آخرین اخبار

تاریخ : 13. تير 1395 - 16:28   |   کد مطلب: 18438
یادداشت اختصاصی از مشاور تحصیلی در شهرستان رزن؛
انتخاب رشته ی تحصیلی،مهم ترین تصمیم دانش آموزان
از مهم ترین دغدغه های دانش آموزان پایه نهم انتخاب رشته تحصیلی پس از اتمام سال نهم متوسطه می باشد ،اهمیت این تصمیم به قدری است که تعیین کننده مسیر شغلی و مسیر تحصیلی بیش تر افراد جامعه است لذا دانش آموزان باید با آگاهی کامل و به صورت سنجیده دست به انتخاب بزنند.

با توجه به این که  انتخاب رشته و هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه ی نهم  در حال انجام است یادداشت ارسالی  ابوذر غفاری دانشجوی ممتاز دانشگاه فرهنگیان،رتبه ی 330 کنکور کارشناسی و مشاور آموزشی برای راهنمایی هر چه بهتر خانواده ها و دانش آوزان می تواند راهگشا باشد.

برای یک انتخاب رشته ی خوب و موفق ابتدا دانش آموزان باید به خودشناسی درست و قابل اعتمادی برسند،و موقعیت هایی را که رشته ی مورد نظرشان در جامعه و در طول زندگی برایشان فراهم می سازد به خوبی بشناسند.

برای یک انتخاب رشته ی ایده آل دانش آموزان می توانند 4 معیار زیر را مدنظر داشته و سپس انتخاب رشته کنند:

۱-علاقه: علاقه محرک انسان برای فعالیت و تلاش است،میزان علاقه مندی هر قدر در رشته انتخابی بیشتر باشد باعث تلاش و کوشش بیشتر برای رسیدن به هدف می شود پس دانش آموز باید با علاقه انتخاب رشته کند و نسبت به درس ها و موضوعات رشته ی مورد نظر خود علاقه ی واقعی  داشته باشد.

۲-استعداد:مهم ترين مساله در انتخاب رشته در سال نهم، شناخت توانايي هاي شخصي است، دانش آموز باید توانایی های شخصی خود را بشناسد و رشته ای را انتخاب کند که در آن رشته استعداد و مهارت دارد.

۳-آینده ی تحصیلی: یعنی اینکه بدانیم رشته ای که می خوانیم در دانشگاه چه رشته هایی را شامل می شود و نسبت به آن ها شناخت کامل و علاقه داشته باشیم.

۴-آینده شغلی: دانش آموز باید نسبت به بازار کار و آینده ی شغلی رشته ای که می خواهد انتخاب کند توجه داشته باشد.

نکته: دو ملاک اول یعنی علاقه و استعداد از اهمیت بسیار بیشتری برخوردارند.

تذکر یک: با خانواده خود مشورت کنید،اعضای خانواده شما را در رسیدن به خودشناسی دقیق کمک می کنند.

تذکر دو: با توجه به انتخاب دوستانتان دست به انتخاب نزنید،مثلا نگویید که چون فلان دوست من فلان رشته را انتخاب کرد پس من هم همان رشته را می خوانم.

تذکر سه: با مشاورتان صحبت کنید،مشاور کمک می کند که خوتان را بهتر بشناسید و به نقاط ضعف و قوت خویش بهتر پی ببرید.

تذکر چهار: با افرادی که رشته ی مورد نظر شما را خوانده اند مشورت کنید،مثلا اگر می خواهید رشته ی تجربی را ادامه دهید با افرادی که این رشته را خوانده اند مشورت کنید.

ابوذر غفاری دانشجوی ممتاز رشته ی مشاوره تحصیلی دانشگاه فرهنگیان همدان
دارای رتبه ی 330 کنکور

موفق و پیروز باشید
 

دیدگاه‌ها

عالی بود استفاده کردیم . تنکس
سلام و عرض ادب به نظر بنده یکی از اصلی ترین و مهم ترین انتخاب های یک دانش آموز ، انتخاب رشته ی او برای تحصیل تخصصی تر و متابع آن انتخاب شغل و رشته ی دانشکاهی میباشد.مشاوره و کمک به دانش آموزان پایه ی نهم از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که دلنش آموزان بسیاری بوده اند-علی الخصوص در شهرستان رزن و به طور ویژه بخش سردرود-که به دلیل انتخاب رشته ی نادرست یا ترک تحصیل کرده اند و یا اینکه موفقیتی در رشته ی خود کسب نکرده لند...این مقاله گویای آن است که چقدر انتخاب رشته وابسته به فاکتور هایی است که هر دانش آموزی باید برای انتخاب شغل خویش به آنها توجه ویژه داشته باشد...به دلیل پایین بودن سن دانش آموز و بالا نبودن سطح سواد اکثر خانواده‌ها- به ویژه بخش سردرود-یک مشاور کار بلد و دلسوز میتواند کمک شایانی به دانش آموزان کرده و به تبع آن در افزایش سطح فرهنگ و سواد شهرستان سهم داشته باشد... این کمک در صورت نزدیک بودن مشاور به دانش اموزان و بروز بودن سطح علمی و آشنایی کامل با تفاوت ها بین رشته های مختلف، بازده بالایی خواهد داشت.از زحمات شما سپاس گذاریم اقای غفاری
خلاصه و مفید دستتون درد نکنه واقعا

دیدگاه شما