به گزارش صبح رزن ،فرزاد جهان بین استاد دانشگاه و دبیر همایش تمدن اسلامی در کانال تلگرامی خود نوشت:
تلاقی آغازجنگ تحمیلی و محرم، فرصت مناسبی برای تبیین تاثیر قیام سیدالشهدا در دفاع مقدس ملت ایران است.
این تاثیر حداقل از سه جهت قابل مشاهده است:
1-تاثیر بر رهبری انقلاب:
امام راحل به کرات با تاکید بر منطق پیروزی خون بر شمشیر، ملت مظلوم ایران را به تاسی از امام حسین فرامی خواندند:
ایشان در پیامی در بهمن ماه سال ۶۲میفرماید:
«این حیات و این روزی غیر از زندگی در بهشت و روزی در آن است، این لقا استو ضیافة الله میباشد. آیا این همان نیست که برای صاحبان نفس مطمئنه وارد است(فادخلی فی عبادی وادخلی جنّتی) که فرد بارز آن سیّد شهیدان – سلام الله علیه – استکه اگر آن است چه مژدهای برای شهیدان در راه امام حسین (ع) که همان سبیل اللّه استاز این بالاتر، که در جنتی که آن بزرگوار، شهید فی سبیل الله وارد میشود و در ضیافتی کهآن حضرت حاضرند به این شهیدان اجازه دخول دهند که غیر از ضیافتهای بهشتیاست و آنچه در وهم من و شما نیاید، آن بود. بحمداللّه شهیدان ما که پیرو شهید عظیمالشأن اسلام هستند جمهوری اسلامی را بیمه کردند.»
امام عزاداریها را فریاد بر سر ستمگران هردوره میدانستند و می فرمودند:
«از مراسم عزاداری سید مظلومان و سرور شهیدان حضرت اباعبدالله الحسینهیچگاه غفلت نکنید… ومی دانید که لعن و نفرین وفریاد از بیداد بنی امیه – علیهماللعنة- با آن که منقرض و به جهنم رهسپار شدهاند فریاد بر سر ستمگران جهان و زندهنگه داشتن این فریاد ستم شکن است…همه باید بدانیم آنچه موجب وحدت بینمسلمین است این مراسم سیاسی است که حافظ ملیت مسلمین به ویژه شیعیان ائمهاثنی عشر صلوات اللّه است».
2-تاثیر بر رزمندگان:
از بزرگترین عملیاتهای رزمندگان در طول جنگ تحمیلی عملیات خیبربود که در منطقه هور الهویزه با وسعت عمل بسیار زیاد اجرا شد. به خاطر آبی – خاکیبودن منطقه، جنگیدن و حفظ موقعیت بسیار مشکل بود. یکی از محورهای عملیاتی اینمنطقه طلائیه بود. تمرکز آتش دشمن در طلائیه که زمینی محدود است بسیار زیاد بود، ازدست دادن این منطقه منجر به از بین رفتن تمام زحمات در این عملیات میشد.فرماندهی این قسمت به شهید حاج حسین خرازی سپرده شد، او تمام نیروهای تحتامر را جمع کرده میگوید: «امشب شب عاشورا است، امام دستور دادهاند در طلائیه عملکنیم، ما با تمام توان لشکر به دشمن خواهیم زد، هرکس میتواند بماند و هرکسنمیتواند آزاد است برود».
آتش فوق العاده دشمن در آن منطقه بهقدری زیاد بود که شهید حجة الاسلاممیثمی میگوید «هرکس در طلائیه ایستاد اگر در کربلا هم بود میایستاد». وبالاخرهمقاومت رزمندگان باعث حفظ این منطقه شد.
در اینجا جملهای از شهید دکتر چمران، میآوریم که او نیزامام حسین را راهنما والگوی خود میداند:
«من پیشاپیش شما پرچم شهادت را به دوش میکشم و هرکس به راه حسینمعقد است میتواند مرا دنبال کند…و آن قدر خواهیم جنگید تا به افتخار شهادت نایلشویم».
۳ ـ تأثیر حماسه امام حسین (ع) بر نوشتهها و خاطرات رزمندگان
در اکثر خاطرات مکتوب رزمندگان اثری از تأثیر پذیری آنان از قیامامامحسین(ع) دیده میشود .
در وصیتنامه ها پنج عنوان که عبارت از زمینه سازی برای ظهور حضرت مهدی(عج)، پشتیبانی از امام خمینی، ترغیب به دفاع و جنگ و عشق به شهادت و اقتدا به امام حسین و نهضت عاشورا می باشد در وصیتنامه های شهدا و شعر شعرای دفاع مقدس نقشی اساسی و محوری دارد.”
آری ملتی که در مقابل تمام دنیا ایستاد و از32 کشور دنیا اسیر در جنگ داشت، و با همه فراز و فرودها، مهاجم را در دستیابی به اهدافش(تسلط بر اروند،جدا کردن خوزستان از ایران و سقوط جمهوری اسلامی) ناکام گذاشت جز در سایه فرهنگ ایثار و شهادت نبود.
در عین حال که خوب هم جنگید و نشانه اش آنکه آمار شهدا و جانبازان از کشته ها و آسیب دیده های عراقی کمتر است.
دیدگاه شما