تاریخ : 23. آبان 1394 - 20:07   |   کد مطلب: 15308
مدیر کل بیمه سلامت استان همدان گفت: میزان اقلام دارویی که در استان همدان توسط پزشکان تجویز می‌شود از میانگین کشوری بالاتر است.

به گزارش صبح رزن،سعید فرجی امروز در گفت‌و گو با خبرنگار فارس در همدان، با اشاره به ضرورت اصلاح نگرش‌ها از درمان‌محوری به سلامت‌محوری و نیز توجه خاص به تداخل دارویی و عوارضی که مصرف چند دارو باهم ایجاد می‌کند، اظهار کرد: متاسفانه در استان همدان میزان اقلام دارویی که توسط پزشکان تجویز می‌شود نسبت به میانگین کشوری بالاست.

وی با بیان اینکه میانگین تعداد اقلام نسخ پزشکان عمومی در کشور 3.43 درصد و در استان 3.97 درصد عنوان شده است، ادامه داد: متوسط تعداد داروی تجویزی در نسخه‌های پزشکان متخصص و فوق تخصص در کشور 2.46 درصد و در سطح استان 2.95 درصد است.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه این موضوع از طریق سامانه پیامک اداره کل به پزشکان طرف قرارداد در استان اطلاع‌رسانی شده است، گفت: از پزشکان درخواست می‌کنیم این موضوع را به طور جدی در نظر داشته باشند و تا حد امکان از تجویز غیر ضروری دارو خودداری کنند.

وی افزود: طی پنج ماهه امسال 141 میلیارد ریال هزینه داروی بیمه شدگان بوده که بالاترین میزان آن مربوط به نسخ سه نفر از پزشکان فوق تخصص خون، آنکولوژی و رادیوتراپیست در درمان بیماران سرطانی است.

فرجی خاطرنشان کرد: این میزان 38 میلیارد و 600 میلیون ریال یعنی 27 درصد از کل هزینه داروی استان را شامل می‌شود و میانگین ارزش ریالی هر کدام از نسخ این پزشکان نیز بیش از 7 میلیون و 500 هزار ریال است.

وی تصریح کرد: اگر در نسخه‌های بیماران، تعداد اقلام داروی تجویزی کاهش یابد می‎توانیم در ارائه خدمات به مردم توانمند باشیم، ضمن اینکه بیش از 30 درصد هزینه دارو را بیمه‌شدگان از جیب خود می‌پردازند.

مدیر کل بیمه سلامت استان همدان در رابطه با بیماران خاص و هزینه بالای داروهای آنها به ویژه بیماران سرطانی، گفت: داروهای مربوط به بیماران تالاسمی، دیالیز، پیوند کلیه، ام‌اس و هموفیلی صد در صد زیر پوشش بیمه قرار دارد.

وی تأکید کرد: این بیماران با داشتن کارت بیماران خاص، صرفاً برای درمان بیماری خاص خود دارو را رایگان دریافت می‌کنند.

فرجی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه، بیماری سرطان جزو بیماری‌های خاص نیست و بیمه میزان 70 درصد هزینه دارو را پرداخت می‌کند، خاطرنشان کرد: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیز با توجه به نوع دارو و بیماری، 15 درصد هزینه را پرداخت می‌کند و بقیه آن به عهده خود بیمار است.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا تجمیع بیمه‌ها از سوی وزارت بهداشت به عنوان راه حل تامین منابع طرح تحول سلامت، مشکل را حل خواهد کرد؟ گفت: طی سال گذشته با اجرای طرح تحول نظام سلامت هزینه‌های سازمان بیمه سلامت بیش از دو برابر افزایش یافته است.

وی ادامه داد: برخی از کارشناسان از ابتدا درباره تامین منابع مالی اجرای این طرح نگران بودند که در اجرا مشخص شد این دغدغه درستی بوده است.

فرجی اضافه کرد: پاشنه آشیل هر طرح از جمله طرح تحول نظام سلامت تامین منابع مالی مورد نیاز آن است، اگرچه بهترین روش تامین منابع در حوزه سلامت از طریق بیمه‌هاست.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا تجمیع می‌تواند به افزایش منابع کمک کند افزود: در نظر داشتن اقتصاد مقاومتی، کنترل هزینه‌ها و تنظیم تعهدات و مصارف ممکن است منجر به موفقیت هر چند نسبی در این طرح شود.

انتهای پیام/89026/ط

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن