تاریخ : 22. آبان 1394 - 17:26   |   کد مطلب: 15295
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: میزان نیترات سیب زمینی هر ساله در میادین میوه و تره بار اندازه گیری می شود که نیترات سیب زمینی همدان امسال همانند سایر استانها کمتر از 125 و یا سه درصد است و در حد طبیعی می باشد.

به گزارش صبح رزن،علیرضا رنجبر ضرابی روز پنجشنبه در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی، صنعت معدن و تجارت همدان افزود: برخی از استانها به دنبال خارج کردن استان همدان از صحنه صادارات سیب زمینی هستند به این دلیل بالا بودن نیترات موجود در سیب زمینی همدان را مطرح می کنند.
وی با اشاره به اینکه به ازای هر مترمکعب آب 2.4 کیلوگرم محصول در همدان تولید می شود، گفت: افزایش راندمان مصرف آب جزء اولویت های بخش کشاورزی است.
وی اظهار کرد: به ازای یک مترمکعب آب 1.4 کیلو گرم محصول در کشور تولید می شود و این در حالی است که در استان همدان به ازای هر متر مکعب آب، 2.4 کیلو گرم محصول تولید می شود.
وی افزود: هم اکنون سالانه یکصد و 10 میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می شود که به ازای آن 80 میلیارد متر مکعب مصرف آب مصرف می شود .
وی همچنین با بیان اینکه طی سالهای گذشته کمبود فضای سردخانه از مشکلات استان همدان بود تصریح کرد: امروز استان همدان با 380 هزار تن فضای سردخانه ای جایگاه مناسبی دارد.
وی ادامه داد: امروز فضای صنایع تبدیلی در دام و طیور در استان پیشرفت های مناسبی داشته است .
رئیس جهاد کشاورزی همدان افزود: امنیت غذایی مهمترین موضوع در اقتصاد است و رسیدن به این مهم افزایش فعالیت های اقتصادی در همه بخش ها است.
رنجبر ضرابی با بیان اینکه بخش کشاورزی در استان همدان از مهمترین بخش های تولیدی در کشور محسوب می شود افزود: این موضوع موجب وارد آمدن فشار بر زمین و آب می شود.
وی تصریح کرد: تا زمانی که فشار بر آب و زمین باشد روند کاری نمی تواند خود را مثبت نشان دهد و در استان همدان فشار به آب و زمین بالا است که باید این فشار را کم کنیم.
وی ادامه داد: بعد از استان اردبیل ، استان همدان با 36 درصد کاربری اراضی کشاورزی دومین استان در کشور محسوب می شود.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور وابسته به رشد بخش های کشاورزی بوده است افزود: اگر رونق این بخش نبود رشد اقتصادی کشور منفی می شد.
وی با بیان اینکه استان همدان با تولید سالانه پنج میلیون تن انواع محصولات رتبه 10 تولید محصولات کشاورزی در کشور را دارد، گفت: سیب زمین از جمله محصولات استراتژیک و مهم تولیدی این استان است.
سطح کشت بهاره سیب زمینی استان همدان 11 هزار و 500 هکتار است و ارقام مختلف سیب زمینی در این استان کشت می شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان پیش از این اعلام کرده بود که برنامه کشت سیب زمینی این استان 25 هزار هکتار است که یازده هزار و 500 هکتار آن کشت بهاره و 13 هزار و 500 هکتار آن کشت پاییزه است و تولید 950 هزار تن سیب زمینی برآورد تولید است.
پرورش اضافه کرد: صد در صد مزارع سیب زمینی استان مکانیزه است و 95 درصد سطح این مزارع مجهز به سامانه آبیاری تحت فشار است.
6993

 

 

انتهای پیام /*

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن