به گزارش صبح رزن،مرتضی عزالدین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با اشاره به اینکه اضافهبرداشت چاههای کشاورزی آسیب جدی به منابع زیرزمینی و دشتهای همدان وارد کرده است، اظهار داشت: تمامی تلاش بر این است تا با نصب کنتور هوشمند در چاههای کشاورزی بتوان از منابع آب همدان حفاظت کنیم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته قرار بر این شد تا سازمان جهاد کشاورزی تسهیلات موردنیاز برای خرید و نصب کنتور هوشمند را از طریق بانکهای عامل پرداخت کند، افزود: خوشبختانه امسال دولت ردیف اعتباری را در اختیار وزارت نیرو قرار داده تا از این طریق نسبت به خرید و نصب کنتور هوشمند در چاههای کشاورزی اقدام کرده و سپس هزینه آن را به صورت اقساطی از کشاورزان دریافت کند.
عزالدین با اعلام اینکه تاکنون هزار دستگاه کنتور هوشمند در همدان نصب شده است، تصریح کرد: سال گذشته 50 دستگاه از این کنتورهای هوشمند در همدان شارژ و فعالسازی شد که امیدواریم امسال مابقی کنتورها نیز شارژ و فعالسازی شود.
وی با بیان اینکه نصب کنتورهای هوشمند در چاههای کشاورزی برای جلوگیری از اضافهبرداشت یکی از اولویتهای وزارت نیرو محسوب میشود، گفت: با توجه به سیاستگذاری صورت گرفته از سوی وزارت نیرو امسال هزار دستگاه کنتور هوشمند در استان همدان نصب میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه امیدواریم وزارت نیرو اعتبار موردنیاز برای خرید و نصب کنتورهای هوشمند را در زمان مناسب تامین کند، بیان کرد: هزینه خرید و نصب هر دستگاه کنتور هوشمند 5 میلیون تومان است که امیدواریم تامین شود.
عزالدین با بیان اینکه کنتور هوشمند مزایایی بالایی دارد، اظهار داشت: اساسیترین اهمیت کنتور هوشمند این است که کشاورزان دیگر بیشتر از پروانه بهرهبرداری نمیتوانند از چاهها آب برداشت کنند.
وی تاکید کرد: اگر کشاورزی بیش از میزان تعیینشده آب از چاه برداشت کند برق به صورت خودکار قطع شده و امکان برداشت آب از چاه تا زمانی که کارشناسان آب منطقهای و برق اقدام نکنند وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اعلام اینکه کنتورهای هوشمند و کارتهای شارژ همچون کارت سهمیهبندی بنزین است، عنوان کرد: کشاورزان باید نسبت به نصب این کنتورها اقدام کنند چراکه تکلیفی قانونی است و کار باید اجرایی شود.
انتهای پیام/ آ
دیدگاه شما