آخرین اخبار

تاریخ : 7. اسفند 1393 - 8:10   |   کد مطلب: 12201
سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان همدان گفت: با توجه به اینکه سوادآموزی به مناطق روستایی، عشایری، حاشیه‌ شهرها به ویژه والدین دانش‎آموزان مورد توجه است، حدود ۸ هزار و ۵۰۰ نفر از اولیای بی‎سواد دانش‌‎آموزان تعیین وضعیت شدند.

به گزارش صبح رزن،حسین بهرامی‌نوید در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه طرح انسداد بی‌سوادی برای افراد سنین 10 تا 49 سال اجرا می‌شود، اظهار داشت: طبق آمار سرشماری نفوس و مسکن در سال 90 تعداد افراد بی‌سواد در سطح استان همدان 75 هزار و 488 نفر اعلام شد.

وی افزود: در سه سال اخیر تلاش بسیاری توسط نهضت سوادآموزی انجام گرفته است به طوری که تعداد بی‌سوادان در استان همدان به 56 هزار و 817 نفر تقلیل پیدا کرده است.

سرپرست معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش استان همدان تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی به عمل آمده تا سال تحصیلی 96-95 باید نرخ باسوادی در استان به 98.5 درصد برسد برای تحقق این اهداف هر ساله سهمیه‌ای را برای سوادآموزی به افراد در نظر گرفته شده است.

وی گفت: براساس برنامه تدوین شده امسال 10 هزار نفر از مردم استان همدان زیر پوشش سوادآموزی قرار می‌گیرند که از این تعداد 7 هزار نفر سوادآموز، 2 هزار نفر در مرحله تحکیم سواد و یک‌هزار و 200 نفر در دوره انتقال قرار دارند.

بهرامی‎نوید ریشه‌کنی بی‌سوادی را نیازمند عزم ملی و همکاری نهادهای دولتی و غیردولتی دانست و بیان کرد: اولویت نخست نهضت سوادآموزی استان همدان زیر پوشش قرار دادن مناطق روستایی، عشایری، حاشیه‌ شهرها به ویژه والدین دانش‎آموزان است که بر این اساس از بین 19 هزار و 987 نفر از اولیای دانش‌‎آموزان استان حدود 8 هزار و 500 نفر بی‎سواد تعیین وضعیت شده‌اند.

وی عنوان کرد: نرخ باسوادی استان در حال حاضر 95.5 درصد است که از نرم کشوری یک درصد بالاتر نشان می‌دهد اما همچنان با سوادی جزو اولویت‌های فرهنگی خانواده‌ها قرار ندارد و پرداخت یارانه نقدی سبب شده که درصد باسوادی و بی‌سوادی والدین دانش‎آموزان گم شود.

سرپرست معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش استان همدان گفت: براساس آمار ثبت احوال استان همدان امسال باید 29 هزار نفر در کلاس اول ابتدایی ثبت نام می‌کردند اما از این تعداد 27 هزار و 600 نفر ثبت نام کردند و بر این اساس یک‌هزار و 400 نفر وارد چرخه تحصیل نشدند و در صورت احتساب مهاجرت در مجموع 900 نفر دانش‌آموز لازم‌التعلیم از تحصیل محروم شدند.

وی ابراز کرد: از مجموع دانش‌آموزان استان همدان تنها 3 درصد آنها ترک تحصیل کردند که عوامل این اقدام به تفکر خانواده‌ها به ادامه تحصیل و کسب درآمد برای رفع مشکلات اقتصادی بستگی دارد.

بهرامی‎نوید افزود: یکی از مبادی انسداد بی‌سوادی وابسته به حوزه آموزش ابتدایی است که باید از طریق دهیاران، بخشداران و فرمانداران، بهزیستی و کمیته امداد کودکانی را وارد حوزه تعلیم و تربیت آموزش و پرورش کنیم.

انتهای پیام/ ب

دیدگاه شما