آخرین اخبار

تاریخ : 7. آبان 1393 - 8:52   |   کد مطلب: 10489
در کارگروه توسعه ی اقتصادی و کشاورزی مطرح شد؛
کارگروه توسعه اقتصادي و کشاورزي شهرستان رزن برگزار شد.

به گزارش صبح رزن،شعبانی در این جلسه  از به صفر رسيدن ميزان کشت دوم در شهرستان خبر داد و گفت: با تجهيز چاه هاي کشاورزي به کنتورهاي هوشمند از برداشت بي رويه و بيش از سهميه مجاز جلوگيري شده است و در کنار آن با اجراي سيستم آبياري تحت فشار در بيش از 28700 هکتار  از مجموع 32 هزار هکتار از اراضي مستعد اجراي اين طرح با پوشش 90 درصدي داراي رتبه نخست کشوري مي باشيم.

وی ادامه داد:بنا بر تعهد سال جاري 1638 هکتار از اراضي باقي مانده در دستور کار اجراي طرح آبياري تحت فشار مي باشد که از اين ميزان تا کنون 420 هکتار با استفاده از تسهيلات يارانه اي دولتي و 510 هکتار نيز به صورت آورده شخصي اجرايي شده است و 1303 هکتار نيز در دست اجرا مي باشد که تا پايان سال جاري به بهره برداري خواهد رسيد.

وي همچنين تعهد سال زراعي 93-94 شهرستان رزن را بر اساس دستور کار ابلاغي در بخش کشت گندم آبي 16000 هکتار و گندم ديم 67000 هکتار و در کشت جو آبي 6000 هکتار و جو ديم 4500 هکتار و در خصوص محصولات کم آبر همچون کلزا 100 هکتار و در مجموع 93500 هکتار اعلام کرد و گفت: تا کنون از اين سطح کشت تعهدي، بيش از 76 درصد اجرا شده است که به تفکيک شامل 8500 هکتار گندم آبي و 52000هکتار گندم ديم و 6000 هکتار جو آبي و 4500 هکتار نيز جو ديم مي باشد. 

شعبانی کشت کلزا را نيز در شهرستان مطابق با ميزان تعهدي اعلام شده يعني 100 هکتار اعلام کرد و ادامه داد: در مجموع اين سه محصول بيش از 71100 هکتار از اراضي تحت کشت شهرستان را شامل مي شوند و با شروع کشت پاييزه اميدواريم که تاپايان سال زراعي جاري بتوانيم 100 درصد تعهدات زراعي شهرستان را برآورده سازيم.

مرتضي شعباني فروتن اعتبار مصوب بانک کشاورزي در خصوص سرمايه در گردش کشت محصولات گندم،جو و کلزا سال 93 براي نواحي رزن، دمق،قروه درجزين و کرفس را 367 ميليارد ريال بیان وگفت: از اين مبلغ تا کنون 58 ميليارد و 820 ميليون ريال توسط کشاورزان معرفي شده به بانک هاي کشاورزي شهرستان اخذ شده است که درحدود 16 درصد کل اعتبار مصوب مي باشد.

فرماندار رزن  نیز در این جلسه گفت: با وجود آنکه گامهاي بسيار خوبي در مديريت مصرف آب در شهرستان برداشته شده است اما نبايد از اين نکته غافل شد که راندمان سيتم آبياري تحت فشار در بهترين حالت 65 درصد مي باشد که با توجه به اهميت منابع آبي و محدوديت موجود در اين نعمت خدادادي لازم است از هم اکنون به دنبال اجراي طرح هاي آبرساني پيشرفته تر همچون آبياري قطره اي باشيم.

وی همچنين با تاکيد بر مديريت اختصاص پروانه بهر برداري چاه هاي کشاورزي از متوليان امر خواست که در زمان تمديد اين پروانه ها با اعمال نظارت دقيق به دنبال کاهش علمي و منطقي سطح برداشت اعطايي باشند چرا که بر اساس قانون مصوب وزارت نيرو کاهش10 الي 25 درصدي در ميزان برداشت آبهاي زير زميني بايد اعمال گردد اما اين کاهش برداشت بايد بر اساس نياز واقعي و شرايط منطقه اي صورت پذيرد که در توليد محصولات استراتژيک منطقه اي نيز خللي ايجاد ننمايد.

حسيني همچنين از بانکهاي کشاورزي شهرستان خواست تا با تعامل بيشتر با مسئولين جهاد کشاورزي در پي سرعت بخشيدن در اعطاي تسهيلات سرمايه در گردش کشاورزي باشند تا بتوان از فرصت مناسبي که با تمهيد دولت محترم ايجاد شده است به بهترين نحو براي ياري رساندن به توليدکنندگان بخش کشاورزي بهره برد.

وی از ناظرين محيط زيست و منابع طبيعي شهرستان خواست که با جديت بيشتر به دنبال کاهش استفاده از پلاستيک و نايلون به منظور جلوگيري از سرمازدگي محصولات جاليزي باشند که متاسفانه منجر به بروز آلودگي هاي زيست محيطي شده است و در آينده نزديک عواقب مخرب آن دامنگير اراضي کشاورزي شهرستان خواست.

فرماندار رزن همچنين بر لزوم تشکيل يک کميته کارشناسي تخصصي مرکب از کارشناسان جهاد کشاورزي، امور آب شهرستان و ناظرين محيط زيست و منابع طبيعي براي بررسي کاهش ميزان برداشت منابع آبي و همچنين سرعت بخشيدن در صدور پروانه هاي بهره برداري چاه ها براي آن دسته از طرح هاي کشاورزي که داراي توجيه علمي و اقتصادي هستند تاکيد کرد.

دیدگاه شما