آخرین اخبار

تاریخ : 28. آبان 1393 - 7:44   |   کد مطلب: 10869
اجلاس جهانی یونسکو در آموزش برای توسعه پایدار که در ژاپن آغاز به کار کرده بود، امروز با بیانیه ناگویا به کار خود پایان داد.
به گزارش صبح رزن به نقل از آموزش و پرورش،در مراسم افتتاحیه این همایش که با حضور هیات های شرکت کننده در اجلاس آغاز شد، بیانیه ناگویا قرائت گردید و مورد تصویب قرار گرفت.
دراین بیانیه با اشاره به این موضوع که فقط یک کره مسکون وجود دارد و هیچ سناریو و یا طرح جایگزین دیگری جز توسعه پایدار و حفاظت از این کره وجود ندارد، از همه دولتها و سازمانها و افراد می خواهد تا آموزش برای توسعه پایدار را پیش از پیش مورد توجه قرار دهند.
این بیانیه با تاکید بر این موضوع که اولین گام برای دستیابی به توسعه پایدار فراهم کردن محیط و فضای لازم جهت آموزش برای توسعه پایدار است، از همه کشورها می خواهد تا آموزش برای توسعه پایدار دردستور کار اصلی کشورها قرار گیرد.
دکترعلی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در راس هیات ایرانی در اجلاس بین المللی آموزش برای توسعه پایدار سازمان آموزشی علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو در شهر ناگویای ژاپن نیز حضور داشت.
در این اجلاس که اکثر اعضای یونسکو در سطح وزرای آموزش کشورهای عضو شرکت داشتند وزیر آموزش پرورش کشورمان به ارائه دیدگاههای خود در خصوص آموزش برای توسعه پایدار پرداخت.
در حاشیه این اجلاس دکتر فانی بهمراه عطاالله سلطانی صبور رئیس کمیته آموزش وپرورش مجلس شورای اسلامی با وزیر آموزش پرورش ژاپن و تنی چند از همتایان خود از کشورهای اسلامی از جمله عراق و عمان و فلسطین دیدار و گفتگو کرد.
دکتر علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش کشورمان در پایان اجلاس ناگویا در خصوص برنامه سفرش گفت: ما برای شرکت در اجلاس یونسکو با عنوان (ESD) آموزش برای توسعه پایدار که در کشور ژاپن برگزار شد به همراه هیاتی از مجلس شورای اسلامی ایران از کمیسیون آموزش و تحقیقات و از نمایندگی یونسکو در تهران و تعدادی از همکاران آموزش و پرورش شرکت داشتیم و در مورد موانعی که در مسیر توسعه آموزش برای توسعه پایدار وعوامل تاثیر گذاردر روند تداومی این حرکت وجود دارد را در جلساتی در قالب چندین نشست عمومی و چهار خوشه ای که پیش بینی شده بود شرکت داشتیم که خوشبختانه به جمع بندی های خوبی در روز پایانی رسیدیم
وی با اشاره به  محورها و دیدگاه جمهوری اسلامی ایران نسب به این نشست افزود: جمهوری اسلامی از چندین ماه قبل در تدارک حضور در این جلسات بود و  چهار سئوال اصلی را طرح کرده بودند که در تهران با مشورت سازمانها و وزارت خانه و با دستگاههای مختلف پاسخش را یافته و جمع بندی کردیم و در این اجلاس در قالب خوشه ها و حتی در جلسات عمومی نظراتمون را اعلام کردیم .
اجلاس
 
وزیر کشورمان به موضوع دیدار با وزیر آموزش و پرورش ژاپن، عمان، عراق و فلسطین اشاره کرد و بیان داشت در مجموع این دیدارها مراتب همکاری و استفاده از تجربیات  و کارهای مشترک جمهوری  اسلامی ایران را به آنها اعلام داشتیم. همچنین در دیدار با مدیر کل یونسکو خانم ایرینا بوکوآ اعلام کردیم که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در اختیار یونسکو قرار دهد و آماده است همکاریهای خودش را با کشورهای فارسی زبان و هم مرز و همسایه با ایران توسعه دهد و تاکید داشتیم پتانسیل لازم برای پژوهشهای مختلف در منطقه را داریم که مورد استقبال خانم بوکوا قرار گرفت.

دیدگاه شما