آخرین اخبار

تاریخ : 29. دى 1394 - 14:47   |   کد مطلب: 16326
رزن به تنهایی دارای یک نماینده در مجلس شورای اسلامی است؛ این حوزه شامل بخش های مرکزی، سردرود و دمق می شود و پیش تر با شرا وفامنین مشترک بودند، اما با بروز اختلافات و درگیری های منطقه ای از این حوزه خارج شده و به مرکز استان پیوستند.

به گزارش صبح رزن به نقل از  نافع،

 

دور اول:

آیت الله محمد باقر محی الدین انواری از خانواده مذهبی و روحانی اهل روستای نوار بود. وی ساکن تهران و دارای سوابق مبارزاتی طولانی با رژیم شاهنشاهی و از شاگردان حضرت امام محسوب می شد. ایشان عضو حزب جنبش ملل اسلامی دهه چهل و از اعضای شورای پنج نفره روحانی حزب موتلفه اسلامی بودند.

انواری دارای سوابق نمایندگی حضرت امام(ره) درحج و زیارت و ژاندارمری است، وی 15 سال حبس در زندان رژیم طاغوتی را در کارنامه مبارزاتی خود به ثبت رسانده است.

آیت الله انواری مدت ها در بیت رهبری فعالیت می کرد؛ در اولین کورس رقابتی مجلس شورای اسلامی شهرستان رزن، رقیب وی، روحانی خوش نام منطقه حاج آقا تفرشی بودد، اما انواری با70560 رای به مجلس رفت. وی در دهه 90 دار فانی را وداع کرد.

 

دور دوم:

سید ابوالفضل رحمانی‌اصل دارای فوق لیسانس فیزیک هسته ای در دور رقابت با احمد رهبری از فامنین وشراء بود، او با ایجاد جنگ روانی و تبلیغات غیر اخلاقی، زمینه های اختلاف و درگیری های بعدی را درمنطقه کاشت. به همین خاطر نیز با آراء قابل توجهی وکالت یافت، اما بذر فتنه و اختلاف در منطقه  همچنان باقی است.

حجج اسلام طاهری امام جمعه، غفاری امام جعمه موقت و رازینی نماینده امام در دانشگاه بوعلی از نامزدهای این دوره بودند.

 

دورسوم:

دراوج اختلافات و درگیری ها حامیان دو نامزد یعنی رهبری و رحمانی سرانجام این رهبری بود که در این دور موفق به راهیابی مجلس گشت؛ رهبری که بعدها به طیف اصلاح طلبان ملحق شد دارای خانواده مذهبی وروحانی درمنطقه است.

 

دور چهارم و پنجم:

کشمکش های قومی و منطقه ای همچنان بر فضای انتخابات سایه افکنده بود و مانع از هرگونه اقدام خیرخواهانه می شد، عاقبت چاره کار جدایی فامنین و شراء از شهرستان رزن بود، با اینکه ظاهر امر از موفقیت رحمانی حکایت داشت، اما انتخابات به دلیل تخلف باطل اعلام شد. در انتخابات میان دوره ای فرزند شهید مفتح پیروز میدان شد.

وی با کسب 47 درصد آرای ماخوذه علمدار وحدت وهمگرایی در منطقه شد، این وکالت تا دوره هشتم برای وی تکرار شد، با این حال او نخست در دور ششم و سپس نهم از رقبای بومی عقب ماند، محمد مهدی مفتح، زاده و مقیم تهران است، وی مدیر کارخانجات شیشه قزوین، دارای دکترای اقتصاد و رئیس کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی است؛ وی در دور نهم ازتویسرکان وکالت یافت.

 

دور ششم:

با اوج گیری موج اصلاح طلبی در کشور، معلم مبارز عضو نهضت آزادی از رزن موفق به راهیابی مجلس می شود. محمد پیران که هواداری از حزب توده هم درسوابق گذشته اش به چشم می خورد؛ با کمک جریان های اصلاح طلب از مفتح وکیل هم پیشی می گیرد، اما اقدامات ساختار شکنانه او در مجلس مردم را از آرا داده شده پشیمان می کند.

البته پیران در دور دوم انتخابات برنده رقابت شد. وی 13 سال زندانی شدن را در کارنامه مبارزاتی خود داشت، او تنها نماینده مخالف نیروگاه حرارتی پر مصرف آب شهید مفتح به حساب می آمد و آن طرح را طرح شیطانی نامید. او مبارزات سیاسی خود را ازحزب ملل اسلامی آغازکرد و به زندان رفت.

 

دور هفتم و هشتم:

با فرونشستن التهابات حاصل از موج اصلاح طلبی همه چیز به وضعیت عادی بازگشته و مهدی مفتح مقتدرانه به جای قبلی برگشت، اما خطر شکنندگی آرای وکیل غیرمقیم همچنان باقی بود و بالاخره این واقعیت در دور نهم جلوه کرد.

 

دور نهم:

عطاءالله سلطانی صبور باز از طبقه فرهنگیان که سابقه همکاری با دفترمفتح را نیز به همراه داشت درکورس رقابت از یارغار خود پیشی گرفته و راهی پارلمان شد. سلطانی به عنوان کاندیدای مستقل، رقیب قدری چون مفتح را که غالب احزاب و گروه های اصول گرا حامی وی بودند؛ شکست داد و زنگ هشدار را برای مدیران و مسئولان پروازی را به صدا درآورد.

پایان پیام/م.ت

دیدگاه‌ها

با احترام، در مورد دور چهارم کمی اشتباه روایت شده است. در دور چهارم، هنوز فامنین از رزن جدا نشده بود و انتخابات بین رهبری و رحمانی شکل گرفت. اگرچه ابتدا رحمانی بعنوان فرد پیروز معرفی شد، اما با اثبات تقلب رحمانی، انتخابات باطل شد. در میان‌دوره‌ای، صلاحیت احمد رهبری رد شد و در انتخاباتی بی‌روح، طباطبایی پیروز شد. اما باز هم به دلیل تخلفات طباطبایی، انتخابات باطل شد. در میاندوره‌ای دوم، باز رهبری رد صلاحیت شد و اینبار مفتح پیروز و به مجلس رفت. پس از ورود مفتح به مجلس، وی زمینه‌ساز جدایی فامنین از رزن و الحاق آن به شهر پرجمعیت‌تر همدان شد.
رقیب اصلی مرحوم انواری مرحوم عبدالحسین رهبری بود که نفر دوم شد.
با سلام تاریخ ادوار مجلس ورق خورد اما متاسفانه با کمی جانب داری ! چاره ای نیست تاریخ را فاتحان می نویسند
سید ابوالفضل رحمانی !عمق اطلاعاتی شمارا در مواردمتعدد ی که نگاشته اید نشان می دهد!!
آقای طباطبایی رأی آورد و انتخابات هم مشکلی نداشت. اعتبارنامه ی ایشان مورد تصویب مجلس قرار نگرفت و فرد دوم یعنی آقای مفتح به جای ایشان وارد مجلس شد.

دیدگاه شما