آخرین اخبار

تاریخ : 10. مرداد 1394 - 15:36   |   کد مطلب: 14076
رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رزن از تحویل گرفتن یک گونه گرگاس از روستای آقچای شهرستان رزن خبر داد.

به گزارش صبح رزن،جواد نوری‌اظهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، اظهار کرد: فردی چوپان که در روستای ملابلاغ رزن زندگی می‌کند اقدام به نگهداری یک رأس توله گرگاس کرده بود که با تماس تلفنی همسرش مجموعه نیروهای محیط‌زیست در خانه وی حاضر شدند.

 

وی افزود: این چوپان ادعا کرد که این گونه گرگاس هنگام چرای دام وی وارد گله شده و با حمله سگ‌های نگهبان مواجه شده و وی او را نجات داده و به مدت یک روز و نیم این گرگاس را در خانه نگهداری کرده است.

 

نوری‌اظهر تصریح کرد: بر اساس تحقیقات و بررسی‌های انجام شده توسط پرسنل محیط‌زیست به نظر می‌رسد که ادعای این چوپان صحیح باشد.

 

وی تاکید کرد: در حال حاضر توله گرگاس تحویل اداره‌کل محیط‌زیست استان شده که به‌زودی به باغ وحش تحویل داده خواهد شد.

 

نوری‌اظهر با بیان اینکه در ماه گذشته شاهد حمله گرگ در ساعت غروب آفتاب واقع در روستای تخت در شهرستان رزن به یک دختر بچه چهار ساله بودیم که با هوشیاری مادرش از چنگال گرگ نجات یافت، گفت: ازابتدای امسال تا کنون دو مورد حمله گرگ در شهرستان رزن داشتیم که مورد اول در روستای تخت به وقوع پیوست و مورد دوم شب بعدش در روستای ملابلاغ به یک پسر بچه پنج ساله اتفاق افتاد و این کودک با هوشیاری پدرش نجات یافت.

 

وی با بیان اینکه احتمال حمله گرگ در ساعات اولیه روز و هنگام غروب آفتاب که معروف به گرگ و میش است اتفاق می‌افتد، گفت: افراد باید از رها کردن کودکان و افراد سالخورده در این ساعات به تنهایی در داخل کوچه‌های روستایی خودداری کنند.

 

رئیس اداره شهرستان رزن با بیان اینکه نگهداری گونه‌های گرگ و گرگاس غیرمجاز است، تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه گرگ و گرگاس توسط افراد در منازل خود می‌توانند موضوع را از طریق خط 1540 به محیط‌زیست اطلاع دهند تا در اسرع‌وقت نسبت به جلوگیری از نگه‌داری این گونه حیوانات جلوگیری شود.

 

وی به تولد گونه‌های گرگاس که حاصل جفت‌گیری گرگ و سگ است، اشاره و اظهار کرد: گاهی تولد گرگاس به صورت دستی توسط افراد انجام می‌شود که این امر در مرحله اول به انسان و سپس به طبیعت آسیب می‌رساند همچنین گاهی این نوع جفت‌گیری به صورت طبیعی و در طبیعت اتفاق می‌افتد که با این حال می‌توان گفت این نوع جفت‌گیری حاصل بر هم ریختن نظم طبیعت بر اثر فعالیت‌های انسانی است.

 

وی ادامه داد: پسماندهای روستایی، کارخانجات و شهری گاهی در طبیعت رها شده و به این ترتیب گرگ و سگ برای استفاده از این پسماندها به یکدیگر نزدیک می‌شوند و گاهی شاهد تولد گرگاس به صورت طبیعی می‌شویم در حالی‌که اگر مدیریت پسماند در طبیعت را داشته باشیم تنوع‌زیستی گرگ در طبیعت حفظ می‌شود.

 

نوری‌اظهر یادآور شد: در شرایطی که گونه گرگاس متولد شود ویژگی درندگی را از گرگ و ویژگی نترس بودنش را از سگ به ارث می‌برد و به این ترتیب نسبت به گرگ حمله‌ور تر خواهد بود و به این ترتیب جان انسان را به خطر می‌اندازد.

 

وی گفت: اگر این روند ادامه یابد به تنوع‌زیستی گرگ در طبیعت آسیب می‌رسد و دیگر گرگ را به معنای واقعی نخواهیم داشت.

 

انتهای پیام

دیدگاه شما