان قیمت کالاها در روز پنج شنبه 16 مردادماه نسبت به روز قبل از آن پرداخت و گفت: قیمت گوشت افزایش پنج دهم درصدی، تخم مرغ بدون مارک افزایش 13 درصدی، تیرآهن افزایش 1.2 درصدی، نهاده های دامی افزایش 1.4 درصدی و کنجاله سویا افزایش شش دهم درصدی داشته است.

به گفته شجاعی، میوه و تره بار، برنج، روغن، سیمان، قند، چای، شکر، حبوبات، لاستیک، لبنیات، کاغذ و روغن موتور در این روز ثبات قیمت داشته اند، همچنین امروز قیمت مرغ افزایش یافته و به بالای 7000 تومان رسیده است.

وی به مانور ماه مبارک رمضان اشاره و تصریح کرد: این مانور از هشتم تیرماه آغاز و تا ششم مردادماه ادامه داشت به طوریکه در این مدت هفت هزار و 630 بازرسی انجام گرفت که منجر به کشف 732 تخلف و تشکیل 561 پرونده به ارزش ریالی یک میلیون و 474 هزار ریال شد.

شجاعی ادامه داد: همچنین تعداد بازرسی های مجمع امور صنفی دو هزار و 671 مورد بود که منجر به کشف 134 تخلف و تشکیل 99 پرونده به ارزش ریالی چهار میلیون و 392 هزار و 134 ریال شد.

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان خاطرنشان کرد: در مجموع در طول این مانور 10 هزار و شش بازرسی انجام گرفت که منجر به کشف 866 تخلف و تشکیل 660 پرونده به ارزشی ریالی یک میلیارد و 514 میلیون ریال شد.

وی به دریافت 720 گزارش مردمی در طول این ایام اشاره کرد و گفت: از این تعداد 447 مورد تخلف تشخیص داده شد و مابقی تخلف محسوب نشد.

شجاعی اظهار کرد: تعداد پرونده های ارسالی به تعزیرات حکومتی 660 پرونده بود، به طوریکه آراء صادره هزار و 21 مورد به ارزش ریالی یک میلیارد و 307 میلیون ریال بود.

نانوایی ها به علت داشتن نرخ مصوب قادر به گرانفروشی نیستند

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اولویت های بازرسی را رستوران ها، مناطق ارائه دهنده خدمات، پارک ها، بوفه های موجود در این مناطق و ... دانست و یادآور شد: نانوایی ها به علت داشتن نرخ مصوب قادر به گرانفروشی نیستند اما موارد حاشیه ای زیاد دارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر در انتظار اعلام قیمت پایه گندم از سوی شورای اقتصاد هستیم تا بدین ترتیب بتوانیم قیمت مصوب نان را مشخص کنیم.

شجاعی در ادامه به برپایی نمایشگاه پاییزه طی روزهای 20 تا 27 شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه با اولویت عرضه لوازم التحریر، پوشاک، کیف و کفش و در کنار اینها توزیع اقلام اساسی برپا خواهد شد تا قیمت ها در بازار تعدیل یابد.

وی اظهار کرد: سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری هم می تواند میادین خود را تبدیل به نمایشگاه کند و موجب افزایش رقابت و دسترسی بیشتر و مطلوب تر شود.

بازارچه سازمان میادین برای فروش مستقیم میوه و تره بار در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد

وی تاکید کرد: بازارچه سازمان میادین باید برای فروش مستقیم میوه و تره بار در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد تا علاوه بر حذف واسطه ها، افزایش 40 درصدی ناشی از حمل و نقل کالا نیز رفع شود.

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان همچنین به توزیع سبوس بین دامداران اشاره کرد و گفت: این کار در حال انجام است، اما سه کارخانه در امر توزیع وفقه ایجاد کرده بودند تا افزایش قیمت این محصول اعلام شود اما با توافقاتی قرار شد روند قبلی توسط این کارخانه ها طی شود.

به گفته شجاعی، همدان تنها استانی است که در دو مرحله 70 درصد سبوس تولیدی استان را وارد چرخه شبکه دام می کند و پس از آن سمنان 50 درصد و مابقی استان ها زیر 30 درصد جذب می کنند.