به گزارش صبح رزن،وی با تاكید بر اینكه این دو شهید مظهر ایمان، اخلاص، صداقت، فداکاری، مردمی بودن و خدمتگذاری بودند و درسهای ارزشمندی را برای مسئولان در بر دارند، اظهار داشت: هفته دولت تنها یک نامگذاری نیست بلکه مسئولان را به این مهم متذکر میکند که همواره خود را خدمتگذار مردم بدانند.
وزیر نیرو در ادامه سخنانش با بیان اینكه تمام این نامها و مردان بزرگ منطقه گواهی بر ایمان قوی اسلامی و دینی و فرهنگ والای شهرستان رزن است، تاکید کرد:سفر دولت به همدان همزمان با هفته ی دولت است و همه ی مسئولان باید همواره توجه کنند که با رفتار این دو شهید خود را محک بزنند تأکید کرد: باید مسئولان در مسیر آنها حرکت کنند و اگر ذرهای از این مسیر دور شدیم بدانیم در آستانه هلاکت قرار میگیریم و باید به معنای عمیق هفته دولت توجه کنیم.
وزیر نیرو تصریح کرد:مطالب و درخواستهای فرماندار و نماینده ی رزن را یادداشت کردم و انها را در دولت مطرح خواهم کرد.
چیت چیان اقدامات انجام شده در حوزه آب و برق در استان همدان و شهرستان رزن مطلوب عنوان كرد و ادامه داد: قدردانی از زحمات مسئولان به معنی عدم توجه به کم و کاستیها نیست و باید اقدامات لازم صورت گیرد.
چیتچیان در خصوص حوزه برق در استان بیان کرد: منطقه رزن در بخش برق وضعیت پایداری دارد و نیروگاه عظیم مفتح نیز با قدرت تولید یکهزار مگابایت برق این وضعیت را پایدار میکند.
وی از راه اندازی پست ۶۳ کیلوولت رزن، پست ۶۳ کیلوولت دمق و پست ۶۳ کیلوولت کرفس خبر داد و عنوان کرد: بهرهبرداری از سه پست ذکر شده در رزن، دمق و کرفس پایه اطمینانبخشی در تأمین برق این منطقه است و با راه اندازیاین سه پست تمام روستاها و شهرهای شهرستان رزن به طور ۱۰۰ زیر پوشش برق قرار دارند.
چیتچیان همچنین اقدامات صورت گرفته در خصوص آب شهری را خوب و اساسی دانست و بیان کرد: با آمارهای ارائه شده در این منطقه تا دهها سال برای تأمین آب شرب مشکلی وجود ندارد و فعالیتهای خوبی از سوی شرکت آبفا در این منطقه انجام شده است.
وی در ادامه سخنانش اظهار داشت: تصفیهخانه فاضلاب شهرستان رزن با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد در سال جاری به بهرهبرداری میرسد و در زمینه جلوگیری از آلودگی منابع آب و بهداشت اثرات مثبتی دارد.
وزیر نیرو با بیان اینکه سد شنجور در مراحل پایانی کار است تأکید کرد سد شنجور رزن تا پایان سال جاری آبگیری و آماده افتتاح می شود.
چیت چیان عنوان كرد: سد شنجور رزن قابلیت تنظیم و توزیع ۵.۵ میلیون متر مکعب آب را سالانه داراست و در راستای توسعه اقتصادی نیز تأثیر مثبتی در شهرستان رزن دارد.
وی عمدهترین نقص در حوزه آب و برق را مربوط به آبرسانی روستایی دانست و بیان کرد: در حال حاضر ۱۴ روستا در شهرستان رزن با تانکر آبرسانی میشود.
چیتچیان از راه اندازی ۱۹ مجتمع آبرسانی روستایی در استان همدان خبر داد و گفت: طی امسال و سال آینده این ۱۹ مجتمع بهرهبرداری شده که سه مجتمع مربوط به شهرستان رزن است و با افزایش اعتبارات اختصاص یافته به این مجتمعها سرعت ساخت و بهرهبرداری نیز افزایش مییابد.
وزیر نیرو به برنامههای وزارت نیرو در شهرستان رزن اشاره کرد و گفت: شروع احداث پست ۲۲۰ کیلوولت برق در شهرستان رزن از برنامههای آتی این وزارتخانه است که اثرات بسیاری در تولید برق شهرستان در سالیان متوالی دارد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به خشک شدن هفت هزار هکتار از باغات پسته استان کرمان اظهار کرد: این مشکل به دلیل حفر چاههای غیر مجاز و برداشت از آبهای زیرزمینی ایجاد شده است.
وی وضعیت منابع آب و کشاورزی در دشت های رزن را هشداردهنده عنوان كرد و بیان داشت: آبهای زیرزمینی وضعیت مشخصی دارند و در صورت حفر بیشتر چاه با بحران کمآبی مواجه خواهیم شد.
چیتچیان با بیان اینکه در صورت برداشت بیش از حد از آبهای زیرزمینی با وجود بارش کم به ندرت زمین های كشاورزی شور می شوند و در آب نفوذ می كنند، اظهار داشت: به مرورزمان آب شیرین شور می شود كه باید گفت خوشبختانه در رزن این موضوع اتاف نیافتاده است اما در برخی استان ها این حالت به وجود آمده است.
وی بالابردن راندمان آب در بخش کشاورزی تاكید كرد و گفت: انتظار نداریم کسی کشاورزی را تعطیل کند اما بااجرای طرح های جهاد کشاورزی باید کشاورزان آب کمتری مصرف کنند و محصول بیشتری تولید شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو در جاهایی تامین كننده و در جاهایی مصرف كننده آب است به نیروگاه شهید مفتح همدان اشاره داشت و گفت: اجرای دو پروژه برج خشک و انتقال پساب برای نخستین بار در کشور اجرا شده است و اجرای این دو طرح نشان از چگونگی مبارزه با بحران کمآبی و ارائه راهکارهای لازم است که نجات دهنده کشور از خشکسالی و کمآبی است.
چیتچیان راههای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را متعدد دانست و افزود: کاشت محصولات کم آببر، کشت پاییزه به جای کشت بهاره، استفاده از سیستمهای تحت فشار و استفاده از کشت متراکم یا گلخانهای به جای کشت معمولی راههای برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما