آخرین اخبار

تاریخ : 17. اسفند 1394 - 19:20   |   کد مطلب: 17112
با توجه به نياز كشور براي رشد زير ساخت‌هاي كشاورزي و همچنين حمايت از سرمايه‌گذاران كشاورزي، كارخانه‌هاي صنايع تبديلي و دارويي براي عقد قرارداد با كشاورزان اعلام آمادگي كرده‌اند.

به گزارش صبح رزن به نقل از همدان پیام،فرماندار رزن در كارگروه اقتصاد و توسعه سرمايه‌گذاري كشاورزي شهرستان، پتانسيل و ظرفيت‌هاي شهرستان را در بحث كشاورزي را بي‌شمار عنوان كرد و گفت: 50 درصد اراضي شهرستان قابل كشت است و اكثريت جمعيت شهرستان را كشاورزان تشكيل مي‌دهند.

فتحعلي حسيني با اشاره به چالش‌ها و موانع كشاورزي در منطقه اظهار كرد: يكي از چالش‌هاي كشاورزان شهرستان رزن بازار محصولات محصولات بوده كه دچار نوسان قيمت است. وي در ادامه حفظ منابع آبي را از جمله اولويت‌هاي خود در رزن برشمرد و گفت: موضوع حائز اهميت امروز شهرستان حفظ منابع آبي زير زميني است كه بايد مسئولان و همچنين مردم شهرستان با وحدت براي تحقق اين موضوع گام بردارند.

فرماندار رزن ترويج كشت محصولات كم‌آب‌بر و استفاده از ماشين آلات مكانيزه را از جمله راهكارهاي افزايش راندمان استفاده از آب برشمرد.

حسيني در ادامه اشتغالزايي را از ديگر اولويت‌هاي خود برشمرد و گفت: با ايجاد گلخانه‌ها و همچنين راه اندازي كارخانه‌ها و صنايع تبديلي كشاورزي مي‌توانيم در ايجاد اشتغال و رفع معظل بيكاري گام مؤثري برداريم.

وي در ادامه به بروكراسي اداري در ارائه تسهيلات كشاورزان اشاره كرد و افزود: بايد با برنامه‌ريزي دقيق و مدون براي جذب سرمايه‌گذار برآييم؛ اين در حاليست كه اگر كشاورزي بخواهد از تسهيلات استفاده كند بايد چندين ماه را در ادارات به سر ببرد و اين خود منافي اهداف جلسات رفع موانع است.

  اجراي طرح‌هاي كم آب بر در اولويت كاري رزن

مدير جهاد كشاورزي شهرستان رزن هم با اشاره به اهميت كاشت گياهان دارويي گفت: گیاهان دارویی یکی از منابع بسیار ارزشمند در منابع طبیعی ایران هستند که در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می‌توانند نقش مهمی در سلامت جامعه، اشتغالزایی و صادرات غیر نفتی داشته باشند. مرتضي شعباني‌فروتن افزود: رویکرد جهانی استفاده از گیاهان دارویی و ترکیب‌های طبیعی در صنایع دارویی، آرایشی بهداشتی و غذایی و بدنبال آن توجه مردم، مسئولان و صنایع داخلی به استفاده از گیاهان دارویی و معطر نیاز مبرم به تحقیقات پایه‌ای و کاربردی وسیعی را در این زمینه نمایان می‌سازد.

به گفته وي، براي توسعه كاشت رازيانه مبلغ 3 ميليارد و 700 ميليون تومان تسهيلات پرداخت شده است كه پيش‌بيني مي‌شود اين مبلغ به 4 ميليارد تومان برسد.

شعباني‌ فروتن در ادامه از كم‌آبي منطقه گفت و اينكه كم آبي مشكلي است كه نه تنها در همدان بلكه در كشور نيز با آن دست و پنجه نرم مي كنند؛ بنابراين در شهرستان رزن اجراي پروژهايي در اولويت قرار گرفته است كه افزايش بهره وري آب را به دنبال خواهند داشت. مدير جهاد كشاورزي شهرستان، اجراي طرح‌هاي گلخانه و همچنين اصلاح و جايگزيني باغات را از جمله راهكارهاي اساسي براي افزايش بهره وري آب در منطقه برشمرد.

شعباني‌فروتن بيان كرد: با اجراي اصلاح باغات 35 درصد و با جايگزيني باغ‌ها 75 درصد در مصرف آب صرفه جويي خواهد شد.

انتهای پیام/ت

دیدگاه شما