تاریخ : 15. دى 1399 - 0:35   |   کد مطلب: 28443
معاون محیط‌زیست انسانی اداره ‌کل حفاظت محیط‌زیست همدان گفت: شهرستان‌های فامنین، رزن و کبودراهنگ برای ایجاد سایت سوم، درخواست داده‌اند و مطالعات آن نیز درحال انجام است؛ اما تا زمانی که در کارگروه استان مصوب نشود، قطعی نیست.

دفن اصولی و بهداشتی پسماند و پیش‌بینی محل مناسب به‌منظور این اقدام از موارد قابل توجه در ایجاد شهرهای عاری از پسماند بوده که با توجه به پیشرفت‌ها و اصول شهرداری به‌منظور جلوگیری از آسیب به محیط‌زیست در دستور کار مدیران شهری و مورد تأکید محیط‌زیست است.

چندی پیش ایجاد دو سایت دفن پسماند به‌منظور دفن زباله‌های استان مطرح و مقرر شد در دو بخش مرکز و جنوب استان سایت‌هایی به این منظور ایجاد شود که مرکز استان و ملایر در این خصوص پیش‌بینی شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان آذرماه سال گذشته در جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان اظهار کرده بود در موضوع مدیریت پسماند نیاز به تسریع شهرداری‌های همدان و ملایر در سامان‌دهی سایت‌های دفن پسماند بوده و کار نباید بیش از این عقب بیفتد.

محمودرضا عراقی تشکیل سازمان مدیریت پسماند منطقه‌ای در استان را همچنین موجب سامان‌دهی مدیریت اجرای پسماندها در شهرداری‌ها و دهیاری‌ها دانسته بود.

اما معاون محیط‌زیست انسانی اداره ‌کل حفاظت محیط‌زیست همدان نیز چندی پیش عنوان کرده بود با توجه به پایان مطالعات ناحیه‌بندی پسماند ملایر، کانون‌های آلودگی زیست‌محیطی کاهش یافته و زباله بیش از 100 نقطه جنوب استان در یک محل دفن می‌شود؛ به‌منظور پیگیری ایجاد دو سایت مذکور با این مسئول گفت‌و‌گو کردیم تا اطلاعات بیشتری در این خصوص به مردم همدان ارائه دهیم.

سیدعادل عربی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما درخصوص پیش‌بینی دو منطقه به‌منظور دفن پسماند در استان همدان اظهار کرد: گزارش ارزیابی و طرح جامع پسماند در بحث ناحیه جنوب که محل متعلق به شهرستان ملایر و قرار بر مدیریت آن توسط شهرداری ملایر بوده، تأیید شده است.

وی با بیان اینکه اقدامات نرم‌افزاری در این حوزه انجام شده است، گفت: زمین مورد نیاز تملک و مطالعات انجام‌شده به وزارت کشور ارجاع شده است تا پس از بررسی و تصویب، بتوانیم کار عملیاتی را آغاز کنیم.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره ‌کل حفاظت محیط‌زیست همدان بیان کرد: در ناحیه شمال و مرکز استان با تولی‌گری شهرداری همدان نیز محل مورد نظر با توجه به قدیمی و موجود بودن، نیاز به مطالعات و ارزیابی نداشت و مطالعات طرح جامع در مراحل پایانی است.

وی با بیان اینکه محل دفن پسماند شمال و مرکز استان ازلحاظ فیزیکی پیشرفت دارد، افزود: بسیاری از شهرها و روستاهای واقع در این مناطق اکنون پسماندهای خود را به سمت سایت شهر همدان منتقل می‌کنند.

عربی با تأکید بر اینکه تمام روستاها و شهرهای بهار، همدان، اطراف آن و رزن پسماند خود را به سایت همدان منتقل می‌کنند، تصریح کرد: در شهرستان‌های دیگر ازجمله فامنین نیز الزام به ساخت ایستگاه موقت پسماند شده که انتقال پسماندها به سایت همدان را شروع کنند.

وی با بیان اینکه در سایت جنوب پیشرفت نرم‌افزاری صددرصدی داریم، ادامه داد: در سایت مرکزی همدان نیز پیشرفت فیزیکی قابل ملاحظه‌ای داریم، اما مطالعات طرح جامع هنوز نهایی نشده است.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره ‌کل حفاظت محیط‌زیست همدان خاطرنشان کرد: هدف از این اقدام آن بوده که پسماند به‌منظور کاهش آلودگی‌ها صرفاً در دو نقطه متمرکز شده و بازیافت پسماند اقتصادی شود.

