آخرین اخبار

تاریخ : 20. آذر 1393 - 15:22   |   کد مطلب: 11381
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان از افت ۴۰ متری آب در دشت کبودراهنگ در ۲۰ سال گذشته خبر داد و گفت: سالانه ۲۲۴ میلیون مترمکعب از آبخوان‎ها در همدان اضافه برداشت می‎شود.

به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، مرتضی عزالدین شامگاه سه‎شنبه در شورای اداری استان همدان با حضور معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: طبیعت زیبای همدان این باور را در ذهن ایجاد می‏‌کند که همدان مشکل آب ندارد ولی باید اعلام کرد که وضعیت آبخوان‏ها در همدان بسیار نگران‏ کننده است.

وی با اشاره به اینکه در سال به صورت متوسط نزدیک به 330 میلیمتر بارش داریم، گفت: این درحالی است که میانگین تبخیر منابع آبی در استان همدان 70 درصد است.

عزالدین با بیان اینکه 13 دشت ممنوعه در سه حوضه آبریز در استان همدان داریم، تصریح کرد: دشت کبودراهنگ به واسطه برداشت‏های اضافه و غیرمجاز در وضعیت بحرانی ممنوعه قرار دارد.

وی با اعلام اینکه سالانه 85 درصد منابع آب زیرزمینی در همدان برداشت می‏‌شود، گفت: سالانه 224 میلیون مترمکعب از آبخوان‌ها استان همدان اضافه برداشت صورت می‏گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای استان همدان عنوان کرد: در دوره 20 ساله منابع آب زیرزمینی در دشت‏های استان 20 متر افت داشته و این در حالی است که این افت در دشت کبودراهنگ نزدیک به 40 متر است.

وی افزود: آب استان همدان از سه سد اکباتان، آبشینه و شیرین‎سو به میزان 40 میلیون مترمکعب تامین می‎شود که پاسخگوی تمامی نیازهای مردم استان همدان نیست.

عزالدین با بیان اینکه تکمیل پروژه‌‏های سدسازی و انتقال آب مشکلات آب استان همدان را رفع می‏کند، گفت: در حال حاضر سد کلان ملایر 98 درصد، سد نعمت‎آباد 48 درصد، سد شنجور رزن 80 درصد و سد سرابی تویسرکان 93 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با اشاره به سد گرین عنوان کرد: سد گرین نهاوند با حجم تنظیمی 120 میلیون مترمکعب در سال یکی از پروژه‏‌های سدسازی در کشور محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای استان همدان بیان کرد: در سال‎های 90 و 91 پروژه روند اجرایی مطلوبی داشته اما در دو سال اخیر به سبب کمبود اعتبار با مشکلات بسیاری روبه‌‏رو شده است.

وی با بیان اینکه برای سال 94 نزدیک به یک میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: در حال حاضر 4 میلیارد تومان به پیمانکار بدهکار هستیم و امکان ایجاد مشکلات اجتماعی و حقوقی برای این پروژه وجود دارد.

عزالدین درباره طرح‌‏های آبرسانی استان همدان نیز گفت: طرح آبرسانی از سد کلان به ملایر به طول 38 کیلومتر و اجرای تصفیه‎خانه به 54 میلیارد تومان و خط انتقال آب از سد سرابی به طول 14 کیلومتر و اجرای تصفیه‏خانه به 4 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی درباره مهمترین پروژه آبرسانی در کشور و استان همدان نیز گفت: پروژه خط انتقال آب از سد تالوار به استان همدان از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 83 به استان همدان است که در حال حاضر 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای استان همدان با اشاره به اینکه این خط انتقال آب 10 هزار و 58 روستا را تامین می‎کند، بیان کرد: این پروژه برای اتمام به 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد ولی در لوایح بودجه بیشتر از 25 میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته نمی‏شود.

عزالدین تصریح کرد: با این وضعیت تخصیص اعتبار دورنمایی برای بهره‌‏برداری از این طرح وجود ندارد و با وجود تخصیص 53 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه از محل‎های مختلف، در لایحه بودجه 94، 32 میلیارد تومان برای پروژه در نظر گرفته‎اند.

وی با اشاره به اینکه در استان همدان هزار و 200 میلیارد تومان پروژه تعریف شده است، گفت: در حال حاضر به 817 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که سالانه بیش از 60 میلیارد تومان تخصیص داده نمی‏‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای استان همدان با بیان اینکه باید در بخش آب توجه ویژه‌‏ای به استان همدان شود، گفت: وضعیت استان همدان همچون کرمان، فارس و زاهدان است.

انتهای پیام/ج

دیدگاه شما