به گزارش صبح رزن به نقل از مهر، حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه سه ویژه برنامه در دستور کار اوقاف و امور خیریه است، اظهار داشت: نخستین ویژه برنامه آزمون پایانی طرح تربیت حافظان قرآن کریم است که جمعه ۱۵ اسفند ماه همزمان با سراسر کشور در هشت شهرستان استان همدان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه آزمون قرآن کریم در همدان در دبیرستان حاجی بابایی، ملایر در دانشگاه پیام نور، نهاوند در مصلی نماز جمعه، تویسرکان در دبیرستان شهید بهشتی، کبودر آهنگ در حوزه مقاومت حضرت زهرا(س)، بهار در حسینیه حضرت ابوالفضل، اسدآباد در دار القران کریم و رزن در دارالقرآن کریم برگزار می شود، بیان کرد: آزمون طرح تربیت حافظان قرآن کریم در ۱۱ رشته و گروه برگزار می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه سه هزار و ۵۵۳ نفر همزمان در استان همدان در آزمون طرح تربیت حافظان قران کریم شرکت خواهند کرد، ادامه داد: این آزمون همزمان با سراسر کشور در استان همدان نیز انجام می شود و سئوالات به صورت کشوری است.
حجت الاسلام حاجی زین العابدینی با بیان اینکه افرادی که در آزمون شفاهی شرکت کرده اند در مرحله کتبی نیز شرکت خواهند کرد و هماهنگی های لازم صورت گرفته است، ابراز داشت: ناظرین آزمون ها در همه شهرستان ها حضور خواهند داشت.
وی دومین ویژه برنامه را طرح آرامش بهاری عنوان کرد و با بیان اینکه با توجه به منویات مقام معظم رهبری در راستای تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و فرموده امام راحل که مردم باید در کنار امامزادگان آرامش داشته باشند طرح آرامش بهاری انجام می شود، افزود: طرح آرامش بهاری به منظور استقبال از مسافران نوروزی انجام می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه طرح آرامش بهاری در ۶۰ بقعه و امامزاده استان همدان اجرا می شود، عنوان کرد: طرح آرامش بهاری در پنج یا شش بقعه و امامزاده هر یک از شهرستان های استان انجام می شود.
سفره هفت سین فاطمی در بقاع متبرکه شاخص استان همدان برپا می شود
حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی با بیان اینکه نخستین اقدام برای طرح آرامش بهاری سفره هفت سین است، عنوان کرد: رسم و رسومات خوبی در کشور وجود دارد که یکی از آنها سفره هفت سین است که در این راستا سفره هفت سین فاطمی در بقاع متبرکه شاخص استان همدان برپا می شود.
وی با بیان اینکه دیگر سنت خوب در ایام عید نوروز دید و بازدید است، عنوان کرد: سلیمه به معنی سالم، سیدة النسا به معنی سرور زنان عالم، سر الله راز نهانی خدا، سرالعظمه به معنی راز بزرگی، سعیده به معنی اهل عبادت، ساجده به معنی اهل عبادت و سجده و سماویه به معنی گرانبها سفره هفت سین فاطمی را تشکیل می دهند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه در راستای اجرای طرح آرامش بهاری رسیدگی به بقاع متبرکه و نظافت امامزاداگان و بازرسی از بقاع متبرکه در وظایف گروهی قرار گرفته است، ادامه داد: در طرح آرامش بهاری ابتدا خیمه های معرفت ایجاد می شود که از خواسته های مردم بوده است.
حجت الاسلام حاجی زین العابدینی با بیان اینکه سال های نخست ایجاد خیمه های معرفت گفته می شد که طرح موفق نمی شود اما اکنون مردم خواستار برپایی خیمه های معرفت هستند، ابراز داشت: بقاع متبرکه به سه گروه تقسیم شده اند که خیمه های معرفت بقاع سطح یک با خمیه های معرفت بقاع سطح دو به دلیل کمبود فضا متفاوت است.
وی با بیان اینکه خیمه های معرفت شامل مشاوره زندگی با حضور متخصصان، پاسخگویی به مسائل شرعی، قرآن بخوان جایزه بگیر، نقاشی کودکان، غرفه عفاف و حجاب و غیره می شود، بیان کرد: غرفه های خیمه های معرفت در بقاع متبرکه سطح دو کمتر است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه اجرای مراسم لحظه تحویل سال برنامه دیگر بقاع متبرکه است، عنوان کرد: مردم ایران نسبت به اهل بیت(ع) ارادت ویژه و در زمان تحویل سال تمایل دارند در کنار امامزادگان باشند که در این راستا ویژه برنامه لحظه تحویل سال برگزار می شود.
حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی با بیان اینکه هماهنگی های لازم انجام شده تا ویژه برنامه طرح آرامش بهاری با کمترین مشکل انجام شود، ادامه داد: قرائت دعای تحویل سال و دعای خاصه حضرت زهرا(س) از جمله برنامه ها در لحظه تحویل سال در سطح بقاع متبرکه هستند.
وی با بیان اینکه برخی از امامزادگان که دارای فضا هستند آمادگی پذیرش مهمانان نوروزی در شرایط خاص را دارند، ادامه داد: سال گدشته فضای امامزادگان برای اسکان آمادگی کامل را نداشت و یکباره وضعیت جوی همدان نا مناسب شد و مسافران در سرما ماندند که حدود ۳۰۰ نفر در امامزاده عبد الله(ع) همدان اسکان داده شدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه سومین ویژه برنامه طرح سوگواره یاس نبوی است که از دوم فروردین تا شش فروردین ماه سال آینده انجام می شود، اظهار داشت: اداره اوقاف مجری طرح سوگواره یاس نبوی است و در سطح بقاع متبرکه انجام می شود.
فضاسازی های لازم و تبلیغات محیطی مناسب برای طرح سوگواره یاس نبوی در استان همدان انجام است
حجت الاسلام حاجی زین العابدینی با بیان اینکه فضاسازی های لازم و تبلیغات محیطی مناسب برای طرح سوگواره یاس نبوی در استان همدان انجام و از سخنرانان شده است، ابراز داشت: سخنرانان فضائل حضرت زهرا(س) را تببین خواهند کرد چراکه تببین فضائل حضرت زهرا(س) ضروری و حضرت الگویی برای تمام بانوان است.
وی با بیان اینکه سعی می شود برای برنامه سوگواره یاس نبوی از سخنرانان کشوری و استانی استفاده شود، ادامه داد: برنامه رهروان یاس نبوی در روز سوم جمادی الثانی مصادف با چهارم فروردین در یک بقعه شاخص هر شهرستان انجام می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه ۱۳مبلغ از قم به سطح بقاع اعزام می شوند و باقی از مبلغان بومی استفاده می شود، عنوان کرد: اگر طرح و موضوعی در راستای تحقق خواسته رهبری به ذهن می رسد ارائه شود.
حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی با بیان اینکه ساختمان های بسیاری ا بقاع و امامزدگان در شان امامزادگان نیستند به همین دلیل طرح بازسازی ساختمان امامزادگان در دستور کار قرار گرفت، بیان کرد: بازسازی ساختمان تعدادی از امامزادگان آغاز و برنامه ریزی شده تا برای سایر بقاع نیز اقداماتی انجام شود.
وی با بیان اینکه محل درآمد امامزادگان نذورات مردمی و قبوض تهیه شده در امامزادگان در طرح مودت است، عنوان کرد: برای امامزادگان به ندرت از اعتبارات دولتی استفاده می شود که این اعتبارت بسیار ناچیز است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه مقام معظم رهبری برای امسال دو سر فصل اقتصاد و فرهنگ را مطرح کردند، ادامه داد: اداره اوقاف در بحث فرهنگی اقداماتی از جمله طرح تربیت حافظان قرآن، ویژه برنامه هایی از جمله حمایت های علمی و یا تحصیل انجام شده و در بحث اقتصاد تفاهمنامه هایی با شهرداری، علوم پزشکی، منابع طبیعی و غیره داشته است.
حجت الاسلام حاجی زین العابدینی با بیان اینکه چند پروژه عمرانی در دست انجام است تا بتوان درآمد ها را افزایش داد، ابراز داشت: تمام وقفنامه و اسناد وقفی یکبار دیگر بازخوانی و بازنویسی و نیات آن ثبت شده است و همچنین انجام طرح جی آی اس از دیگر اقدامات موثر اوقاف استان همدان بوده است.
دیدگاه شما