به گزارش صبح رزن،احمد علیبابایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان توجه به حوزه فرش دستباف را یکی از مصادیق تحقق شعار اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار کرد: فرش دستباف یکی از حوزههای مستعد برای فعالیت اقتصادی است که میتواند کشور را از بحرانهای پیش رو رهایی دهد.
وی با اشاره به قابلیتهای بالای این هنر صنعت گفت: کشور در زمینه فرش هیچ گونه وابستگی به خارج ندارد که اگر در سالهای گذشته به خوبی به این هنر توجه میشد، میتوانستیم از تحریمها عبور کنیم.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه حوزه فرش باید حق خود را از اقتصاد کشور مطالبه کند، توجه به این بخش بر مبنای اقتصاد مقاومتی را بهترین بستر برای عملیاتی شدن این مهم دانست.
شناسایی بازارهای جهانی و سرمایهگذاری صادرات فرش
وی از بازار فوقالعاده تقاضا در این بخش سخن به میان آورد و افزود: بعد از برجام نیز متقاضیان خارجی به منظور خرید فرش دستباف کشور صف کشیدهاند که باید از این فرصت بهره برد.
علیبابایی با انتقاد از اینکه متأسفانه در داخل کشور قدر این ظرفیت عظیم را نمیدانیم، ادامه داد: وجود مواد اولیه در داخل، طرح و نقشه، برخورداری از دانش فنی، نیروی کار ماهر و نداشتن وابستگی به تکنولوژی خارجی، فرش را از هر نظر در حوزه اقتصاد مطرح میکند.
وی خواستار شناسایی بازارهای جهانی و سرمایهگذاری در این زمینه برای صادرات فرش دستباف شد و در ادامه اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید توجه به این بخش را در سیاستهای خود جدیتر گرفته و بستر پویایی این هنر صنعت را مهیا کند.
به گفته رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان، تزریق مالی به این بخش از یک سو و توجه دادن بنگاههای اقتصادی، بانکها و بخش خصوصی به این هنر صنعت از سوی دیگر میتواند کارگشا و چارهساز باشد.
همدان مستعد تبدیل شدن به قطب فرش کشور است
وی در ادامه از ظرفیت بالای استان همدان در بخش فرش خبر داد و تأکید کرد: استان همدان استعداد تبدیل شدن به قطب فرش کشور را دارد.
علیبابایی با بیان اینکه بانکها باید نسبت به ارائه تسهیلات با کارمزدهای پایین به بخش فرش اقدام کنند، گفت: سرمایهگذاری در این حوزه، به طور حتم ارزآوری بالایی را رقم خواهد زد.
وی از علاقهمندی استاندار همدان به توسعه اقتصاد سخن به میان آورد و با بیان اینکه بخش فرش نیز یکی از موضوعات مورد توجه ایشان است، افزود: برنامهریزی مدیران ارشد استان به منظور توجه ویژه به بخش فرش در حوزه آموزش و اشتغال، از موضوعاتی است که میتواند بسیار راهگشا باشد.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان از فعالیت هشت تعاونی فرش در سطح استان خبر داد و افزود: از 3 هزار تا 15 هزار بافنده در این تعاونیها عضو هستند.
وی با اشاره به اینکه 10 سال است این تعاونیها، ریالی از بانکها وام دریافت نکردهاند، خواستار برنامهریزی به منظور رفع این مشکل از سوی مدیران استان شد.
علیبابایی از فعالیت 50 هزار بافنده فرش در سطح استان خبر داد و افزود: این در حالی است که سالهای گذشته 100 هزار بافنده در این حوزه مشغول فعالیت بودند.
وی تعداد بیمهشدگان فرش را نیز 18 هزار نفر دانست و تلاش برای افزایش این تعداد را یکی از عوامل انگیزه به منظور فعالیت در این بخش عنوان کرد و اظهار داشت: مسئولان در این حوزه نیز به فکر چارهاندیشی باشند.
دیدگاه شما