به گزارش صبح رزن به نقل از (ایسنا)_منطقه همدان، دکتر "ابراهیم کارخانه ای" دوشنبه 24 فروردین در جشن هسته ای که با عنوان «مخالف نیستیم، خوش بین هم نیستیم» در دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد، با بیان اینکه شهدا قبله نمای حرکت صحیح جامعه هستند، اظهار کرد: وقتی یک مساله علمی جنبه سیاسی پیدا می کند و بخواهیم جایگاه سیاسی آن را درست تبیین کنیم باید ارزش علمی آن موضوع درست بیان شود تا دچار اشتباه نشویم.
وی به مباحث علمی پرداخت و گفت: اورانیوم اولین عنصری است که در انرژی هسته ای وجود دارد و به عنوان آخرین عنصر طبیعی جهان و سنگین ترین عنصر طبیعی نیز محسوب می شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سبک ترین عنصر طبیعی نیز هیدروژن است که این عنصر، ماده اولیه بمب های هیدورژنی است و سنگین ترین عنصر یعنی اورانیم نیز ماده اولیه بمب های اتمی است و تمام فرایندها بین اولین و آخرین عنصر طبیعت یعنی بین دو بمب هیدروژنی و اتمی شکل می گیرد و جهانی که در آن زندگی می کنیم، جهان هسته ای است.
وی در ادامه به برنامه های هسته ای ایران قبل از انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: قبل از انقلاب اسلامی در سال 1350 یک اندیشکده آمریکایی مطالعاتی برای ایران انجام داد که براساس آن اعلام شد که ایران به 20 هزار مگاوات برق اتمی نیاز دارد.
باید 20 نیروگاه اتمی در ایران احداث شود
کارخانه ای اضافه کرد: براساس آن مطالعات پیشنهاد شد که 20 نیروگاه اتمی در ایران احداث شود و عملیات اجرایی اولین نیروگاه در بوشهر آغاز شد که با 80 درصد پیشرفت به پیروزی انقلاب و جنگ برخورد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در سال 69 تصمیم گرفت که نیروگاه بوشهر را به اتمام برساند تا ایران انرژی هسته ای داشته باشد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه ایران فعالیت های هسته ای خود را بعد از انقلاب از صفر شروع کرد، گفت: ایران در شرایطی که 100 درصد تحریم بود و هیچ نقطه امیدی برای ایران در برنامه هسته ای وجود نداشت، کار را شروع کرد.
وی خاطرنشان کرد: ایران در برنامه هسته ای با خلاقیت و ابتکار پیشرفت کرده و 7 سال طول کشید تا دو سانتری فیوژ بسازیم و 9 سال نیز طول کشید تا به آبشار رسیدیم که 164 ماشین را در بر می گیرد و در سال 85 ایران صاحب یک آبشار از سانتری فیوژ شد و در سال 81 منافقین بحث نطنز را لو دادند.
کارخانه ای در ادامه با اشاره به اینکه بازرسان آژانس بین المللی اتمی بعد از گزارش منافقین به ایران اعزام شدند، تصریح کرد: طبق پادمان آژانس هر کشوری 6 ماه قبل از تزریق گاز به دستگاه ها باید موضوع را به آژانس بین المللی اتمی اعلام کند.
وی ادامه داد: بازرسان آژانس در سال 81 وقتی به ایران آمدند که هیچ اثری در نطنز نبود و از این مقطع حرکات علیه ایران آغاز شد و این در حالیست که ایران هیچ تخلفی نکرده بود.
ایران در برنامه های هسته ای به دنبال اهداف صلح آمیز است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ایران در سال 82 اعلام کرد که در برنامه های هسته ای دنبال اهداف صلح آمیز است، تصریح کرد: بر طبق اجلاس تهران تمام فعالیت های ایران تعلیق شد و در این دو سال قرار بود که اروپا فناوری هسته ای ایران را بپذیرد که قبول نکردند و موارد دیگر را نیز بهانه کردند و در نهایت کار بجایی رسید که مقام معظم رهبری در سال 84 دستور فک پلمب را دادند.
وی عنوان کرد: بعد ازفک پلمپ تاسیسات هسته ای در ایران، شورای حکام آژانس بین المللی اتمی در اواخر سال 84 پرونده ایران را به شورای امنیت فرستاد که 6 قطعنامه علیه ایران صادر شد.
کارخانه ای خاطرنشان کرد: در سال 90 تعداد سانتری فیوژها به 19 هزار رسید و قطعنامه 1929 شورای امنیت در سال 90 علیه ایران صادر شد که چند قطعنامه قبلی تحریم های جزئی بود و در این قطعنامه آخر تحریم های تسلیحاتی، کشتیرانی، سپاه و بانکی تشدید شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به توافقنامه ژنو اشاره کرد و یادآور شد: براساس توافقنامه ژنو قرار بود که در 3 آذر 93 برنامه جامع مشترک در زمان نهایی خود شروع شود اما به نتیجه نرسیدند و مذاکرات 7 ماه تمدید شد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس به بیانیه لوزان پرداخت و بیان کرد: بعد از قرائت بیانیه لوزان آمریکائی ها دو ساعت بعد "فکت شیت" خود را منتشر کردند که اگر مفاد فکت شیت آمریکا واقعیت داشته باشد واقعا حق ایران ضایع شده که تیم مذاکره کننده نیز اعلام کرده دروغ است.
تیم مذاکره کننده در مقابل فکت شیت آمریکا یک فکت شیت منتشر کنند
وی اضافه کرد: براساس فکت شیت آمریکا در تاسیسات هسته ای ایران باید به مدت 15 سال همه چیز فعالیت ها تعطیل شود و از تیم مذاکره کننده می خواهیم در مقابل فکت شیت آمریکا یک فکت شیت منتشر کنند.
کارخانه ای در ادامه بیان کرد: در نطنز حدود 16 هزار سانتری فیوژ مستقر است که قرار شده 5 هزار و 60 سانتری فیوژ فعال باشد که مازاد آنها را برچینند و زیر نظر آژانس نگهداری شود و تمام سانتری فیوژهای باقیمانده نیز باید از نسل یک باشد که در واقع با کمترین قدرت جداکنندگی فعالیت کنند و این موضوع را هر دو طرف طبق فکت شیت آمریکا قبول دارند.
10 سال دیگر هم نمی توانیم سوخت یک نیروگاه را غنی سازی کنیم
وی با اشاره به اینکه در توافقنامه ژنو به صراحت قید شده که غنی سازی باید براساس نیاز ایران انجام شود، تصریح کرد: نیاز ایران 190 هزار سو است و اگر 5 هزار سانتری فیوژ 10 سال هم کار کنند نمی توانند سوخت یک نیروگاه را غنی سازی کنند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس اضافه کرد: در فکت شیت آمریکا آمده که به مدت 10 سال سانتری فیوژهای نسل اول باشد و به مدت 15 سال در فردو نباید غنی سازی صورت گیرد و در این مدت نباید سانتری فیوژ ساخته شود و راه مستقر کردن و رشد را نداریم و این نقدی است که وجود دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه راکتور تحقیقاتی تهران سال 46 افتتاح شد که عمر هر راکتور 50 سال است و سال 96 عمر آن تمام می شود، عنوان کرد: با توجه به اینکه عمر راکتور تهران رو به اتمام بود از 20 سال قبل برای احداث راکتور جدید در اراک برنامه ریزی شد.
کارخانه ای اضافه کرد: برای سوخت راکتور اراک از اورانیوم طبیعی استفاده می شود و سیستم خنک کننده آن نیز باید آب سنگین باشد چراکه اگر در آن از سوخت غنی شده استفاده می شد می توانستیم از آب معمولی برای خنک کردن راکتور بهره مند شویم.
سالانه 15 تن آب سنگین در اراک تولید می شود
وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر سالانه 15 تن آب سنگین در اراک تولید می شود که حدود 60 تا 90 تن آب سنگین داریم که بسیار گران است.
عضو کمیسیون هسته ای مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بعضی افراد کارخانه تولید آب سنگین را با راکتور آب سنگین اشتباه می گیرند، گفت: 9 کیلوگرم در داخل پسماند آب سنگین در راکتور آب سنگین پلوتونیوم تولید می شود که ماده اولیه بمب است.
وی ادامه داد: مشکل این است که اگر نگرانی 1+5 از پلوتونیوم است چرا باید سوخت سالانه برداشته شود و به خارج برود و چرا باید راکتور که قلب آن است، برداشته شود؟
کارخانه ای بیان کرد: قرار شده سوخت مصرف شده را به خارج ببرند و راکتور آب سنگین اراک را بازسازی کنند که در این صورت 9 کیلوگرم پلوتونیوم به یک کیلوگرم کاهش می یابد و آنها می گویند حتی این یک کیلوگرم را هم باید به خارج منتقل کنید.
وی در ادامه گفت: راکتور آب سنگین اراک جزو راکتورهای ممتاز جهان به شمار می آید و در پزشکی ارزشمند است و این در حالیست که راکتور آب سبک تهران به صورت محدود ایزوتوپ تولید می کند.
هدف ایران از مذاکرات لغو تحریم هاست اما ...
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس در ادامه هدف ایران از مذاکرات را لغو تحریم ها دانست و تاکید کرد: یگانه سلاح غرب علیه ما تحریم ها است که مقام معظم رهبری فرمودند که تمامی تحریم ها در اولین روز اجرای توافق باید برداشته شود.
وی ادامه داد: در توافقنامه ژنو قید شده که تحریم های آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت باید لغو شود اما آمریکائی ها در بیانیه لوزان قید کردند که تحریم های ثانویه آمریکا لغو می شود یعنی برون مرزی ها را لغو می کنند.
کارخانه ای خاطرنشان کرد: در بیانیه لوزان که به طور مشترک قرائت شد آمده بعد از راستی آزمایی، تحریم ها لغو می شود و ما به این نکته انتقاد داریم چراکه اگر تحریم ها لغو نشود چرا مذاکره می کنیم.
وی افزود: مساله هسته ای یک بهانه سیاسی برای آمریکا است به طوریکه ایران با لغو تحریم ها به تمامی تعهدات خود عمل می کند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس در بخش دیگری از سخنانش به پروتکل الحاقی نیز اشاره کرد و گفت: در سال 1968 کشورهای صاحب سلاح هسته ای به این نتیجه رسیدند که بتوانند کنترل تسلیحات جهان را در اختیار بگیرند و npt را تنظیم کردند.
وی اضافه کرد: در ماجرای عراق موضوع پروتکل الحاقی را در سال 1997 به بحث npt اضافه کردند که کشورهایی که عضو npt هستند پروتکل الحاقی را نیز رعایت کنند که 18 ماده دارد.
وی تصریح کرد: براساس پروتکل الحاقی آژانس بین المللی انرژی اتمی می تواند سرزده از هر جایی بازرسی کند که وضعیت ایران در پذیرش پروتکل الحاقی با دیگر کشورها متفاوت است چراکه اطلاعات سری کشورها در اختیار آژانس قرار می گیرد. در واقع بعد از اینکه اطلاعات ایران در اختیار آژانس قرار گرفت دانشمندان هسته ای ترور شدند.
کارخانه ای اضافه کرد: در بیانیه لوزان ایران پذیرفته که پروتکل الحاقی اجرایی شود و مساله فرا پروتکلی را نیز پذیرفته و این در حالیست که اجرای پروتکل الحاقی به مصوبه مجلس نیاز دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نظارت ها نیز با پیشرفته ترین دستگاهها انجام می شود و این شیوه نفوذ به حریم امنیتی و نظامی کشور نظام را در خطر قرار داده چراکه نباید اجازه دهیم که وارد حریم امنیتی و نظامی کشور شوند.
دیدگاه شما