به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، همزمان با آغاز فصل سرما، نمایشگاه بین المللی همدان میزبان صنعتگرانی در 70 رشته هنری است که از 33 استان کشور برای معرفی صنایع خود به شهر مهد هنر سفر کردهاند.
برپایی نمایشگاه صنایع دستی در کنار برگزاری همایش "میرسیدعلی همدانی" گامی مهم و تحول آفرین در راستای توسعه، ارتقای کیفیت صنایع دستی، تثبیت بازار، تسهیل در گردش مالی، برند سازی و در مجموع حرکتی جدی در تقویت صنعت گردشگری به عنوان مهمترین محور توسعه مهد تاریخ و تمدن ایران زمین است.
بر پایی نمایشگاه صنایع دستی علاوه بر اینکه گامی مهم در راستای جذب گردشگر به استان همدان است اقدامی اساسی برای رشد و توسعه، درآمدزایی، ایجاد اشتغال و معرفی ارزشهای فرهنگی این استان به شمار میرود.
براساس آمار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، هم اکنون 33 هزار نفر هنرمند و صنعتگر در 21 هزار کارگاه صنایع دستی در استان همدان مشغول به فعالیت هستند که این حوزه ظرفیتی عظیم در ایجاد اشتغال در استان را فراهم کرده است.
معاون صنایع دستی، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: در حال حاضر 21 کارگاه صنایع دستی با 33 هزار و 600 نفر شاغل در بخش صنایع دستی در استان همدان فعالیت میکنند.
علیرضا قاسمی با بیان اینکه این تعداد شاغل به طور مستقیم در بخش صنایع دستی فعالیت میکنند، بیان کرد: صنایع دستی استان همدان دارای 36 نشان ملی و 10 اثر نیز مهر اصالت دارند.
وی ایجاد بازار فروش صنایع دستی همزمان با برگزاری همایش میرسید علی همدانی را ظرفیتی برای معرفی صنایع دستی کشور و استان همدان به مهمانان خارجی عنوان کرد.
معاون صنایع دستی همدان با بیان اینکه سفال و سرامیک، فرش، گلیم، قالی، جاجیم، محصولات دستی چرمی، گیوه، انگشت پیچ، انگورشانی و شیرهانگور از مهترین صنایع دستی و سوغات استان همدان است، گفت: هم اکنون 177 رشته صنایع دستی در این استان وجود دارد که ایجاد بازار کار برای این صنایع مهمترین هدف سازمان میراث فرهنگی استان همدان است.
قاسمی با بیان اینکه سهم عمدهای از صادرات استان همدان مربوط به صنایع دستی میشود، افزود: از این میان سهم صادرات همدان از سفال و سرامیک بسیار قابل توجه است که باید همچنان رو به افزایش باشد.
وی گفت: در 6 ماه نخست امسال 7 میلیون و 975 هزارو 726 دلار از صنایع دستی استان همدان به کشورهای مختلف صادر شده که بیشترین حجم صادرات معادل 806 میلیون و 800 دلار مربوط به سفال بوده است.
معاون صنایع دستی همدان افزود: آمار صادرات رسمی و غیررسمی صنایع دستی در شهریور ماه امسال یک میلیون و 334 هزارو 696 دلار بوده که بیشترین آمار صادرات در شهریورماه نیز مربوط به سفال و سرامیک است.
قاسمی با بیان اینکه بیشترین هجم صادرات مربوط به سفال و سرامیک است، تصریح کرد: شیشه دست ساز، انواع مجسمه، مصنوعات چوبی، مبلمان، مصنوعات چرمی، انواع گلدان و مروارید بافی به ترتیب بیشترین آمار صادرات در 6 ماهه گذشته را داشته است.
وی گفت: آمار صادرات رسمی و غیررسمی شیشه دست ساز در 6 ماهه امسال 649 هزارو 350 دلار، مجسمه 890 هزار دلار، مصنوعات چوبی 42 هزارو دلار، مبلمان 22 هزار دلار، مصنوعات چرمی 4هزارو 956 دلار و گلدان فلزی و مصنوعی هزار دلار بوده است.
معاون میراث فرهنگی همدان با بیان اینکه هم اکنون استقبال از نمایشگاه صنایع دستی همدان در سطح مطلوبی است، اظهار داشت: امیدواریم با برپایی نمایشگاههای صنایع دستی گامی مهم در راستای کمک به توسعه و ایجاد بازار دائمی صنایع دستی همدان برداشته شود.
مسئول صادرات صنایع دستی میراث فرهنگی همدان نیز گفت: برند سازی یکی از آیتمهای مهم در توسعه بازار فروش صنایع دستی در کشور و استان همدان محسوب میشود.
وی افزود: بازاریابی نیز از دیگر مسائلی است که میتواند بر روند صادرات محصولات صنایع دستی به ویژه سفال و سرامیک تأثیرگذار باشد.
مسئول صادرات صنایع دستی همدان تصریح کرد: ما در بازاریابیها به تولیدکنندگان اکتفا کردیم و تولیدکنندگان در این زمینه نمیتواند به صورت تخصصی ورود پیدا کنند.
خلج اظهار داشت: برای بازاریابی باید به دنبال ایجاد انجمنها و گروههای صادر کننده باشیم تا بازار محصولات تولیدی را در دست داشته باشیم.
نمایشگاه سراسری صنایع دستی همدان با حضور صنعتگران سراسر کشور از 19 تا 23 آبان ماه امسال در محل دائمی نمایشگاه بین المللی همدان بر پا است.
گزارش از مرضیه کولانی
دیدگاه شما