به گزارش صبح رزن،حسین عرفانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان از جذب 120 بهورز در خانههای بهداشت استان خبر داد و اظهار داشت: جذب این بهورزان به منظور جایگزینی بهورزان خروجی بازنشسته، فوت شده و از کار افتاده که پیشبینی خروجی آنها از سال 93 تا 95 میرود، انجام گرفته است.
وی افزود: فرایند تربیت و آموزش این دانشآموزان بهورزی دو ساله است و اکنون گزینش این بهورزان انجام شده است و در حال گذراندن دوره آموزشی تئوری و عملی هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: 575 خانه بهداشت در سطح استان همدان فعال هستند و همچنین 67 مرکز بهداشت شهری و 86 مرکز بهداشت روستایی خدمات ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه در مجموع 778 واحد اجرایی در حوزه بهداشت در سطح استان فعال است، گفت: پایگاه بهداشت در محلات شهری 30 مورد و روستایی 11 مورد در سطح استان فعالیت دارند و سه مرکز نیز مشاوره رفتاری ارائه میدهند.
عرفانی ابراز کرد: با توجه به اجرای طرح تحول نظام سلامت و اولویت قرار دادن ارتقای سطح بخش بهداشت از سال گذشته تاکنون همه مراکز بهداشتی و درمانی با ضریب استقرار 1.4 دارای پزشک هستند.
وی از اولویتهای مهم در بخش بهداشت را اجرای برنامه ششگانه طرح تحول نظام سلامت برشمرد و افزود: در نخستین برنامه تمام روستائیان و عشایر زیر پوشش بیمه روستائی قرار گرفتند و خانههای بهداشت این روستاها فعال شده است و از مزایای طرح تحول نظام سلامت بهرهمند شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: جمعیت دوم برنامه تعریف شده 174 هزار نفر از جمعیت حاشیه شهر ساکن در شهرستانهای ملایر، نهاوند، تویسرکان و همدان را شامل میشود که از طریق سرشماری شناسایی شدند و از طریق خرید خدمت از تعاونیهای بهداشت در اردیبهشت امسال پایگاههای سلامت در این مناطق استقرار مییابند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: جمعیت سوم زیر پوشش برنامههای طرح تحول نظام سلامت را شهرهای بین 20 تا 50 هزار نفر جمعیت شامل شهرهای بهار، کبودراهنگ و تویسرکان تشکیل میدهند که مورد سرشماری قرار گرفتند و برنامه این طرح در حال اجرا است.
وی افزود: جمعیت چهارم نیز شامل کلان شهرها است که اکنون به صورت پایلوت کشوری در استانهای فارس و مازندران در حال اجرایی شدن است که به تناسب پیشرفت برنامه و شناسایی نقاط قوت و ضعف بنا بر تصمیم وزارت بهداشت در سایر کلان شهرها نیز اجرا میشود.
عرفانی هماهنگی بین بخشی و افزایش مشارکتهای مردمی را نیز استراتژیهای مهم طرح تحول نظام سلامت برشمرد و عنوان کرد: از ابتدای اجرای طرح تحول نظام سلامت بیش از 55 میلیارد تومان در بحث بهداشت به استان همدان اختصاص داده شده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته نوسازی 28 خانه بهداشت در سطح استان همدان عملیاتی شد و همچنین با ساخت تعدادی خانه بهداشت با مشارکت مجمع خیران سلامت دیگر مرکز بهداشت استیجاری و موقت نداریم.
دیدگاه شما