وی با بیان اینکه حجم کم جمع‌آوری و بازیافت پسماند اقتصادی نیست، یادآور شد: اگر حجم پسماند بالا باشد، عملیات پردازش، بازیافت و احیاناً استحصال انرژی و مواد می‌تواند اقتصادی‌تر باشد.

عربی با تأکید بر اینکه تمرکز دفن پسماند در دو سایت موجب جذب سرمایه‌گذار به این حوزه خواهد شد، اظهار کرد: با این اقدام سرمایه‌گذار نیز می‌تواند پسماند را مدیریت کند.

وی با بیان آنکه مطالعات طرح جامع در این بخش نباید تا بیش از پایان سال به طول بینجامد، گفت: با پایان مطالعات طرح به وزارت کشور برای تأیید ارسال می‌شود و قبول داریم که کار مطالعات تاحدودی طولانی شده است.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره ‌کل حفاظت محیط‌زیست همدان بیان کرد: به‌طور حتم نمی‌توان گفت با ایجاد این دو سایت مشکل دفن پسماند در استان حل می‌شود، اما هدف این است که پسماند در گوشه‌گوشه استان جمع‌آوری و در دو نقطه به‌طور متمرکز دفن شود.

وی با بیان اینکه ممکن است در بحث ایستگاه‌های انتقال پسماند مشکل داشته باشیم، افزود: قطعاً با مشکلاتی در نحوه اجرا مواجه خواهیم شد، اما قاعدتاً وضعیت بهتر خواهد شد.

عربی با اشاره به درخواست شهرستان‌های فامنین، رزن و کبودراهنگ برای ایجاد سایت سوم، تصریح کرد: مطالعات آن نیز درحال انجام است، اما تا زمانی که در کارگروه استان مصوب نشود، قطعی نیست؛ البته این پیشنهاد وجود دارد.

وی با بیان اینکه مکاتبات به‌منظور ایجاد سایت سوم در حد مقدماتی است، ادامه داد: تکلیف کرده‌ایم این سه شهرستان نیز پسماندهای شهری و روستایی خود را به همدان منتقل کنند و درصورت موافقت با ایجاد سایت سوم، موضوع متفاوت خواهد شد.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره ‌کل حفاظت محیط‌زیست همدان خاطرنشان کرد: خروجی پسماند روزانه استان یک‌هزار و 200 تا یک‌هزار و 300 تُن است که حجم عمده در ناحیه مرکز و شمال و حجم کمتر از ناحیه جنوب استان است.

ایجاد دو سایت دفن پسماند در جنوب استان و مرکز با پوشش منطقه شمال و مرکز استان قطعی شده و در سایت جنوب، پیشرفت صددرصدی نرم‌افزاری و در سایت مرکزی پیشرفت فیزیکی قابل ملاحظه‌ای محقق شده، اما مطالعات طرح جامع هنوز نهایی نشده است؛ اما شهرستان‌ها ملزم به ایجاد ایستگاه‌های موقت جمع‌آوری پسماند و انتقال به سایت مرکزی شده‌اند که باید منتظر ماند و دید این مهم تا چه میزان عملیاتی می‌شود، چراکه معاون محیط‌زیست انسانی اداره ‌کل حفاظت محیط‌زیست همدان عنوان کرده که ممکن است در بحث ایستگاه‌های انتقال پسماند مشکل داشته باشیم و قطعاً با مشکلاتی در نحوه اجرا مواجه خواهیم شد.

اما سه شهرستان فامنین، رزن و کبودراهنگ متقاضی ایجاد سایت سوم هستند که مطالعات آن نیز درحال انجام است؛ البته تا زمانی که در کارگروه استان مصوب نشود، قطعی نیست.

این نکته قابل تأمل است که هدف از ایجاد سایت‌ها آن بوده که پسماند به‌منظور کاهش آلودگی‌ها صرفاً در دو نقطه متمرکز شده و بازیافت پسماند اقتصادی شود که امید است اهداف پیش‌بینی‌شده محقق شود.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن