آخرین اخبار

تاریخ : 29. مرداد 1394 - 0:25   |   کد مطلب: 14439
برج تاریخی امامزاده هود در 3 کیلومتری رزن در اراضی کشاورزی روستای ینگه‌قلعه واقع شده است و در تاریخ ۲ اسفندماه ۱۳۲۷ با شماره ثبت ۳۶۷ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است اما شکل ظاهری و معماری به کار رفته در آن حاکی از آن است که این اثر از ابنیه قرن هشتم هجری مصادف با حکومت ایلخانان است. این برج دارای 12 ضلعی موزون است و درحاشیه‌های اطراف طاق نمای خارجی آن کتیبه‌ای به خط کوفی و تزئینات آجری و کاشی‌کاری معرق به رنگ لاجوردی‌، فیروزه‌ای و سفید جلوه‌گری می‌نماید

به گزارش صبح رزن به نقل از همدان پیام،برج تاریخی امامزاده هود در 3 کیلومتری رزن در اراضی کشاورزی روستای ینگه‌قلعه واقع شده است و در تاریخ ۲ اسفندماه ۱۳۲۷ با شماره ثبت ۳۶۷ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است اما شکل ظاهری و معماری به کار رفته در آن حاکی از آن است که این اثر از ابنیه قرن هشتم هجری مصادف با حکومت ایلخانان است. این برج دارای 12 ضلعی موزون است و درحاشیه‌های اطراف طاق نمای خارجی آن کتیبه‌ای به خط کوفی و تزئینات آجری و کاشی‌کاری معرق به رنگ لاجوردی‌، فیروزه‌ای و سفید جلوه‌گری می‌نماید.
بقعه این امامزاده نیز مانند امامزاده اظهر‌بن‌علی در روستای درجزین دارای گنبد مخروطی بوده که در اثر سوانح طبیعی و غیر طبیعی در دوران‌های مختلف فرو ریخته و اکنون گنبد گردی بر بالای آن بنا شده است و مصالح به کار رفته در آن خشت، آجر، سنگ و گچ است.
 اما با گذشت سالیان متوالی این بنا به دست فراموشی سپرده شد و به گواه ساکنان روستای ینگی‌قلعه مورد حفاری‌های غارتگران و سودجویان میراث فرهنگی قرار می‌گیرد و هر بار شاهد از بین رفتن گوشه‌ای از این بنا هستیم و به‌رغم هزینه‌های گزاف برای محوطه‌سازی این بنا بر لحاظ امنیتی برای این برج تدابیری اندیشیده نشده است تا این میراث ماندگار که از سالیان دور فرهنگ غنی این سرزمین را یدک می‌کشد مورد تجاوز غارتگران قرار نگیرد. گویا 13 دی‌ماه سال 93 بود که تعدادی از خبرنگاران و عکاسان استان با حضور در امامزاده هود به وضعیت اسف‌بار این برج اعتراض نشان دادند و به دنبال آن میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان رزن در صدد مرمت این بنا قرار گرفت. برای کسب اطلاعات بیشتر به سراغ رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان می‌رویم و به پیشنهاد وی برای در جریان قرار گرفتن اقدامات انجام پذیرفته در کنار برج تاریخی امامزاده هود به گفت وگو می‌پردازیم.  حمید‌رضا زارعی با اشاره به گنبد این برج گفت: در سالجاری در اثر صاعقه پوسته خارجی گنبد این برج فرو ریخت و چندی بعد با استفاده از ملات شیره انگور به جهت ضد آب بودن و نفوذ نکردن آب مرمت شد.
وی گفت: هم اکنون اقدامات اولیه برای مرمت و بازسازی نمای داخلی بنا انجام پذیرفته و پیمانکار مربوطه با عقد قرارداد به میزان 150 میلیون ریال آغاز به کار کرده است و طبق برآوردهای انجام پذیرفته تا2 هفته دیگر مرمت قسمت داخلی بنا پایان می‌پذیرد.
زارعی افزود: مرمت قسمت داخلی بنا شامل گچ‌کاری‌، تزئینات گچ‌کاری، بند‌کشی و ساب دیواره و کف‌سازی است.
وی همچنین با بیان اینکه نگهداری بنا از وظایف میراث فرهنگی است اظهار کرد: اقدامات مرمتی جزو وظایف میراث فرهنگی بوده و نگهداری آن بر عهده اوقاف و امور خیره است که متأسفانه در سال‌های گذشته به دلیل کم‌توجهی و نبود متولی دچار آسیب و مورد سرقت افراد سود‌جو قرار گرفته است.  زارعی بیان کرد: پس از پایان مرمت بنا در اختیار اوقاف و امور خیریه قرار خواهد گرفت.
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان رزن با اشاره به محوطه‌سازی بنا افزود: در سالیان پیش عملیات محوطه‌سازی این بنا انجام پذیرفت ولی به علت در نظر نگرفتن کانالی برای دفع رطوبت اکنون شاهد این هستیم که رطوبت حاصل از خاک اطراف که برای محوطه‌سازی مورد استفاده قرار گرفته اثر سو در ساختمان برج گذاشته است.
وی گفت: طرح کانال دفع رطوبت به شورای فنی و مهندسی سازمان ارجا داده شده است و در آینده‌ای نزدیک این مهم انجام خواهد پذیرفت.
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان رزن در ادامه با اشاره به نبود اعتبارات مکفی برای بازسازی این بنا اظهار کرد: برای تکمیل مرمت و بازسازی برج تاریخی امام زاده هود‌(ع) به اعتباری معادل با یک میلیارد ریال نیاز است و در صورت تخصیص اعتبارات نمای بیرونی برج بازسازی خواهد شد.
زارعی همچنین گفت: در صورت بازسازی نمای بیرونی این بنا نیاز برق این مجموعه نیز مرتفع خواهد شد.

دیدگاه شما