تاریخ : 18. آذر 1395 - 10:06   |   کد مطلب: 21049
کاهش نرخ برابری ارز در برابر دلار در هفته ی گذشته و همینطور اعمال مجدد تحریمهای داماتو که برای چندمین بار پس از اجرایی شدن برجام به عنوان نقض برجام البته این بار بصورت آشکارتری بحساب امد بازارهای داخلی اقتصاد را دچار تلاطم کرد.

به گزارش صبح رزن، این تلاطم بار دیگر قطعا عدم اطمینان به اقتصاد کشورمان و آسیب پذیری آن را به اثبات رساند.

هر چند پیش از این نیز همه ی اهل فن می دانستند، اقتصاد ایران دارای مشکلات ساختاری است، به طوری که از تعدد دستگاه های مسئول و عدم پاسخگویی لازم رنج می برد.

علی فروشنده مواد غذایی در رزن به خبرنگار ما میگوید: در یک هفته گذشته نرخ اقلام اساسی همچون مرغ، ماهی، برنج و حبوبات 5 تا 7 درصد افزایش یافته است.

وی افزایش قیمت دلار و برخی کمبودها در بخش مرغ را عامل این افزایش میداند.

حامد بنکدار در شهریار استان البرز، به جد معتقد است: وصل کردن اقتصاد کشور به موضع برجام که ذاتا یک مشکل خارجی و دیپلماسی می باشد، موجب شرطی شدن بازار شده است.

وی با اشاره به روزهایی که اعلام توافق باعث کاهش قیمتها شده بود گفت: هر چند در آن موقعیت هم کاهش ها چندان زیاد نبود، اما همان کاهش ها و این افزایش ها، نشان دهنده ی شرطی شدن بازار و عدم مدیریت صحیح اقتصاد است، زیرا همه چیز را به برجام گره زده اند و امروز رکود همراه با گرانی در بازار وجود دارد.

 

مجید فروشنده مواد پروتئینی در همدان بيان ميدارد: هر چند مسئولان از کاهش تورم سخن میگویند که البته نسبتا هم حرف درستی نسبت به چهار سال پيش است، اما تا این کاهش قیمتها در بازار، جیب و سبد خرید مردم احساس نشود، برای مردم ملموس نخواهد بود.

اين فروشنده افزایش قیمت مرغ را بیشتر ناشی از کاهش عرضه عنوان می کند و از کاهش قیمتها در دو روز گذشته با افزایش عرضه نيز خبر می دهد.

رضا دانشجوی کارشناس ارشد روابط بین المل در حالی که بشدت از گرانی برخی اقلام در داخل شهرستان انتقاد دارد، می گوید: شکست برجام، افزايش بار روانى بوجود آمده، در اثر ناکار آمدى آن و عدم رفع تحریم ها، علت اصلی افزایش قیمتها است.

این دانشجو با تأکید مجدد بر تشويش و نگرانی اذهان عمومي بيان ميدارد: اين اتفاق، باعث ايجاد تلاطم در بازار شده است.

وی ادامه ميدهد: متأسفانه مسئولان همه چیز را همچون آب خوردن دانسته وحتی محیط زیست را نيز به برجام و توافق گره زدند، در حالی که این یک حرکت کاملا احساسی و ناکارآمد است.

 

با توجه به آنچه بیان شد، تلاطم بیشتر در بازارها، با امضای مجدد قانون داماتو و نقض های دیگر برجام به علت شرطی کردن اقتصاد با برجام، امری است که احتمال آن بسیار بالاست.

قطعا در این موقیعت آنچه بیش از هر چیز دیگری نیاز بازار و جامعه می باشد، دور کردن بازار و اقتصاد کشور از این موضوع و تلاش مسئولان کشوری و منطقه ای، در جهت نظارت بیشتر، برای جلوگیری از سواستفاده برخی از شرایط احتمالی است.

اقتصاد کشور برای رهایی از وضعیت فعلی راهی جز اتکا به توان داخلی و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در عمل، بصورت مصداقی و کاربردی ندارد.

همانطور که رهبر انقلاب در این زمینه می فرمایند: وظیفه ی همه ی ما این است که سعی کنیم کشور را مستحکم، غیر قابل نفوذ، غیر قابل تأثیر از سوی دشمن، حفظ کنیم و نگه داریم؛ این یکی از اقتضائات «اقتصاد مقاومتی» است که ما مطرح کردیم.
در اقتصاد مقاومتی، یک رکن اساسی و مهم، مقاوم بودن اقتصاد است. اقتصاد باید مقاوم باشد؛ باید بتواند در مقابل آنچه که ممکن است در معرض توطئه ی دشمن قرار بگیرد، مقاومت کند.1

حرکت بر اساس برنامه، یکی از کارهای اساسی است. تصمیم های خلق الساعه و تغییر مقررات، جزو ضربه هائی است که به «اقتصاد مقاومتی» وارد می شود و به مقاومت ملت ضربه می زند. این را، هم دولت محترم، هم مجلس محترم باید توجه داشته باشند؛ نگذارند سیاست های اقتصادی کشور در هر زمانی دچار تذبذب و تغییرهای بی مورد شود.2

قطعا عمل به رهنمودهای رهبری در زمینه نجات اقتصاد و بازار کشور از وضعیت شرطی شدن فعلی می تواند دردها و مشکلات مردم نیز را از بین ببرد و موجبات رضایت مردم از نظام اسلامی و استحکام ساخت درونی نظام شود.

1. بیانات مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران نظام، 3 / 5 / 91.

2. همان.

انتهای پیام/م

تصاویر تکمیلی: 

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن