آخرین اخبار

تاریخ : 11. آذر 1393 - 15:10   |   کد مطلب: 11135
وجود بخاری‌های نفتی و گازی در120 هزار کلاس درس در کشور نگرانی را در میان دانش آموزان و خانواده‌هایشان ایجاد می‌کند چرا که نگرانند تا مبادا خدای نکرده حوادثی همچون آتش سوزی روستای شین آباد اتفاق بیفتد و چهره معصومانه فرزندانشان را از بین برده و بار دیگر قلب هر ایرانی را جریحه‌دار کند.

به گزارش  صبح رزن به نقل از  شبکه اطلاع رسانی راه دانا، با فرا رسیدن فصل سرما و لزوم استفاده از وسایل گرما‌یشی در مدارس، ناخودآگاه حادثه تلخ آتش ‌سوزی در دبستان دخترانه شین‌آباد آذربایجان غربی و سوختگی کودکان معصوم و بی گناهی ‏را به خاطر می آوریم که در این حادثه قربانی شدند.

حادثه ‌ای که هرچند بی سابقه نبود ولی نوع آن و عدم پذیرش مسئولیت آن از سوی مسئولین، آن را متمایز از دیگر حوادث دانش آموزی کرد؛ اینکه چند سال طول می‌کشد و چقدر اعتبار برای گرم کردن اصولی کلاس‌های درس لازم است هر سال در ابتدای فصل سرما از مسوولان آموزش و پرورش پرسیده می‌شود.

این زمستان هم مانند زمستان های قبل،  خانواده های روستایی در حالی با نگرانی فرزندانشان را راهی خانه دوم خود می کنند که آموزش و پرورش هنوز نتوانسته اعتماد از دست رفته آنها در مورد ایمنی مدارس را جلب کند چرا که هنوز هم برخی از این مدارس با چراغ های نفتی گرم می شوند و هر بار خاطره دردناک سوختن هم کلاسی هایشان را به یاد دانش آموزان می آورد. 

به تازگی نیز خبر رسیده است، آتش گرفتن بخاری در یک مدرسه روستایی استان اردبیل، باعث سوختگی معلم کلاس شده است؛ او که سعی داشت آتش را خاموش کند دچار مشکل شد و بلافاصله به بیمارستان منتقل شد ،صمد سلیمان‌زاده دبیر زبان این دبیرستان، نخست 15 دانش‌آموز مضطرب را به سرعت از کلاس پر از دود خارج، و سپس به کمک همکارانش برای مهار شعله‌های درحال گسترش آتش اقدام کرد. 

جالب است به ادعای مسئولان وزارت آموزش و پرورش به ویژه سازمان نوسازی همواره در صدد ایجاد بهترین امکانات به ویژه از لحاظ استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی در مدارس است و بر این اساس هر زمانی که اولین تخصیص اعتبار صورت می‌گیرد، نوسازی و استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی جزو اولویت‌های سازمان قرار می‌گیرد.

 اما باید گفت در حقیقت وجود بخاری‌های نفتی و گازی در 150 هزار کلاس درس یک خطر جدی برای دانش آموزان است و تا زمانی که این کلاس‌ها به سیستم‌های استاندارد مجهز نشده‌اند، این هشدار همواره برای آموزش و پرورش وجود دارد.

آن‌طور که مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر و رئیس سازمان نوسازی مدارس می‌گوید: «رقمی حدود یک‌هزار‌میلیارد تومان برای تجهیز مدارس به سیستم‌های گرمایشی استاندارد نیاز است.»

از آن طرف هم آن‌طور که علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش کشور آمار می‌دهد در حال حاضر حدود 120‌ هزار بخاری نفتی در مدارس وجود دارد اما اعتبار کافی برای حذف آنها در اختیار سازمان آموزش و پرورش نیست. 

 حالا مسئولان  آموزش و پروش  تا زمانی که دوباره کلاس درسی آتش نگیرد یا استفاده از بخاری های نفتی و غیر استاندارد به سوژه ای داغ برای رسانه ها تبدیل نشود یا چهره دود گرفته دانش آموزی والدینش را نگران آینده او نکند، مسئولان باز توجیهی به نام کسر بودجه را پاسخ مناسبی برای انتقادهایی می دانند که نوک پیکان آنها این نهاد آموزشی را نشانه می رود.

با این وجود مسئولان امر آموزش و پرورش در کشور وعده حذف این وسایل گرمایش در سال آینده را می دهند،این درحالی است که در سال 92 مجلس شورای اسلامی 200میلیارد تومان اعتبار را برای کاهش و درنهایت حذف بخاری های نفتی و گاز سوز از مدارس مصوب کرد که 146میلیارد تومان آن در همان سال تخصیص یافت، علاوه بر این امسال نیز 300میلیارد تومان اعتبار برای این امر در نظر گرفته شد.

در این میان اما برآوردهای صورت گرفته نشان می دهد، تجهیز همه کلاس های درس در کشور به سیستم حرارت مرکزی به یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، که اگر این اعتبار در بودجه 94لحاظ شود، این وزارتخانه توانایی حذف بخاری نفتی از مدارس کشور را خواهد داشت موضوعی که مسئولان وزارت آموزش و پرورش نیز به آن اشاره می کنند. 

به  هر حال وجود بخاری‌های نفتی و گازی در150هزار کلاس درس در کشور نگرانی را در میان دانش آموزان و خانواده‌هایشان ایجاد می‌کند چرا که نگرانند تا مبادا خدای نکرده حوادثی همچون آتش سوزی روستای شین آباد اتفاق بیفتد و چهره معصومانه فرزندانشان را از بین برده و بار دیگر قلب هر ایرانی را جریحه‌دار کند.

انتهای پیام/م

دیدگاه شما