تاریخ : 26. آذر 1391 - 15:49   |   کد مطلب: 1709
حرف های متناقض نماینده اصلاح طلب و بانک مرکزی
پزشکیان گفت: وزارت بهداشت و درمان به طور قطع لوازم آرایشی وارد نمی کند به عقیده من کسانی که لوازم آرایشی وارد کرده اند با رانت از بانک مرکزی ارز گرفته اند و حرفهای بانک مرکزی در این زمینه بی ربط است.

وزارت بهداشت از کارشکنی بانک مرکزی در تخصیص دارو گلایه می کند و بانک مرکزی هم زیر بار این موضوع نمی رود و به استفاده ابزاری از ارز دارو اشاره و تصریح کرده است؛ دوستان ارزی را که برای دارو اختصاص داده بودیم برای واردات لوازم آرایشی بکار گرفته اند. حال که بیماران باید تاوان این دعواها را بدهند به جای خود، اما براستی واقعیت چیست؟

به گزارش صب حرزن به نقل از بی باک، یک مقام مسئول در در بانک مرکزی در مورد عدم تخصیص ارز مناسب برای واردات دارو گفت: این مسأله به هیچ وجهه صحت ندارد مانند سالهای گذشته مقدار قابل توجه ارزبه وزارت بهداشت داده ایم، اما ارز تخصیص داده شده  به  وزارت بهداشت صرف واردات لوازم آرایش شده است.

مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با بی باک پیرامون این ادعای بانک مرکزی اظهار داشت: بستگی دارد که بانک مرکزی  ارز دارو را به چه کسی داده  است؟ آیا ارز را به وزارت بهداشت داده و این وزارتخانه لوازم آرایشی وارد کرده است یا به افراد دیگر؟

پزشکیان در رد این اضهار بانک مرکزی گفت: ارز دارو را به آنهایی داده اند که وارد کننده لوازم آرایش بودند، بانک مرکزی باید این ارز را به کسی تحویل دهد که دارو وارد می کنند نه به کسانی که لوازم آرایشی وارد می کنند.

وی افزود: ارز باید به وزارت بهداشت و درمان بیاید و مجوز را وزارت بهداشت و درمان صادر کند نه اینکه  هر کسی به اسم دارو بیاید از بانک مرکزی ارز بگیرد و بعد اقدام به خرید لوازم آرایشی کند.

پزشکیان در ادامه ادعای بانک مرکزی پیرامون اختصاص ارز را زیر سئوال برد و گفت: در ضمن معلوم هم نیست این حرف بانک مرکزی صحت داشته باشد. در واقع بانک مرکزی برای دارو ارز مناسب به وزارت بهداشت نداده است و این مقدار کمی هم که ارز تخصیص داده ، بسیار دیرتر از موعد مقرر بوده است.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس بیان داشت: بانک مرکزی برای ورود خودرو، 8 میلیارد دلار ارز پرداخت کرده است حالا وقتی که نوبت به ارز دارو می رسد هیاهو به پا می کند. بنده تاکید می کنم که بانک مرکزی ارز دارو را به وزارت بهداشت پرداخت نکرده است و احتمالا افراد مرتبط با خود بانک مرکزی و با توسل به رانت ارز را دریافت کرده اند.

وی در ادامه  تصریح کرد: بانک مرکزی باید شفاف سازی کند که واقعا ارز مورد نیاز دارو در کشور چقدر است و چه کسی مسئول تخصیص این ارز است و چرا بانک مرکزی این پول ها را به متولیان واردات دارو نداده است.

پزشکیان افزود: چندی قبل کمیسیون بهداشت و درمان گزارشی به مجلس ارائه داد و و با لحن تند به دولت و به بانک مرکزی در این مورد تذکر داد.

نماینده مردم تبریز گفت: کمیسیمون به شدت پیگیر این موضوع است و از مسئولین مربوطه هم در خواست شده تا جوابگو باشند که مجوزهای ورود لوازم آرایشی را چه کسی و با چه توجیهی صادر کرده است.

پزشکیان اظهار داشت: بانک مرکزی باید توضیح دهد که ارز دارو را به کجا اختصاص داده است.

وی در مورد تایید عملکرد دکتر وحید دستجردی وزیر بهداشت و درمان گفت: وزارت بهداشت و درمان به طور قطع لوازم آرایشی وارد نمی کند به عقیده من کسانی که لوازم آرایشی وارد کرده اند با رانت از بانک مرکزی ارز گرفته اند و حرفهای بانک مرکزی در این زمینه بی ربط است.

گفتنی است؛ طی هفته‌های اخیر "ارز دارو" به معضلی در بین وزارت بهداشت و بانک مرکزی و البته نهادهای دیگر تبدیل شده و نباید فراموش کرد که مردم مخاطب اصلی این ماجرا هستند؛ در این روزها به کرار شاهد انتقاداتی درباره عدم پرداخت ارز به دارو از سوی وزارت بهداشتی ها بودیم.

بانک مرکزی هم البته روزه سکوت را شکست و توضیح داد که هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد و مؤید آن پرداخت ۱.۴ میلیارد دلار ارز به دارو از ابتدای سال تا کنون است. البته بانک مرکزی به استفاده ابزاری از ارز دارو نیز این روزها اشاره و تصریح کرده دوستان ارزی را که برای دارو اختصاص داده بودیم برای واردات لوازم آرایشی بکار گرفته اند.

اما نگاهی به آمار ارز اختصاص یافته به دارو از سوی بانک مرکزی و آمار گمرک در خصوص محصولات دارویی وارد شده بیانگر اختلاف ۵۰۰ میلیون دلاری است؛ چراکه طبق همین آمار از ابتدای سال تا پایان آبان ماه ۹۱۳ میلیون و ۶۳۳ هزار و ۴۴۱ دلار محصول دارویی وارد کشور شده است اما آمار معاون ارزی بانک مرکزی و سخنگوی مرکز مبادلات رقم دیگری را روایت می‌کند.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن