به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، "رحیم برقی" شنبه 14 آذر در جمع خبرنگاران، با اشاره به راهاندازی سامانه 131 در استان همزمان با سراسر کشور گفت: سامانه 131 باید به اطلاع همه مردم برسد و در سطح سامانه 110 برای این طرح اطلاعرسانی شود.
سامانه 131 نه تنها وظیفه مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز را دارد بلکه هموطنان هر گونه اطلاعاتی که درخصوص اراضی نیاز داشته باشند میتوانند از طریق این سامانه مطلع شوند.
وی با بیان اینکه این سامانه از پنجشنبه گذشته در استان راهاندازی شده، تصریح کرد: این سامانه با هدف حفاظت از اراضی کشاورزی و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: برای مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز باید حتما فرهنگسازی در روستاها صورت بگیرد، برای همین منظور با توزیع بروشورها و بنرها و اطلاعرسانی از طریق صدا و سیما توانستهایم این کار را انجام دهیم اما نیاز به کار بیشتری در این زمینه احساس میشود.
برقی اضافه کرد: تا سال 85 برخورد با متخلفان تغییر کاربری غیرمجاز فقط جریمه بود اما از سال 85 تاکنون قانونگذار جریمه را جوابگو نمیدانست و از آن پس حکم قلع و قم هم صادر میشود.
وی از ارجاع هزار و 285 پرونده تغییر کاربری غیرمجاز به مراجع قضایی خبر داد و افزود: این پروندهها از سال 74 تاکنون شامل 371 مورد حکم برائت، 364 مورد حکم قلع و قم و 400 مورد کیفر نقدی تعیین شده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان عنوان کرد: از سال 74 تاکنون هشت هزار و 357 پرونده تغییر کاربری به دبیرخانه واصل شده که پنج هزار و 19 پرونده در کمیسیون مطرح شده که با تغییر کاربری سه هزار و 94 پرونده موافقت شده است.
وی با بیان اینکه مجوزهای صادره در خصوص تغییر کاربریها فقط دو سال اعتبار دارد و بعد از دو سال این مجوزها ابطال میشود، اظهار کرد: برای جلوگیری از جعل این مجوزها سازمان امور اراضی فقط مجوزهای دارای هولوگرام را به متقاضیان ارائه میدهد و به صورت آنلاین در سازمان امور اراضی کشور ثبت میشود.
وی به نظارت سه سال اخیر امور اراضی در تغیر کاربریهای غیرمجاز اشاره کرد و گفت: ظرف سه سال اخیر دو هزار و 428 بازدید از طرحهای مرتبط با بخشهای کشاورزی داشته و هزار و 378 مورد بازدید هم به مساحت 19 هزار و 405 هکتار داشتهایم.
فروردینماه سال آینده کار اجرایی نقشه کاداستر آغاز میشود
برقی در بخش دیگری از سخنانش گفت: برای اجرایی شدن نقشه کاداستر همکاری ویژه شهروندان لازم است که در این راستا باید فرهنگسازی لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه سال 93 مجلس قانون اجرایی شدن نقشه کاداستر را ظرف پنج سال تصویب کرده است، افزود: تمامی ارگانها و سازمانهای کشور املاکی که در اختیار دارند، باید در نقشه یک دو هزارم تهیه کنند.
وی اظهار کرد: با اجرای این طرح مساحت و حد و حدود اراضی کشاورزان مشخص شده و یک شناسنامه برای هر کشاورز صادر شده که در آن میزان، قطعات و نوع زمینهای کشاورزی مشخص میشود به طوریکه هر کشاورزی بخواهد نقل و انتقال و تغییر کاربری در اراضی انجام دهد در سازمان جهادکشاورزی به صورت آنلاین ثبت میشود.
