به گزارش صبح رزن،"احمد علی بابایی" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)_منطقه همدان، افزود: با توجه به اینکه برخی افراد با مدرک سازی اقدام به استفاده از بیمه قالیبافی کرده بودند، بازرسی های مشترک با بیمه تامین اجتماعی، تشکل و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از منازل بیمه شدگان به ویژه در شهرستان های همدان و ملایر به عمل می آید.
وی ادامه داد: معتقدیم افرادی در یک مقطع زمانی به ناحق اقدام به بیمه قالیبافی کرده و از فضای باز آن زمان سوء استفاده کردند بنابراین با بازرسی های مشترک به دنبال انجام پایش هستیم تا فضا برای بیمه شدگان واقعی باز شود چراکه حق مسلم بافندگان واقعی است که از مزیتی که قانون در مجلس برایشان فراهم کرده، استفاده کنند.
علی بابایی با بیان اینکه تنها راه برخورد با متخلفان قطع بیمه است، اظهار کرد: این تیم بازرسی سه نفره روزانه به صورت رندومی از بین لیست بیمه شدگان پرونده هایی را خارج کرده و براساس آدرس، اطلاعات و مشخصات درج شده با هماهنگی مراجع قضایی به درب منازل مراجعه می کنند.
وی اضافه کرد: در این بازرسی ها شناسنامه دار قالی که دارای چهار نسخه است، برای هر قالیباف پر می شود و یک کارت با درج اطلاعاتی نظیر میزان فرش بافته شده، تاریخ شروع بافت فرش و تاریخ پایان احتمالی برای جلوگیری از تعویض دار بر روی آن نصب می شود.
به گفته رئیس اداره فرش استان همدان، بازرسین متخصص قدرت تشخیص سره از ناسره را دارند و برای ادامه بیمه افراد بیمه شده در حوزه قالیبافی تصمیم گیری کرده و نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام می کنند.
وی با اشاره به اینکه از حدود 18 هزار قالیباف معرفی شده برای بیمه، 16 هزار نفر بیمه قالیبافی دارند، اظهار کرد: بیشتر بیمه شدگان شهری مورد بازرسی قرار می گیرند چراکه اکثرا افرادی که با مدرک سازی بیمه شده اند در شهر زندگی می کنند همچنین مراجعه مکرر افراد که تقاضای بیمه داشتند، باعث شد اطلاعات را مانیتور کنیم حتی از لحاظ ظاهری نیز بافنده نبودن برخی افراد مشخص بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 20 درصد حق بیمه قالیبافی از محل یارانه ها و تنها هفت درصد توسط بافندگان پرداخت می شود افراد زیادی اقدام به سوء استفاده از این شرایط کردند بنابراین با گزارشهای مکرر به تهران راهکارهای نظارتی و کنترل پیش بینی و تصویب شد و در حال حاضر بازرسی صورت می گیرد.
علی بابایی تصریح کرد: اگر روند بیمه کردن افراد به منوال گذشته پیش می رفت تعداد بیمه شدگان به 50 هزار نفر می رسید که باید حداقل 60 هزار متر فرش تولید کنند اما متراژ قالی در همدان کمتر از این میزان است.
به گفته رئیس اداره فرش استان همدان، در حال حاضر بیش از 30 درصد بافندگان استان بیمه شده اند که اگر این تعداد بیمه شدگان واقعی باشند فرصت خوبی برای فرش استان محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: به طور میانگین هر بافنده در استان همدان بین 1.30 سانتیمتر تا 1.50 سانتیمتر در سال فرش می بافد.