به گزارش صبح رزن به نقل از همدان پیام،اگرچه بخش قابل توجهی از این لیست را نمایندگان فعلی استان در مجلس تشکیل دادهاند تا همگی اشتهای مجدد خود به کسب عنوان نمایندگی را نشان دهند و به عبارتی اگر ابراهیم کارخانهای و بهروز نعمتی حوزههای انتخابیه خود را به تهران انتقال نمیدادند بدون شک لیست 8 نفره نمایندگان فعلی بیش از 50 درصد سبد نمایندگان سابق و اسبق را بخود اختصاص میداد.
در این لیست 16 نفره بیشترین حضور پارلمانیهای سابق و اسبق را از حوزههای انتخابیه همدان و ملایر داشتهایم که در هر کدام از آنها 4 تا 5 نفر از داوطلبان سابقه رفتن به بهارستان را داشتهاند.
در لیست 82 نفره همدان، نام حمیدرضا حاجی بابایی، امیر خجسته، محمدکاظم حجازی و سید جلال ساداتیان از طیف پارلمانیها دیده میشود.
در ملایر هم 4 تن از مجلس رفتهها در لیست داوطلبان دیده میشوند. چهاردولی و آریایینژاد دو نماینده فعلی و حسن زمانی و حسن ونایی نماینده ادوار گذشته این شهرستان در لیست ملایر را در رده دوم حضور پارلمانیهای سابق قرار داده است.
پس از این شهرستان حوزه بهار و کبودراهنگ بوده که نمایندگان سابق میل حضور در انتخابات را داشتهاند. محمدعلی پورمختار، علی یعقوبی و عیسی جعفری از این حوزه برای انتخابات نامنویسی کردهاند.
در اسدآباد هم 2 نماینده سابق و اسبق در نبود نماینده فعلی این شهرستان رقابت سختی خواهند داشت. اکبر رنجبرزاده و محمدباقر بهرامی نمایندگان سودای تصاحب کرسی سبز این خطه را در مجلس دارند.
نهاوند، رزن و تویسرکان اما هر کدام یک تن از مجلس رفتگان را در لیست داوطلبان خود دارند. محمدمهدی مفتح از تویسرکان داوطلب شده، محمدرضا علیحسینی از نهاوند و سلطانیصبور هم از رزن بار دیگر حضور یافتهاند.
این تعداد از حضور در حالی است که سپهر سیاسی شهرستانها برای همه این کاندیداهای مجلس رفته آبی و آفتابی نیست و میزان پایداری و ناپایداری آب و هوای حوزههای انتخابیه را سوگیریهای سیاسی، پیشینه و سوابق و البته وجود گزینههای قدر دیگر تعیین کرده است.
در همدان حوزهای که پرتعدادترین نفرات مجلس رفته را به عنوان داوطلب داشته اوضاع به راحتی آنچه شاید برخی از آنها اندیشیدهاند نیست و حتی هفتههای آتی فضای سختتری برای رقابت نمایان میشود. اینکه در این حوزه تا چه کاندیداهای آشنا به مسیر بهارستان بتوانند کامیاب شوند بستگی به حساسیت سنسورهای سیاسی و سنجش حال و اوضاع منطقه خواهد داشت. اگرچه که شمار شگفتانگیز داوطلبان ثبتنام شده نشانهای از میل جامعه به تغییر و انتخاب جدید در عرصه قانونگذاری ارزیابی شده اما باید صف داوطلبان پارلمان رفته را در حوزه همدان و فامنین از دیگر کاندیداها جدا کرد؛ چراکه بیشتر زیر ذره بین نگاه جامعه بوده و بیشتر در مظان قضاوت و ایراد هستند. حتی با کاندیداتوری برخی چهرههای به ظاهر قدر در این حوزه، مطرح شدن برخی انتقادات و اشکالات در دوران مدیریت یا وکالت این اشخاص نشان از سطح حساسیت و اطلاعات جامعه نسبت به انتخابات پیش رو دارد. به نظر میرسد راه داوطلبان بهارستان رفته در حوزه انتخابیه همدان سختتر از باقی حوزهها باشد؛ چراکه محکمه قضاوت مردم در انتخابات این بار پروندهای قطور از عملکرد و سابقه آنها را به همراه دارد.
در دیگر حوزه پرتعداد داوطلبان مجلس رفته استان یعنی ملایر 2 نماینده فعلی پاشنه کشیده و خود را برای رقابت آماده کردهاند. ملایر اگرچه در فرآیند انتخابات از گذشته لایههای زیرینی داشته اما آنچه که در چند ماه گذشته و البته پیش از آن آشکار بوده ناهمواری ورود مجدد این کاندیداها به مجلس است. البته دو داوطلب دیگر هم کار سختی در این راه در پیش دارند؛ چراکه از از سالهای وکالت آنها نیز در مجلس روزگاری درازی سپری نشده که قضاوت کارهایشان سخت باشد. اما آنچه تاکنون در میدان پارلمان رفتههای ملایر مشهود شده رقابت حساس و سخت آنها با داوطلبان جدید و با انگیزه در این حوزه است که از آنها به عنوان یک پای رقابت در این شهرستان یاد میشود. در این حوزه تازهواردها آسمانشان آبیتر است.
در بهار و کبودراهنگ اما به معنای واقعی رقابت تنگاتنگی بین رقبای پارلمان رفته ایجاد شده است. رقبایی که هر کدام از دوره نمایندگی خود رجزهای بلندی خواهند خواند. این حوزه را باید گروه مشابه گروه مرگ دانست که حضور گزینههای سرشناس اوضاع آن را سخت پیچیده کرده است.
محمدعلی پورمختار نماینده فعلی، علی یعقوبی و عیسی جعفری نمایندگان گذشته تعیینکننده نتیجه انتخابات در این حوزه خواهند بود. هرچند که اما و اگرهایی برای آن وجود دارد که به وقت خود گفته خواهد شد اما رقابت در این حوزه نفس را قدری تنگ میکند. فعلاً آسمان این حوزه ابری است. در اسدآباد اما رقابت اصلی را دو کاندیدای مجلس رفته در ظاهر تعیین کردهاند اما تا آغاز مرحله تبلیغات شاید معادلات این حوزه تغییر اساسی کند اما هرچه باشد یک پای اصلی رقابت در این حوزه در اختیار بهارستان رفتههاست. هر چند که این حوزه هم چهرههای جدیدالورود حرفهای زیادی برای گفتن دارند و دغدغه داوطلبان مجلس رفته شدهاند.
در رزن اما فقط داوطلب بوده که در لیست 16 نفره نمایندگان سابق قرار دارد که آنهم نماینده فعلی است با حضور چهرههای جدیدالورود که سخت هم برای رقابت در ماههای گذشته تلاش کردهاند به نظر میرسد رقابت سختی در این حوزه برای رهسپاری به بهارستان شکل بگیرد و نماینده فعلی هم باید برای پیروزی مجدد حرف جدیدی رو کند. در تویسرکان اما اوضاع کاملاً با رزن متفاوت است. یک سمت وزنه رقابت آشکار به سمت نماینده رزنیالاصل فعلی تویسرکان سنگینی میکند که کار را برای چهرههای جدید و پارلمان نرفته سخت کرده است. هرچند تحلیل این حوزه نیاز به واکاوی بیشتری دارد اما حتماً راه مفتح برای رسیدن به بهارستان از تویسرکان آسانتر بوده که به رزن نرفته است.
در نهاوند اما فقط یک پارلمانی حضور دارد. کسی که هماکنون نیز نامش در مرحله بررسی صلاحیتها کمرنگ و پررنگ میشود. اگر بخواهیم علی حسینی را در لیست مجلس رفتهها به حساب بیاوریم باید تا تأیید او صبر کنیم که اگر نباشد نهاوند اوضاع پیچیدهتری خواهد داشت و رقابت بین کاندیداهای قدیمی و جدید خواهد بود. در هر روی لیست 16 نفره داوطلبان مجلس رفته استان در این دوره از انتخابات برای حضور مجدد در ساختمان هرمی بهارستان خلاف پیشبینیهای خود راه سختی را در پیش دارند راهی که اینبار شاید به پارلمان نرفتهها و جدیدالورودها بیشتر باز باشد، فعلاً آسمان استان این را میگوید.
دیدگاهها