وی از انعقاد تفاهمنامه بین استاندار و ریاست سازمان جهاد کشاورزی در خصوص اجرای نقشه کاداستر خبر داد و افزود:70 درصد اعتبارات این طرح ملی و 30 درصد آن از طریق اعتبارات استانی تامین میشود به طوریکه برای اجرای فاز اول این طرح 1.5 میلیارد تومان اعتبار لازم است.
وی ادامه داد: در این نقشه مشخصات بهرهبرداران، منابع تامین آب، میزان تحصیلات بهرهبردار، وضعیت مالکیت و نام شهرستان هم مشخص میشود و یک پلاک در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
برقی تصریح کرد: ظرف یک ماه آینده قراردادهای لازمه را با سازمان نقشهبرداری و نظام مهندسی منعقد میکنیم و اگر شرایط آب و هوایی استان مساعد باشد طرح اجرایی میشود در غیر این صورت از فروردینماه سال آینده کار اجرایی نقشه کاداستر آغاز میشود.
داشتن سند مالکیت عرصه شرط اصلی احداث خانه باغی
مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه گفت: احداث خانه باغ مطلقا در قانون قید نشده است، فقط احداث خانه کارگری با شرایط ویژه وجود دارد که برای نگهداری ابزارآلات باغبانی و کشاورزی احداث میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای احداث خانه باغ داشتن سند مالکیت عرصه و پرداخت عوارض الزامی است.
برقی تصریح کرد: برای اراضی کمتر از هزار و 500 متر هیچگونه مجوزی برای احداث خانه کارگری صادر نمیشود اما از هزار و 500 تا دو هزار و 500 متر احداث خانه کارگری حداکثر به متراژ 20 مترمربع، از دو هزار و 500 تا پنج هزار متر احداث خانه کارگری به متراژ 40 مترمربع، از نیم هکتار تا یک هکتار حداکثر 60 مترمربع، از یک تا پنج هکتار حداکثر 60 مترمربع و از پنج تا 10 هکتار حداکثر 120مترمربع مجوز احداث بنا داده میشود.
وی ادامه داد: به پیشنهاد رئیس سازمان جهادکشاورزی و تایید سازمان امور اراضی کشور اتاق کارگری برای اراضی بیشتر از 10هکتار حداکثر دو طبقه تا سه طبقه با موافقت مرجع صدور پروانه است.
وی در خصوص دیوارکشی در باغات استان گفت: کمتر از هزار و 500 متر صرفا فنسکشی میشود، از هزار و 500 متر به بالا حداکثر ارتفاع یک متر و 20 سانتیمتر با مصالح ساختمانی و مابقی نرده و یا فنس است.
وی شرایط دیوارکشی را عرف بودن در محل باغ دانست و گفت: دیوارکشی بین باغات مطلقا ممنوع است و فقط باید فنسکشی انجام گیرد.
اجرای طرح تداخل نیازمند فرهنگسازی در روستاها
برقی در ادامه گفت: تداخلات اختلافات بین مردم و منابع طبیعی است که باید ریشهکن شود واگر اراضی جزو انفال و منابع طبیعی است باید به منابع ملی و اگر برای خود مردم است به آنها بازگردانده شود.
وی افزود: تاکنون 41 پلاک دارای تداخل شناسایی شده است اما برای اجرایی شدن این طرح باید فرهنگسازی لازم در بین شهروندان صورت بگیرد و در صورت همکاری نکردن مردم این طرح اجرایی نمیشود.
وی اظهار کرد: سالانه 10 هزار هکتار اراضی کشور از چرخه تولید خارج میشود که این خود یک زنگ خطر است و باید از اراضی که منع قانونی ندارند جایگزین این زمینها کنیم.
برقی تصریح کرد: در حال حاضر چهار هزار و 900 هکتار زمین در حال واگذاری است که از این میزان 702 مورد طرح واگذاری زمین برای احداث واحدهای کشاورزی داشتهایم و پنج هزار و 879 هکتار برای طرحهای غیرکشاورزی واگذار کردهایم.
خبرگزاری ایسنا
انتهاي پیام
دیدگاه شما