به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، حجتالاسلاموالمسلمین محمد کاروند ظهر امروز در پنجمین همایش وقف و رسانه در باغ موزه دفاع مقدس اظهار داشت: از سال 86 تاکنون میزان وقف از رشد هزار درصدی برخوردار بوده که این به سبب تعامل این نهاد با رسانههای دیداری، مکتوب و شنیداری محقق شده است.
کاروند بیان کرد: اگر مقوله وقف را از رسانه جدا کنیم امکان تحقق نهادینه کردن وقف امکانناپذیر میشود، ضمن اینکه وقف در زمان پیامبر اکرم (ص) تثبیت شد و کمتر صحابهای در زمان ایشان بود که صاحب وقف نباشد.
وی عنوان کرد: اداره اوقاف به نام دیوان موقوفات و به صورت اداری در زمان سامانیان برای رسیدگی به امور موقوفات شکل گرفت و تا زمان پهلوی دوم ادامه یافت تا اینکه در این زمان برعکس رویه سابق اقدامی علیه موقوفات انجام و بسیاری از آنها به اشخاص واگذار شد.
وجود برخی بدبینیها و بیاعتمادی نسبت به وقف از زمان پهلوی دوم
کاروند تصریح کرد: اگر هنوز برخی بدبینیها و بیاعتمادی نسبت به وقف در جامعه وجود دارد ریشه آن در اقدامی بود که رد زمان پهلوی دوم انجام گرفت و اثرات آن همچنان باقی است، که پس از پیروزی انقلاب اسلامی امام راحل فرمودند موقوفات باید به حالت اولیه خود برگردد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان اظهار داشت: سیستم اداری اوقاف و فعالیت در آن نمیتواند در قالب یک سیستم اداری بگنجد، ضمن یانکه نمیتوان توقع یکسانی از این نهاد و ادارات فرهنگی داشت.
کاروند عنوان کرد: اوقاف و امور خیریه یک تشکیلات تکلیفی است و اگر جهاد محور نباشد تکالیفی که به عهده آن نهاده شده را نمیتوان با کار اداری به انجام رساند، ضمن اینکه تکلیف مداری این نهاد در سالهای اخیر حرکت بخش بوده که این موفقیت با همراهی رسانهها محقق شد.
توزیع 4 هزار کفش و لباس بین زائران حسینی در مرز مهران
وی با اشاره به کنگره بزرگ جهان اسلام و شیعیان در اربعین حسینی، گفت: امسال 5 موکب فعال در استان برپا شد و 2 موکب در کربلای معلی و 2 کیلومتری پایانه مرزی مهران واقع شد که از نیات واقفان انجام گرفت و چهار هزار کفش و لباس به نیت موقوفه سیفالدوله به زائران اهدا شد.
کاروند تصریح کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی تا سال 89 تعداد 6 هزار موقوفه جدیدی در کشور اتفاق افتاد و از سال 90 تا کنون نیز 9 هزار وقف جدید به ثبت رسیده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه تا سال 89 تعداد 230 بقعه به عنوان قطب فرهنگی فعال بودند، عنوان کرد: برخی بقاع در آن دوران وضعیت مناسبی نداشتند و حتی برخی از آنها مکانی برای خرافه گرایی و دعانویسی بودند که از سال 89 تاکنون بیش از 2400 بقعه به عنوان قطب فرهنگی فعال هستند.
کاروند با بیان اینکه بقاع متبرکه بیشترین ظرفیت را برای برنامههای فرهنگی دارند، گفت: بیش از 170 میلیون نفر سالانه از بقاع متبرکه دیدن میکنند.
ساخت اورژانس ملایر درگیر ارتباطات اداری بلاتکلیف مانده است
وی اظهار داشت: برخی از حوزههای وقف کمکی برای مردم و نظام است بهطوری که اگر موقوفات و داراییهای این نهاد در حوزه سلامت در استان احیا شود به خوبی میتوانیم در این زمینه کمککننده باشیم.
کاروند با بیان اینکه در احیا و اجرای نیات واقفان در حوزه سلامت مشکل داریم، گفت: علیرغم کمک یکمیلیارد تومانی برای ساخت مرکز اورژانس در ملایر هنوز درگیر یک سری ارتباطات اداری هستیم که پروژه را با بلاتکلیفی مواجه کرده است.
وی با اشاره به اینکه نیتهایی در زمینه سلامت داریم و مشکلی برای هزینه کرد در این حوزه نداریم، اظهار داشت: مرحوم بهاءالملک املاک خود را برای خدماترسانی در حوزه سلامت به 32 روستای محروم وقف کرده که ویزیت و داروی رایگان شامل آن میشود ولی بر سر اجرای آن مانع وجود دارد.
کاروند با بیان اینکه امسال بیش از 40 موقوفه قابل توجه به ثبت رسیده است، گفت: رسانهها با ترویج فرهنگ وقف و اثرات وضعی دنیوی و اخروی موقوفه خواری اداره کل اوقاف را یاری کنند چرا که مردم همدان متدین بوده و اگر از اثرات آن آگاهی یابند حق موقوفه را ادا میکنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما