به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، فاضل عبادی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه همدان به مناسبت برگزاری نمایشگاه کتاب کودک و نواجوان اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان یکسری اصول و اولویت بندی را در حوزههای فرهنگی، هنری و مطبوعاتی تعریف کرده است.
وی افزود: یکی از مشکلات اساسی پیش روی برنامههای فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال گذشته و امسال بحث کمبود منابع و اعتبارات است، اما با توجه به کمبود بودجه تلاش کردهایم که با کمترین هزینه فعالیت کنیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به اینکه از فضاها و امکانات موجود به نحو مطلوب و مناسبی استفاده کردهایم تصریح کرد: حوزه فرهنگ نیاز به بسیج همه امکانات و نیروی انسانی دارد و برای این منظور بحث همافزایی بین دستگاهها را پیگیری کردهایم اما کمبود بودجه مشکلات اساسی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته و امسال با کمک اهالی فرهنگ، هنر و مطبوعات فعالیتهای مهم و اثر گذاری در حوزه فرهنگی در استان داشتهایم بیان کرد: دز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای رسیدن به اهداف و برنامههای پیش بینی شده چهار اولویت را تعریف و تبیین کردهایم.
عبادی به نخستین اولویت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اشاره کرد و گفت: معرفی مفاخر استان با توجه به کثرت بزرگان استان و خدماتی که این بزرگان در حوزههای فرهنگی در سطح جهانی، ملی و استانی ارائه کردهاند در راستای تقویت هویت فرهنگی انجام میشود.
وی به برخی از برنامههای برگزار شده در راستای مفاخر استان اشاره و افزود: برگزاری همایش عقلانیت سینوی،همایش مصلح بیدار گر در سال گذشته و برگزاری همایش بینالمللی میر سید علی همدانی، تجلیل از بزرگان، مفاخر و نویسندگان که در قید حیات هستند، اردیبهشت مفاخر استان با هدف تجلیل از ذکاوتی و اذکایی در این راستا انجام شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان دومین اولویت برنامههای فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را فعالیتهای علمی، فرهنگی و هنری مرتبط با کودکان و نوجوانان دانست و تأکید کرد: سال گذشته جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان برگزار شد و امسال نیز علاوه بر جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان برگزار شد.
وی به سومین اولویت پرداخت و بیان کرد: تقویت معرفت دینی با کمک مؤسسات قرآنی، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و دیگر فعالین فرهنگی از جمله اولویتهای حوزه فرهنگی محسوب میشود.
عبادی چهارمین اولویت را عدالت فرهنگی برشمرد و عنوان کرد: با توجه به اینکه امکانات و فعالیتهای فرهنگی و هنری در شهرهای بزرگ متمرکز شده سعی کردهایم که در توزیع امکانات و فعالیتهای فرهنگی و هنری عدالت را رعایت کنیم.
وی افزود: عدالت فرهنگی سرلوحه کارهای فرهنگی دولت تدبیر و امید است و علاوه بر برگزاری برنامههای بینالمللی و ملی، جشنواره هنرهای تجسمی، موسیقی، تئاتر عاشورائیان، جشنواره تئاتر استانی، شعر انقلاب، شعر طنز و... از جمله برنامههایی است که هر کدام در یکی از شهرستانها برگزار شده و یا تا پایان امسال در مناسبتهای مختلف برگزار میشود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با بیان اینکه استان همدان در حال تبدیل شدن به قطب فعالیتهای فرهنگی و هنری کودکان و نوجوانان است تصریح کرد: یکی از مهمترین و مؤثرترین برنامههایی که در انتقال مفاهیم، علم و دانش به کودکان و نوجوانان کمک میکند بحث ترویج کتابخوانی است.
وی با اشاره به اینکه ماندگاری کتاب در فرهنگ سازی بیشتر است گفت: در راستای ترویج فرهنگ مطالعه برای نخستین بار در سطح کشور نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان را در سطح ملی برگزار میکنیم.
عبادی ابراز امیدورای کرد که این نمایشگاه سال آینده به صورت بینالمللی برگزار شود بیان کرد: این نمایشگاه از روز یکشنبه 22 آذرماه آغاز و به مدت یک هفته با حضور بیش از 175 ناشر کشوری و استانی با 25 هزار عنوان کتاب در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی همدان برگزار میشود.
وی افزود: در نمایشگاه کتاب، بن کتاب با 20 درصد تخفیف و 10 درصد نیز ناشران تخفیف ارائه میکنند که کتابها با حداقل 30 درصد تخفیف به خریداران ارائه میشود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با بیان اینکه در نمایشگاه کتاب سال گذشته 18 هزار و 500 عنوان کتاب داشتیم تصریح کرد: در نمایشگاه کتاب امسال 14 غرفه نیز به دستگاههای فرهنگی و مؤسسات فرهنگی و قرآنی اختصاص یافته است.
وی از برگزاری نشستهای تخصصی و برنامههای جنبی در نمایشگاه کتاب نیز خبر داد و عنوان کرد: نقد و بررسی آثار یوسفی نویسنده حوزه کودک و نوجوان، نشستهای علمی ترویج کتابخوانی، همایش کتابداران، نمایش قصه گویی، تصویر گری و شب شعر از دیگر برنامههای جنبی پیش بینی شده است.
عبادی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه سرانه کتابخوانی در استان همدان در هفته 88 دقیقه و در روز 13 دقیقه است گفت: در حوزه کتابخوانی دیجیتالی جزو 10 استان برتر هستیم اما در کتابخوانی مکتوب از آخر جزو 10 استان در سطح کشور هستیم.
وی بر لزوم تقویت و ترویج فرهنگ کتابخوانی تأکید کرد و افزود: در سطح استان همدان 110 کتابخانه زیر مجموعه نهاد کتابخانههای عمومی و بیش از 300 کتابخانه تحت پوشش کانونهای فرهنگی و هنری مساجد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه استان همدان در حوزه نشر و چاپ اشاره کرد و گفت: با فعالیت 104 چاپخانه و لیتوگرافی جزو پنج استان برتر کشور هستیم.
وی افزود: به طور متوسط هر روز یک جلد کتاب در سطح استان همدان توسط ناشران به چاپ میرسد و در آئیین گشایش نمایشگاه کتاب امسال از چندین نویسنده کودک و نوجوان از جمله خانم ضرابی زاده، آقایان یوسفی و بکتاش تجلیل میشود.
عبادی با بیان اینکه در دو سال گذشته بیشترین تعداد مجوز برای فعالیت نشریات و پایگاههای خبری صادر شده است تصریح کرد: از سال گذشته تاکنون مجوز فعالیت 34 نشریه و پایگاه خبری در سطح استان صادر شده است.
وی با بیان اینکه امسال بودجه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نسبت به سال گذشته یک چهارم بوده است بیان کرد: با توجه به کمبود بودجه برنامههای برگزار شده و پیش بینی شده تا پایان امسال دو برابر سال گذشته است و این نشان میدهد که استان حتی با وجود کمبود منابع بسیار خوب عمل کرده است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما