آخرین اخبار

تاریخ : 7. فروردين 1394 - 21:33   |   کد مطلب: 12479
خوب است، رئیس جمهور ترکیه، نگاهی به آمار کشته شدگان چهار سال اخیر در سوریه و عراق داشته باشد. نو‌عثمانی‌گری برای ترکیه ره آوردی نداشته، ولی منطقه را به آتش کشیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زیتون؛  رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در اظهاراتی سخیف که نشان دهنده شکست های متوالی سیاست های وی در منطقه است، گفت:«ایران در حال تعقیب داعش است تا خود جای آن را در منطقه بگیرد.»

جمله ی فوق همه اظهارات ضد ایرانی اردوغان نبود وی که با خبرگزاری فرانسه گفتگو کرده ، با اشاره به نفوذ ایران در منطقه گفته است:«ایران در حال تلاش برای تسلط بر خاورمیانه است و تلاش های آن باعث آزار آنکارا، عربستان و کشورهای عرب خلیج فارس شده است.»

 

درباره اظهارات اردوغان گفتنی هایی هست که اجمالاً به آنها اشاره می شود.

۱-دولت اردوغان به دنبال احیای امپراطوری عثمانی است و این را نه نفی میکند و نه سعی در رد آن دارد بلکه با افتخار از آن دم می زند.داود اوغلو سال ۹۱ بر طرح دولت اردوغان مهر تایید زد و نه تنها تلاش ترکیه برای احیای امپراطوری عثمانی را رد نکرد بلکه با جسارت تمام گفت:«ارزروم، دمشق، سارایوو، یمن و مقدونیه و... صد و ده سال پیش، یک کشور و بخشی از عثمانی بودند. چرا اکنون این کشور‌ها نباید کشور واحدی باشند؟»

 

 

حال باید از اردوغان پرسید کدام کشور به دنبال تسلط بر خاورمیانه است ایران یا ترکیه؟

 تخیّلات دولت اردوغان منطقه خاورمیانه را به آتش کشیده و جرم ایران در این میان صرفاَ مقابله با رشد تروریسم در منطقه بوده است. دولت اردوغان به بهانه های واهی بیشترین نقش را در بحران سوریه ایفا کرد و بیشترین تسلیح و تجهیز تروریستها از سوی دولت اردوغان انجام پذیرفت.

۲-اردوغان در این مصاحبه عنوان کرده: «تلاش های ایران برای تسلط بر خاورمیانه باعث آزار آنکارا و عربستان شده است» اردوغان نمی گوید که هم دولت ترکیه و هم عربستان برای تسلط بر خاورمیانه به سوریه لشکر کشی کردند دست داعش را در عراق گرفتند و اکنون نیز بدون هیچ توجیه حقوقی و بین المللی به کشور یمن تجاوز کرده اند.تجاوز آشکار نظامی عربستان و برخی کشورهای منطقه که اردوغان از این اقدام اعلام حمایت کرده چه معنایی دارد؟

سوریه نقطه اتصال همگرایی ترکیه و عربستان در منطقه بوده است. به طوری که بسیاری از جریانات تروریستی سوریه با حمایت‌های مالی و لجستیکی عربستان و ترکیه صورت گرفت.حال چگونه ایران به دنبال تسلط بر خاورمیانه است؟ ایران برای افزایش نفوذ خود کِی و کجا از ضرب زور و اسلحه استفاده کرده است؟ آنچه که وحشت آنکارا و عربستان را فراهم آورده اقبال ملتهای منطقه به گفتمان انقلاب اسلامی است که از آن به بیداری اسلامی تعبیر شده است و این بیداری با تجاوز و بمباران خاموش شدنی نیست.

 

 

۳-رفتار های اردوغان قابل هضم است. او بی تابی عجیبی در به زیر کشیدن اسد از قدرت نشان داد و اکنون بعد از ۴ سال تلاش، نه تنها بشار اسد مستحکم تر از قبل در سوریه به دنبال رتق و فتق امور است بلکه در عراق نیز داعش نفس های آخر را می کشد در یمن انقلابیون پیروزی های چشمگیری بدست آورده اند و در این میان تنها بی آبرویی نصیب دولتی شده است که در توهّم احیای امپراطوری عثمانی اسیر است.اردوغان در چهار سال اخیر حکومت خود، جز انجام سخنرانی های احساسی در مقابل دولت اسد و مقابله با دولت کودتا در مصر و تشویق مخاطبان داخلی خود چیز دیگری بدست نیاورده است.  می شود این مصاحبه  اردوغان را نیز در همین پازل معنا کرد یک مصاحبه احساسی که جز تعجب برای مخاطب عایدی دیگری ندارد.

۴- ترکیه هم اکنون نه با دولت عراق (بغداد) رابطه حسنه ای دارد و نه با دولت سوریه ، از سوی دیگر ترکیه با یونان و قبرس (دولت نیکوزیا)رابطه ای تنش آلود داشته است و با ارمنستان نیز نیاز به تشریح ندارد که رابطه دو کشور در یک سده گذشته متاثر از واقعه کشتار ارامنه همانند " کارد و پنیر" بوده است.پس طبیعی است ترکیه خروج از انزوای خود در منطقه را در نزدیکی به عربستان جستجو کند.

خوب است، رئیس جمهور ترکیه، نگاهی به آمار کشته شدگان چهار سال اخیر در سوریه و عراق داشته باشد. نو‌عثمانی‌گری برای ترکیه ره آوردی نداشته، ولی منطقه را به آتش کشیده است.حال اردوغان می خواهد با حکومت فرتوت آل سعود همین زیاده خواهی را در یمن دنبال کند آنهم با متهم کردن ایران که فراری است رو جلو.

دیدگاه شما