به گزارش صبح رزن،هرمیداس باووند در گفت و گو با «اقتصاد نیوز» با اشاره به پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای مجالس سنا و نمایندگان آمریکا گفت: تا زمان استقرار کامل نمایندگان منتخب در مجالس قانونگذاری و سنای آمریکا نزدیک به دو ماه باقی مانده است و با توجه به برگزاری مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 در ماه نوامبر، امید به عدم فضاسازی جمهوری خواهان در توافق بسیار زیاد است.
وی افزود: اگر این مذاکرات به نتیجه و توافق نهایی برسد، اوباما با طیب خاطر بیشتری به پیگیری دیگر امور می پردازد و مقبولیت او نزد افکار عمومی آمریکا افزایش پیدا می کند.
این دیپلمات اسبق وزارت خارجه تصریح کرد: اما در صورتی که این مذاکرات به سرانجام نرسد، علاوه بر اعمال تحریم های تعلیق شده، محدودیت های جدیدی نیز علیه ایران اجرا می شود.
وی با اشاره به روند تصویب و لغو تحریم ها در آمریکا ادامه داد: بخشی از این محدودیت ها در حیطه اختیارات رئیس جمهور است که با صلاحدید وی اجرا و یا متوقف می شود.
باوند تاکید کرد: نوع دوم تحریم ها براساس مصوبات کنگره اعمال می شود، اما به رئیس جمهور نیز اجازه داده می شود که در صورت صلاحدید از اجرای آن خودداری کرده و آنها را به حالت تعلیق درآورد.
وی خاطرنشان کرد: نوع سوم نیز تحریم هایی است که رئیس جمهور قادر به وتوی آنها خواهد بود و در این صورت این تحریم ها به کنگره بازگشت داده می شود، اما در صورتی که سناتورهای آمریکایی همچنان مصر به اجرای آنها باشند دیگر نیازی به کسب اجازه از رئیس جمهور وجود ندارد و این تحریم ها خود به خود در پروسه اجرا قرار می گیرد.
این استاد دانشگاه معتقد است که در صورت عدم توافق سوم آذر روند مناسبات اوباما و کنگره در دسته سوم بازتعریف خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: البته این احتمال نیز وجود دارد که در صورت عدم دستیابی به توافق، طرفین مانند مذاکرات وین 5 (تیرماه 93) شکست آن را اعلام نکنند و بگویند که این گفت و گوها به مذاکرات بیشتری نیاز دارد و براین اساس اجازه دست اندازی در پرونده هسته ای از سناتورها سلب می شود.
دیدگاه شما