به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، محمد نظرپور پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران درباره تنظیم بازار گوشت مرغ اظهار کرد: استان همدان از زیرساخت مطلوبی در حوزه پرورش مرغ برخوردار است بر این اساس 500 واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت تولید 8 میلیون و 500 هزار قطعه مرغ در هر دوره بهرهمند است.
وی با بیان اینکه در طول سال واحدهای پرورش مرغ میتوانند 6 دوره اقدام به جوجهریزی کنند، افزود: واحدهای پرورش مرغ استان همدان به طور متوسط در طول سال اقدام به سه دوره جوجهریزی میکنند و تنها 10 درصد واحدها مرغ 42 روزه تولید میکنند که در این راستا سالانه 70 هزار تن مرغ گوشتی تولید میشود و از این میزان 20 هزار تن مازاد مصرف وجود دارد.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه همدان از نظر تولید مرغ گوشتی رتبه یازدهم کشور را دارد، تصریح کرد: میانگین مصرف جهانی مرغ 40 کیلوگرم است در حالی که سرانه مصرف مرغ سالانه در استان همدان 25 کیلوگرم است که با توجه اقتصادیتر بودن قیمت مرغ نسبت به گوشت قرمز میزان تمایل مصرف کننده به گوشت مرغ در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه پرورش مرغ گوشتی در طول دوره 42 روزه قابلیت صادراتی دارد، افزود: مرغ در ظرف 42 روز رشد خود فقط گوشت ذخیره میکند و به وزن زیر 2 کیلوگرم میرسد که بیش از این مازاد وزن و چربی ذخیره میکند و باید این فرهنگسازی در مردم ایجاد شود که مرغ با وزن پایین، چربی کمتر دارد و از نظر ارزش غذایی سالمتر است.
نظرپور درباره سیاستهای تشویقی به منظور تولید مرغ استاندارد 42 روزه گفت: در گذشته بیمه طیور 48 روزه شامل میشد که به منظور رعایت استاندارد مدت زمان بیمه اعطایی نیز به 42 روزه تغییر یافته سات که امر سبب میشود که بهرهبردار بیش از این مدت مرغ را در واحد پرورشی خود نگهداری نکند و در زمان مقرر به کشتارگاه تحویل دهد.
وی ابراز کرد: از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه بیش از 14 میلیون قطعه جوجهریزی شده است و از این میزان چهار میلیون قطعه مربوطه به جوجهریزی در ماههای شهریور و مهر ماه بوده است که از ابتدای آبان ماه وارد کشتارگاه شده اند.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: براساس میزان جوجهریزی انجام شده میانگین تولید گوشت مرغ در استان همدان 4 هزار تا 4 هزار و 500 تن است در حالی که میانگین مصرف ماهانه مردم 3 هزار تن است بر این اسا بین یکهزار تا یکهزار و 500 تن تولید مازاد مصرف داریم.
وی عنوان کرد: از نظر زیرساختهای برای تولید مرغ گوشتی در استان همدان مشکلی وجود ندارد اما مشکل تنها در ساماندهی میزان تولیدات مازاد مصرف گوشت مرغ است چرا که با تولید انبوه بازار از گوشت مرغ اشباع میشود و کاهش قیمت در بازار به نفع تولید کننده نیست.
نظرپور با اشاره به سیاستهای ستاد تنظیم بازار گفت: شرکت پشتیبانی امور دام در نظر دارد به منظور حمایت از تولید کننده و مصرف کننده مرغ مازاد مصرف تولید شده با وزنهای یک هزار تا یک هزار و 800 گرم را با قیمت مصوب 6 هزار و 850 تومان تا 7 هزار تومان از بهره برداران خریداری کند.
وی افزود: هدف شرکت پشتیبانی از خرید تضمینی مرغ گوشتی با وزن زیر 2 کیلوگرم صادرات است چرا که کشورهای خارجی و بازارهای هدف از جمله ترکیه، عراق، روسیه و کویت خواهان مرغهایی با وزن پایین هستند.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه زیرساخت صادراتی در شهر صالحآباد شهرستان بهار با ایجاد خط دو کشتار مرغ فراهم شده است، اظهار کرد: تعدادی از مرغداران شهرستانهای بهار و رزن مرغ تولیدی خود را از استان مرکزی صادر میکنند که عمدهترین بازار هدف آنها کشور عراق است.
وی افزود: در راستای تولید مرغ، نژادها اصلاح شدهاند و تغذیه و طول دوره پرورش مرغ نیز کاهش یافته و به 42 روز رسیده است که این طول دوره پرورش به مرغدار اجازه نمیدهد که هورمون به مرغ تزریق کند و با صراحت میتوان گفت که 80 درصد غذای مرغ تولیدی استان همدان ذرت و سویا است.
نظرپور گفت: قیمت تمام شده مرغ زنده 4 هزار و 800 تومان است در حالی که با قیمت 3 هزار و 800 تومان در بازار عرضه میشود که مرغداران از این شرایط رضایت ندارند و به سبب فراوانی تولید باید تولیدات خود را ارزان عرضه کنند.
وی تصریح کرد: مرغداران نهاده و داروی مرغ تولیدی خود را آزاد تهیه میکنند و به این اقلام یارانه تعلق نمیگیرد و تنها یارانه در قالب سوخت، بیمه، معافیت مالیاتی و تسهیلات بانکی به مرغداران ارائه میشود.
معاون تولیدات دامیسازمان جهاد کشاورزی استان همدان عنوان کرد: 80 درصد نهادههای مصرفی مرغداران وارداتی است و کشور با توجه به محدودیتهایی که به لحاظ منابع آبی مواجه است نمیتواند زیرساخت تولید نهاده را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه افزایش سرانه مصرف مرغ در مردم در دستور کار است، تأکید کرد: به هیچ عنوان در پرورش مرغ استان همدان و کشور هورمون تزریق نمیشود و حتی بسیاری از واحدهای مرغداری مرغهای آنها بدون آنتیبیوتیک و دارو پرورش مییابند.
نظرپور افزود: میزان تلفات مرغ در استان همدان زیر 7 درصد است در حالی که میانگین تلفات در کشور زیر 10 درصد است که این امر نشانگر کیفیت مطلوب و سالم بودن مرغ تولیدی استان است.
وی با اشاره به اینکه نظام توزیع مرغ باید در کشور هدفمند شود، گفت: مهمترین مشکل در عرصه پرورش طیور در کشور فعالیت جزیرهای واحدهای مرغداری است بر این اساس وزارت جهاد کشاورزی به دنبال ایجاد زنجیره تولید گوشت مرغ است تا واسطهگری در لایههای عرضه و تولید مرغ کاهش یابد.
معاون تولیدات دامیسازمان جهاد کشاورزی استان همدان ابراز کرد: یک زنجیره تولید در استان همدان در حال شکلگیری است که تاکنون 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در این زنجیره واحد مرغ مادر، کشتارگاه و کارخانه دان مرغ ساماندهی میشوند و حلقههای زائد حدف میشوند.
انتهای پیام/ آ
دیدگاه شما