تاریخ : 16. آبان 1394 - 9:47   |   کد مطلب: 15216
گفت و گوی تقصیلی با رئیس صنعت و معدن شهرستان در خصوص وضعیت صنعت فرش شهرستان؛
بیشتر سود فرش شهرستان در جیب تاجرین است/از پشتیبانها و سرمایه گذارهای بومی حمایت می کنیم
ابوالفضل مرادی رئیس اداره ی صنعت ،معدن و تجارت شهرستان رزن در گفت و گو با ما به تشریح وضعیت صنعت فرش دست بافت شهرستان رزن پرداخت.

به گزارش صبح رزن،ابوالفضل مرادی رئیس اداره ی صنعت ،معدن و تجارت شهرستان رزن در گفت و گو با ما به تشریح وضعیت صنعت فرش دست بافت شهرستان رزن پرداخت.

مرادی با اشاره به فعالیت 4000 بافنده ی فرش در شهرستان گفت:این تعداد بافنده سالانه حدود 6 هزار متر فرش می بافند که بیشتر فرشها نیز در تهران،تبریز به فروش میرسد.

وی ادامه داد:تعداد افرادی که هم اکنون از مزایای بیمه ی قالی بافی استفاده میکنند 800 نفر است.در واقع به علت محدودیت اعتباری این بیمه برای همه ی افراد صورت نگرفته است.

مرادی از تعلق 20 درصد یارانه به بیمه قالی بافان توسط دولت خبر داد و ادامه داد:فرش های دست بافت شهرستان توسط پشتیبانهایی که مواد اولیه برای قالی بافان فراهم میکنند خریداری می شود و در شهرهای بزرگ به فروش می رسد.

وی افزود:اخیرا چند مورد مجوز پشتیبان صادر شده است.که این پشتیبانها از بافندگان با تامین دارو و مواد اولیه و خرید و فروش محصولات قالی بافان حمایت میکنند.

وی همچنین از پرداخت 130 میلیون تومان تسهیلات توسط صندوق کار آفرینی به پشتیبانها خبر داد.

مرادی ادامه داد:11 پشتیبان غیر رسمی و کارگاه در شهرستان نیز در حال فعالیت هستند.

رئیس اداره ی صنعت،معدن و تجارت شهرستان افزود:بیتشر پشتیبانهای که قدرت مالی خوبی دارند غیر بومی شهرستان هستند و به مواد اولیه و در اختیار قرار دادن دار قالی و مواد اولیه فرشهای انان را با پرداخت دست مزد خریداری میکنند.

وی تصریح کرد:اگر این مورد بومی سازی شود و پشتیبانها از شهرستان رزن باشند یا بتوان بدون واسطه فرشهای قالی بافان رزنی به فروش برسد در آمد واقعی نصیب کارگران و بافندگان رزنی خواهد شد.

وی ادامه داد:امروز یک فرسش 12 متری به 5 میلیون مواد اولیه نیاز دارد.همچنین امروز تابلو فرشهای گران قیمت 12 متری و 6 متری در رزن تولید می شود.

مرادی افزود:160 نفر از افراد شهرستان نیز در کارگاه های قالی بافی شهرستان حضور پیدا کرده اند.

مرادی در پاسخ به این سوال که ایا نسبت به گذشته صنعت فرش بافی رزن گسترش داشته است یا کاهش و توسعه ی ان به چه صورت بوده است ،گفت:در قیاس با 20 سال پیش صنعت فرش  دارای رکود است زیرا در گذشته در اکثر خانواده ها فرش بافی رواح داشت و مردم برای خودشان نقشه های بومی فرش را تولید میکردند اما امروز فقط فرشهای دست بافت به علت دذ امد خوب بافته می شود.

وی همچنین با ابراز تاسف از اینکه سرمایه گذاران بومی در صنعت فرش شهرستان حضور ندارند خاطرنشان کرد:اگر این سرمایه گذاران وارد صنعت فرش شهرستان شوند هم خود سود می کنند و هم قالی بافان از در امد بیشتری برخوردار می شوند.

مرادی تصریح کرد:با وجود اینکه 70 درصد صنعت فرش ارزش افزوده وسود است اما مبلغ ناچیزی عاید فرش باف می شود و بیشتر سود را تاجر دریافت  میکند.

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

 

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن